beklenen doğum tarihi: 6 aralık 2014
gerçekleşen doğum tarih: 12 kasım 2014
doğum şekli: genel anestezi sezeryan

Uzun bir aradan sonra fırsat bulmuşken ben de yazayım hikayemi... ben hamilelik sürecimden başlayacağım

29 martta bat ımın geçmesi üzerine sağlık ocağına kan tahlili vermeye gitmiştim. Aslında ben bunu hep hissediyordum, prensesimin abla, prensimin de tekrar abiş olacağını… hem de cinsiyetiyle beraber hissediyordum ki hissettiklerim de doğru çıkar

1 nisanda da test sonuçlarımı almaya gittim ve hissettiklerimin resmi kanıtın aldım

gerçekten de şaka gibiydi 5 haftalık hamileydim

ben 3. kez anne, kocişim 3. kez baba, kızçem abla ve oğluşum da abiş olacaktı... yani hanemize tekrardan ağlayan sesiyle bizi neşelendiren bir minik katılacaktı

o günün etkisinden çıkamamış olacaktım ki diş randevum vardı ve ben unutmuştum. eşim gelince bana hatırlattı ama ben o güzel haberi henüz ona vermemiştim. sonra tuttuk hastanenin yolunu. doktor diş röntgeni çektirmemi istedi. biz de eşimle alt kata indik. baya bir sıra bekledik ve ben artık hamile olduğumu unutmuş gibiydim

o kadar beklememe rağmen röntgen odasının kapısındaki 'hamilelik şüphesi taşıyanlar ve hamile olanlar' giremez yazısını bir türlü görmedim, okumadım

ve gittim röntgen çektirdim

hastane dönüşü eşime yolda verdim bu güzel haberi ama o zaman da yaptığım koca hatayı anlayıp büyük bir sıkıntıya düşmüştüm. eşimle çok üzüldük naptık diye ama hata bendeydi.. eve koca sıkıntıyla döndüm, ne yaparım diye çok üzüldüm. ertesi gün doktora gittim. doktor henüz küçük olduğu için etkilenmemiştir dedi ve o minik keseyi zar zor da olsa gördük

benle eşim çok rahatladık. eve gelince güzel heberi kuzularımla da paylaştım

haberi sadece eşim ve kuzularım biliyordu başka kimseye de söylemedim. böylece 7. haftaya kadar geldim. ama bu haftada bir akşam kanamam oldu ve acilen hastaneye gittik. düşük riskim vardı ve o akşam o minik pıt pıt atan kalp sesini de duyduk. neyse ki oğluşum 'ben burdayım' demişti bize. üzülsem mi sevinsem mi bilememiştim. 9. haftaya kadar kanamam ve düşük riskim devam etti.
Devamındaki heyecanları da atlattıktan sonra geldik 26. hafta ayrıntılı ultrasona. o gün prensesimle gittik minik kardeşini görmeye

çok da sevinçliydik. girdik ultrasona. radyolog kısa süreyle inceledi. bize de plasenta aşağıda dedi. ilişki, yolculuk vs. yok diye kısaca açıkladı. ben de ne, nasıl olduğunu tam bilmediğim için kafama hiç takmadım. sonraki hafta sonuçları alıp doktora götürdük. ama o gün hiç beklemediğim şeyler yaşadım.. çok korktum...

doktorum beni çok korkutmuştu baya risklerden bahsetti ve ben o zaman plasenta previa ile tanışmış oldum

bizi hastanedeki riskli gebelik doktoruna yöneltti. birkaç gün sonra o doktora da göründük ve beni o kadar çok rahatlatmıştı ki... ama doğuma kadar özel ihtiyaçlar dışında hiç kalkmamamı, sürekli dinlenmemi uzun uzun anlatmıştı bana... ben de bu süreç içerisinde yarı korkulu, heyecanlı, umudumu hiç kaybetmeden hep yattım. kuzularım için de zor oldu ama biz zoru başarmıştık

yatarak geldim 36+4 12 kasım çarşamba sabahına... o güne de çok şükür..
12 kasım çarşamba sabah 08:30 gibi uyanıp lavaboya gitmiştim. ve kanamamın başlamış olduğunu gördüm. kanamnın benim için çok olumsuz etkileri vardı bunu biliyordum. hemen eşimi aradım ve hastaneye gittik. yatışım yapıldı. başladık gergin bekleyişe...

az kalmıştı yavruma kavuşmaya ama nasıl kavuşacaktım?? korku, heyecan, sevinç, üzüntü karmakarışık duygularla beklemeye devam ediyordum.
artık gelmişti vakit... 17:40 gibi beni sedyeye alıp ameliyathanenin yolunu tuttuk. eşim de benimle ameliyathaneye kadar geldi, doktora:'Eşim önce Allah'a, sonra size emanet' deyince sanki zaman durdu.. o zaman hissettiklerimi kelimelerle anlatamam

ameliyathaneye geldim. anestezi doktoru beni karşıladı ve nasıl olmak istersin diye sordu. genel dedim çünkü panik olmak istemiyordum ve uyandığımda herşeyin bitmesini istiyordum. anestezi yapıldı ve bebeğimi kısa süre içerisinde alıp göndermişler.. benimle uğraşmışlar, kolay olmasa da sonunda çıkmıştım ameliyattan

beni odaya aldıklarında saat 19:30 civarıymış. kendime de 2 saate anca geldim. doktor iyi misin diye sorduğunda sarhoş gibi büyük bir uyuşuklukla sadece kafamı sallayabildim. biraz daha kendime geldiğimde bebeğim nerde diye sordum ve eşim kuzumu gösterdi bana. o anı asla anlatamam. eşim 3. nefesimi göstermişti bana

Allah'ım isteyen herkese bu duyguyu hayırlısıyla yaşatsın inşAllah...
Evet, ben erkenden de olsa 3. kuzuma kavuşmuştum. 36+4 de 2670 gr. 46 cm kavuştum kuzuma

doğumdan önceki hafta ultrasonda 3300 gr. çıkmıştı kuzum yani gerçek ölçümden baya eksik çıktı. ama bu hiç önemli değil.
İnanın ki sağlık her şeyin başı!!! ben plasenta previa yüzünden hep yatıyordum ve bir o kadar da sıkıntılıydım, üzüntülüydüm... çünkü ben kuzuma kavuşacağıma hiçç inanmıyordum, korkuyordum, aklımda hep 'acaba' lar vardı.... bu yüzden hamileliğimin tadına bile varamadım.. düşünsenize bebeğimin eksiklerini, cicilerini bile rahatlıkla kendim gidip alamadım
Sonuç; zor ve sıkıntılı da olsa ben o mutlu sona kavuşmuştum artık. Kolay değildi ama sonrasındaki güzellikleri görünce bütün yaşadıklarımı unuttum... Rabb'ime bana bu günleri de yaşattığı için ne kadar şükretsem az!! Sizler de yaşadığınız her anın kıymetini bilin!!! imkansız diye hiçbir şey yoktur inanın... zor vardır ve biz zoru başarmıştık çok şükür

Çok uzun oldu, sıkıcı gelmiş olabilir lütfen kusura bakmayın ben de paylaşmak istedim...Hakkınızı helal edin, Bebişlerinizle sizlere de sağlıklı musmutlu bir ömür dilerim