istiyorum ama hazırlanamıyorum bile korkuyorum:) sadece güvenilir bi ürün buldum folik asit takviyesi için.
merhaba ben 5 ay once bebegimi kaybettim simdi yeniden hamile kalmak istiyorum folik asite baslayacagim bebegin gelisimine cok faydasi varmis....
Folik asit, bebeğin gelişiminin daha sağlıklı olmasına yardımcı oluyor. erken doğum riskini de azaltıyormuş(bende bu risk var), ben de başladım.
asaletlim, geçmiş olsun. 4,5 ay önce ben de kayıp yaşamıştım. inşallah bu sefer sağlıklı bebeklere kavuşuruz.
sagol canim sanada gecmis olsun ne kadarlikti sakincasi yoksa kayipinin nedeni nedir ccnm
teşekkürler. 9,5 haftalıkken kalb durmuş, 10. haftada kürtaj oldum. patolojiden birşey çıkmadı. birçok doktora gittim, hepsi de nedensiz dedi, oluyor bazen dediler...
sağlık problemlerim de fazlaydı ama onların hiçbiri buna neden olmaz dediler(dr larımdan biri prof, o da aynı şeyleri söyledi.) erken dönemde sıklıkla oluyormuş kayıplar(istatistiklerde ; ilk 3 aylık dönemdeki kayıpların %20 ihtimali varmış ).
gerçekten de çevremdeki birçok kişiden benzer kayıpları çok duydum. normalde insanlar paylaşmıyor ama şimdi 2-4 çocuklu bu kadınlar (Allah bağışlasın evlatlarını)
evimde kedilerim de var, toksoplazma negatif çıktı, onlar ile de alakası yoktu yani...
(kan pıhtılaşması kontrol edilmedi sadece. ona da birkaç kayıp olmadan bakmadıklarını söylediler.)
tıbben, normal bir durummuş bu da. kromozom anomalisi veya sağlıksız bir embriyo olabilir, dediler en son... 4 farklı kadın doğumcunun dediklerini toparlayınca bunlar çıktı.
psikolojik olarak kendimi daha çabuk topladım böylece. sen de hep olumlu düşün lütfen.
Merhaba arkadaşlar
Yakın zamanda bebek istiyorum. Benim gibi bebek düşünen arkadaşlar ile ne gibi ön hazırlıklar yaptığımızı, dr önerilerimizi paylaşmak isterim.
Diş hekimine gittim, dolgu olması gereken dişlerim vardı, onları yaptırdım. Gebelikte diş problemleri ile uğraşmak istemiyorum. Nokta kadar bir çürük bile görüyorsanız, mutlaka kontrol ettirin, derinlere inmiş olabiliyor.
Folik asit kullanmaya başladım yine.
Yediklerime dikkat ediyorum, sağlıklı beslenmeye çalışıyorum.
Şimdilik yaptıklarım bu kadar.
İsteyen herkese sağlıklı bebekler gelir inşallah.
cnm merhaba bende 5 aydır bebek istiyorum ama gelmedi bebeğim..folik asit kullanıym artı soğan kürü yaptım incir bol bol tüketiyorum..
dr gitmedm hiç muayeneye..bu ay da olmazsa bebiş eşimle gidip ayrı ayrı muayene olacaz...
aslında bebek düşünmedn önce gidin kontrol ettirin kendinizi diyorlr..siz gittinz mi
bebek olmadan önce, jinekolojide bir kontrol şart bence, ben gebelik öncesi gitmeyi önem veriyorum açıkçası...
ben önceki bebeğimde de gittim, bunda da gittim.
ilkinde kan değerlerine de baktılar. smear testi yapmıştı dr(hiç anlamıyorsunuz bile.). gerekliyse demir ilacı veriyorlar. tsh hormonuna özellikle bakıyorlar, çünkü tiroid az çalışırsa, bebekte zekâ geriliği olabiliyor. bunları gebelik öncesinde öğrenmek daha iyi oluyor. bebekler ilk aylarda çok hızlı gelişiyor.
folik asite başlamışsınız zaten... inş bekletmeden gelir bebeğiniz.
bazen de çok basit bir tedavi ile bebek geliyor, küçük bir problem vardır, 1 kutu ilaçla bile geliyor bebek. sizin de birkaç hormonunuza bakarlar. gitmenizde her türlü fayda var.
size özel başka durumlar varsa onlara da bakarlar.
zerbas, diş problemleriniz varsa ağrı yoksa bile, diş hekimine de gidin. gebelikte diş problemleri çok artıyor(ilk bebekte gitmemiştim, geçen ay hallettim).
ilk 3 ay ve son 3 ayda dişçiler zorunlu olmadıkça müdahele yapmak istemiyorlar, daha sıkıntılı olur tedaviniz, ağrılar ile uğraşmayın. dişçiye de genel kontrol amaçlı gidebilirsiniz.
saolasın verdiğin bilgilere...çok açık ve net yazmışsın...diş sorunum yok ama dediklerin doğru..eşim bu ay gidelim dedi ben daha yeni başladık biraz daha deneyelm dedim bakalım
stres yapmamak lazım bence önemli olan bu ama elden bişey gelmiyo yapıyo insan...negüzel bir çocuğun varmış inş ikincisinide nasip eder sana Allah...
benime ik bebişim inş bekletmez beni..tek istediğim erkenen gelmesi beni bekletmemesi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?