2014 Şubat Bebeklerinin Ek Gıdaya Başlaması..

keping

aNaSıNıN KuZuSu aBi oLDu
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2013
821
948
158
kızlar ben yavaş yavaş bebeğimi ek gıdayla tanıştırmaya başladım..ne bilim karpuz suyu veriyorum yada emziğini reçele değdiriyorum..bu arada düzenli su vermeye başladım..malum havalar birden ısındı.bir içmeye 10 cc su içiyor..sizler neler yapıyorsunuz?

kızlar ben yavaş yavaş bebeğimi ek gıdayla tanıştırmaya başladım..ne bilim karpuz suyu veriyorum yada emziğini reçele değdiriyorum..bu arada düzenli su vermeye başladım..malum havalar birden ısındı.bir içmeye 10 cc su içiyor..sizler neler yapıyorsunuz?

ben daha hic bisey vermiyorum..daha 3 ay bi haftalik :53:4.ayda tattirmaya basliycam ins:52:

Bende başlamadım daha bizimkide 3 ay 9 günlük

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben basladim coktann:)4,5 aylik kizim suan herseyin tadini biliyor:) gunde 1 seftali puresi yada elma suyu veriyorum. Yogurt mayaliyorum indan veriyorum.gecen haslanmis yumurta sarisi verdim pek sevmedi biraz da kizardi alerjisi olabilir.bu gunlerde tekrar denicem yine kizarirsa bir daha yok.pirinc unlu mamada verdim. İcine de elma suyu koydum tadini pek sevdi. Bitince epey agladi:) artik sebze purelerine baslicam.erken den baslamak iyi oluyor yoksa alismalari zor oluyor.su zaten hep veriyorum ici yaniyor yavrumun:)

Daha 4 ay dolmadi 19haziranda 4 aylık olunca yavaş yavaş tattiririm doktorumuz da 4 aydan sonra başlatma taraftari zaten

keping başlıklar çok iyi olmuş ya eline sağlık :46:

ben de ufak ufak tattırıyodum bugün ilk kez miktarını arttırdım üç çay kaşığı elma suyu verdim :1::56:
azıcık da su verdim :52:

haftaya 4 ay kontrolümüze gidicez.. dr.a da sorcam ek gıdaya başlamak istiyorum nelerden vereyim ne kadar vereyim diye... gerçi bizim dr biraz eski model 6 aydan önce verme diyebilir ama ben dr.ların her dediğine ne yazıkki güvenmiyorum.. :50:
yarın karpuz suyundan vermeyi düşünüyorum
sonraki gün salatalık olabilir..
annem ver eline havucu damaklarını kaşır hem dedi ama bilmiyorum versem mi :37:
her güne yeni bir tat :56::56:

Ben de başladım.
İlk elma suyu sonra şeftali suyu.
Daha sonra azar azar pürelerini yaptım.
Sebzelerden bezelye, havuç ve patates yedirdim az az.
Severek yiyor valla :)
Yoğurt da mayalayacağım yakında.
Erken dönemde ek gıdaya alışması daha iyi bence.

Benim kızda 17 Haziranda 4 aylık olacak.Bikaç gündür salatalık, karpuz veriyorum emiyor.Ve vermeyi kesince ağlıyor :) Aylık kontrole gidince sorucam bakalım.Kimiside ek gıdaya erken başlama bağırsaklarını yorma diyor bebeğin bilemedim :S

Merhaba

Bizde haziranın 18.de 4.ayımızı bitiriyoruz. Henüz bir şey vermedim ama bende başlayacagım.
Yanlız önce neyden başlayacagımı bilemiyorum.

Henüz şekerli bir şey vermeyi düşünmüyorum. meyvelerin suyu tamam da, sebze corbası yap diyor annem, yani püre gibi..

aranızda yapan var mı?

Benim kızda 17 Haziranda 4 aylık olacak.Bikaç gündür salatalık, karpuz veriyorum emiyor.Ve vermeyi kesince ağlıyor :) Aylık kontrole gidince sorucam bakalım.Kimiside ek gıdaya erken başlama bağırsaklarını yorma diyor bebeğin bilemedim :S

merhaba benim de oğlum 17 şubat doğumlu :) ben yoğurt vermeye başladım bir de elma suyu veriyorum.bebeğinizin kilo ve boyu nasıl?

Merhaba

Bizde haziranın 18.de 4.ayımızı bitiriyoruz. Henüz bir şey vermedim ama bende başlayacagım.
Yanlız önce neyden başlayacagımı bilemiyorum.

Henüz şekerli bir şey vermeyi düşünmüyorum. meyvelerin suyu tamam da, sebze corbası yap diyor annem, yani püre gibi..

aranızda yapan var mı?

benim oğlum da 17sinde bitiriyor 4. ayı ben de çorbaya başlıycam ama hangisi karar veremedim

merhaba benim de oğlum 17 şubat doğumlu :) ben yoğurt vermeye başladım bir de elma suyu veriyorum.bebeğinizin kilo ve boyu nasıl?

