Bebek Beslenmesi 2015 temmuz anneleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Karsiliksiz sevgi

Bittim ben
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2015
860
428
103
Sevgili anneler temmuzun 28 inde aldım yavrumu kucağıma çok zor bir hamilelik geçirdim yürüyemedim hastanelerde yattım erken doğum ihtimali falan oldu zaten bundan öncede bi düşüğüm olmuştu çok korktum bu yavrumada bişey olacak diye neyseki zorda olda bu günlere geldik malesef sütüm yetmediği için mamayla beslendi oğlum sonrada emmeyi reddetti şimdi sadece mamayla besleniyor ek gıdaya geçmek istiyorum mama yemesine rağmen çok kilolu değil yavrum ek gıda olarak ne vermeliyim kasım 28 de 4 aylık olacak..

Merhabalar,
Bence 6 aydan önce ek gıdaya geçirmeyin. Ben de süt ve formül mama veriyorum sadece 9 temmuz doğumlu.
Mama aldığı zamanda 30 ml geçmeyecek miktarda kaynamış bekletilmiş su veriyorum.
Bazı doktorlar ek gıdaya geçin diyor ancak pek de doğru olmadığını okudum bir kaç kitapta.. Eğer hala sütünüz varsa sağıp biberona koyun en azından 1 öğün sizin sütünüzü içmiş olsun :)

Merhabalar,
Bence 6 aydan önce ek gıdaya geçirmeyin. Ben de süt ve formül mama veriyorum sadece 9 temmuz doğumlu.
Mama aldığı zamanda 30 ml geçmeyecek miktarda kaynamış bekletilmiş su veriyorum.
Bazı doktorlar ek gıdaya geçin diyor ancak pek de doğru olmadığını okudum bir kaç kitapta.. Eğer hala sütünüz varsa sağıp biberona koyun en azından 1 öğün sizin sütünüzü içmiş olsun :)
Malesef sütüm yok . Benimde sorunum şu bebeğim su içmiyor ve çokda terliyor vücudu susuz kalıyor ne yapacam bilmiyorum

Hafif ılık su vermeyi deneyin isterseniz. Mama ile su içmeli kabız olur demişti doktor biz de yarı formül yarı süt içiyor ..
Her yolu denedim bir türlü su içiremedim çokta terliyor vücudu susuz kalıyor ne yapacaz bilmiyorum gerçi doktor bize suya gerek yok mama onun su ihtiyacını karşılayacak şekilde yapılıyor demişti

B
Her yolu denedim bir türlü su içiremedim çokta terliyor vücudu susuz kalıyor ne yapacaz bilmiyorum gerçi doktor bize suya gerek yok mama onun su ihtiyacını karşılayacak şekilde yapılıyor demişti
Bende anne sutu ve mamayla besliyorum kizimi.benim doktorumda sadece anne sutu alsaydi suya gerek yok ama mama yedigi icin su vermelisin demisti.gundr 2 kez bikac cay kasigi veriyorum

Doktor su verip şişirme gereksiz yere demişti ama formül mama verince de su da ver dedi. Bir endişe oldu bende tabi fazla mı diye bir haftadır gece çok sık uyanmaya başladı ben de aç herhalde diye düşündüm ..
Evet aç olabilir ama 30 ml su fazla değil geceleri biraz fazla mama yedirebilirsin

Benim bebegim 17 temmuz doğumlu bizimle ilgilenen hemşire herşeyden az az tadına baktirin damağı alışsin dedi, sizde öyle yapabilirsiniz

Merhaba anneler benim bebeğim yeni 6. Ayı bitirdi.net te arastirdigimda baba mama gibi sesleri cikarir yaziyo.Bizimki pek bişey demiyor sizde durumlar nasil

Back
X