2016 dogum parasi alanlar

prunes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2009
326
136
103
Hanimlar dogum iznim bitti fakat toplu maasimi henuz alamadim. Yeni düzenlemeye göre ise baslayinca is yeri sgk ya bildirim yapiyormus oyle aliniyormus toplu para. Ama ben ise tekrar baslamayi dusunmuyorum.

2016 da dogum parasi alanlar surec nasil isledi? Izin bittikten kac gun/ay sonra toplu maas hesabiniza yatti acaba

Doğum parası dediğim ben 300 tl aldım ilk doğum adına.

2011 de doğum yaptım işleyiş aynıydı. Doğum izni bitince işyerine gidiyorsun internetten iznin bittiğini bildiriyorlar sendd doğım kağıdın raporun vs alıp bağlı bulunduğun sgk gidiyorsun on gün snr postaneden alıyorsun

Hele birde asgariden yatmıyorsa epey bi para alınıyor benim öyleydi

Ben doğum parası aldım ptt den 300tl. Onun için kaymakamlığın içinde aile bişey bişeyi var. Unuttum şimdi. Form doldurmuştum. Ayrıca ziraat bankası'ndan bebek 2 ve 4 aylıkken 1600 tl aldım. Bebek 7aylık şuan

Ben doğum parası aldım ptt den 300tl. Onun için kaymakamlığın içinde aile bişey bişeyi var. Unuttum şimdi. Form doldurmuştum. Ayrıca ziraat bankası'ndan bebek 2 ve 4 aylıkken 1600 tl aldım. Bebek 7aylık şuan
neye gore aldınız o ucretleri,yardımcı olur musunuz?
benm eşimin devlet memuru olması engel olur mu acaba,veya benm çalışmamam.

siz çalışıyo musunuz yada eşiniz..bu doğum ucretini kimler alabiliyo bilginiz var mı.. Ben çalışmıyorum ama eşim devlet memuru.bu engel mi almaya
Hayir engel degil. Bu calisana degil her anneye veriliyormDogum yaptiktan sonra devlet sizin adiniza pttye para yatiriyor ilk dogumda 300 tl. Bebek 1 aylikken falan yatmisti para. Tabi oncesinde basvuru yapmaniz sart...

neye gore aldınız o ucretleri,yardımcı olur musunuz?
benm eşimin devlet memuru olması engel olur mu acaba,veya benm çalışmamam.
Tabii canım. 300tl için yazdığım gibi gidip form dolduruyosun. 1 ay içinde ptt den alıyosun. Bunun için tc vatandaşı olman ve yaşayan bebek doğurman yeterli. Diğeri için sigortalı olman gerekiyo. Eşinle alakalı bi durum yok.

2 aylikken 1600 4 aylikken +1600 dahami aldiniz? Benim adima ziraat bankasina bi 600 yatti 32. Haftada ciktim izne doguma kadar ki olqn icret diye tahmin ettim. Ve 4 ay bitti hic hala para yatmadi. Ne kadar surer acaba islemler birde ben hic bir islem yapmadim sgk ya falan gitmedim yani

Hayir engel degil. Bu calisana degil her anneye veriliyormDogum yaptiktan sonra devlet sizin adiniza pttye para yatiriyor ilk dogumda 300 tl. Bebek 1 aylikken falan yatmisti para. Tabi oncesinde basvuru yapmaniz sart...
doğum oncesi mi başvuru yapmalıyım sonrası mı.. Ve nereye başvuruluo. Yardımınız için çok sağolun

Tabii canım. 300tl için yazdığım gibi gidip form dolduruyosun. 1 ay içinde ptt den alıyosun. Bunun için tc vatandaşı olman ve yaşayan bebek doğurman yeterli. Diğeri için sigortalı olman gerekiyo. Eşinle alakalı bi durum yok.
şu ilki için doğurduktan sonra mı başvuru yapıcam,nerden alıorum formu faln nereye iletiorum.. İkincisinede eşimin sigortasından yararlanıyorum o yeterli oluo mu almam için?

2 aylikken 1600 4 aylikken +1600 dahami aldiniz? Benim adima ziraat bankasina bi 600 yatti 32. Haftada ciktim izne doguma kadar ki olqn icret diye tahmin ettim. Ve 4 ay bitti hic hala para yatmadi. Ne kadar surer acaba islemler birde ben hic bir islem yapmadim sgk ya falan gitmedim yani
Bende gitmedim. Eşim gidip soruyodu ziraat'e. Hesapta para var mı diye. Ordaki bayan da 2 kerede yatacak demiş. Toplam 3200 tl aldım.

doğum oncesi mi başvuru yapmalıyım sonrası mı.. Ve nereye başvuruluo. Yardımınız için çok sağolun
Dogum sonrasi tabiki ve dogum belgenizle birlikte. Benim esimde memur ve is yerinde insan kaynaklarina goturdu o dogum belgesini onlar halletti. Eger ik yoksa esinizin isyerinde kaymakamlikta aile ve sosyal politikalar mudurlugune basvuruluyor

şu ilki için doğurduktan sonra mı başvuru yapıcam,nerden alıorum formu faln nereye iletiorum.. İkincisinede eşimin sigortasından yararlanıyorum o yeterli oluo mu almam için?
Bebek doğunca başvurcaksın. Bebeğinde tc'sini istiyolar çünkü. Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünde form doldurcaksın 300tl için. 3200tl için senin çalışman gerekiyo ve sigortalı olman lazım.

Dogum sonrasi tabiki ve dogum belgenizle birlikte. Benim esimde memur ve is yerinde insan kaynaklarina goturdu o dogum belgesini onlar halletti. Eger ik yoksa esinizin isyerinde kaymakamlikta aile ve sosyal politikalar mudurlugune basvuruluyor
anladım, çok teşekkur ederim bilgi için.. Bn sadece karı koca çalışmayanlara bu yardım verilio sanıordum. Bnde başvuruyim inşllh

Bebek doğunca başvurcaksın. Bebeğinde tc'sini istiyolar çünkü. Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünde form doldurcaksın 300tl için. 3200tl için senin çalışman gerekiyo ve sigortalı olman lazım.
çok teşkkurler.. Bilgim yoktu bu konuda

E devletten gorunurmu acaba eger oyleyse? Benim bebe 2 ayi gecti 4 ayi bile gecti geciyor hala bise yok acaba yanlismi yaptim diyede dusunuyorum ne sgk ya ne is yerime gittim. Benim 2. Ve 3 taksit odemeleri sadece 600 olamaz heralde imkansiz olsun lutfen:))

Bende üç yüz lira için başvuru yapmıştım ama dört ay olacak hala yattığına dair mesaj falan gelmedinasıl öğreniyoruz yatıp yatmadığını acaba

Back
X