Selam mamayla karışık anne sütü alıyor 66cm 7 kilo benim kız..Geçen gün iki kaşık yoğurt verdim ilkinde yüzünü buruşturdu.ikinci kaşığıda emdi :))

Şimdi daha başlama bağırsaklarını yorma diyorlar kafam karışık.Sizin bebeğin gelişimi nasıl ?

merhaba,
benim kızım 7 şubat doğumlu sadece anne sütü alıyor henüz hiç ek gıda vermedim sayılır. bir kere kavun bir kere karpuz yaladı :18: kafam karıştı yorumları okuyunca çok mu geç kaldım.

Kizim 23 haziran da 4 aylik olacak. Keske anne sütü alsaydi da 6.ay da ek gidaya gecseydim. Maalesef 23 unden itibaren geçeceğiz. Bir suru masum sandigimiz meyve aslinda en buyuk alerjen. Doktorun listesinin disina cikmayi düşünmüyorum.

Arkadaşlar biz de anne sütü almadığımız için erkenden ek gıdaya başladık. Doktorumuzun önerisiyle her başladığımız gıda için;
1. gün çay kaşığı
2. gün tatlı kaşığı,
3. gün yemek kaşığı
4. gün orta boy meyve, sebze neyse artık...

NOT: Çocuk doktorumuz aynı zamanda alerji uzmanı :)

Arkadaşlar biz de anne sütü almadığımız için erkenden ek gıdaya başladık. Doktorumuzun önerisiyle her başladığımız gıda için;
1. gün çay kaşığı
2. gün tatlı kaşığı,
3. gün yemek kaşığı
4. gün orta boy meyve, sebze neyse artık...

NOT: Çocuk doktorumuz aynı zamanda alerji uzmanı :)

Seni o kadar cok merak ettim ki nerdesin:( nasilsin iyilestin mi?

Seni o kadar cok merak ettim ki nerdesin:( nasilsin iyilestin mi?

Pc başına oturamıyorum pek maalesef :) Safra kesemden ameliyat olmıycam diye diretiyorum kendi kendime. Doktor da hastanelik olunca gelirsin demişti zaten:ssz: Kan pıhtılaşması için detahlil yaptırdım ama doktoru aramaya elim varmadı bir türlü...

Çoook teşekkür ederim :54:

merhaba kızlar biz iki haftaya yakın oldu ek gidaya başlayalı meyve ve yoğurtla başladık..
kızım yoğurda bayılıyor ama meyveyi zorla yiyiyor ilk başlarda ağzı açık bekliyodu.. ama erken bıktı galiba bu hafta hep nazla yedi ağzını açmıyo zaten çok değil bi kaç kaşık veriyorum doyumluk değil öğünler ama sebzeye başlasam mı acaba bilemedim belki sever... siz ne veriyosunuz? nasıl pişirmek lazım? buraya tariflerinizi yazarsanız hepimiz faydalanırız..
ben şimdiye kadar elma şeftali kayısı ve muzun tadına baktırdım.. cam rendeden geçirip..bi de pekmez veriyorum kan için...
ayın 2sinde 5 ayımız dolacak... bi de su ne kadar veriyosunuz? ben hiç mama vermiyorum anne sütü alıyo ek besin dışında...

merhaba kızlar biz iki haftaya yakın oldu ek gidaya başlayalı meyve ve yoğurtla başladık..
kızım yoğurda bayılıyor ama meyveyi zorla yiyiyor ilk başlarda ağzı açık bekliyodu.. ama erken bıktı galiba bu hafta hep nazla yedi ağzını açmıyo zaten çok değil bi kaç kaşık veriyorum doyumluk değil öğünler ama sebzeye başlasam mı acaba bilemedim belki sever... siz ne veriyosunuz? nasıl pişirmek lazım? buraya tariflerinizi yazarsanız hepimiz faydalanırız..
ben şimdiye kadar elma şeftali kayısı ve muzun tadına baktırdım.. cam rendeden geçirip..bi de pekmez veriyorum kan için...
ayın 2sinde 5 ayımız dolacak... bi de su ne kadar veriyosunuz? ben hiç mama vermiyorum anne sütü alıyo ek besin dışında...

Benim bebeğim geçtiğimiz pazartesi 5. ayını doldurdu ama altı ayını tamamlamadan ek gıdaya başlamayı düşünmüyorum su dahil hiçbir şey vermiyorum. Sadece anne sütü alıyor. Bir ay sonra sebzeyle başlamayı düşünüyorum. Sebzeleri de buharda pişirip vermeyi düşünüyorum.

Tekrar merhaba

biz artık 4 bucuk aylık olduk ve doktorumuz işe başlama riskim oldugunu öğrenince ek gıdaya başlamamızı uygun gördü

şimdilik meyve ve yoğurt önerdi. Her gün biraz daha arttırarak ay sonunda bir çay bardagı kadar yiyebilir dedi.

Bir hafta meyve bir hafta yogurt şeklinde gideceğim ben.

Sizler de böyle mi yapıyorsunuz yoksa gün içinde hem meyve hem yogurt veriyor musunuz?

Sormayı unuttum kaşık olarak ne kullanıyorsunuz. Nasıl kaşık alınmalı.

Son düzenleme:
Back
X