2017 riskli gebeler, nedenleri ve tedavi süreçleri

MedusaDarbesi

Momento Mori!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2009
644
942
303
Merhaba riskli anne adayları. Neden riskli gebesiniz? Doktorunuzun size uyguladığı tedavi yöntemleri neler paylaşalım istedim. Birbirimize destek olalım bu süreçte.:anneadayı:

2 düşük geçmişim olduğu için riskli gebe adayıyım. İlki 4-5 haftalıkken ikincisini 17 haftalıkken kaybettim malesef.

Yapılan tetkiklerde
Heterozigot pıhtılaşma bozukluğum çıktı.(ancak ben zaten 2.ci gebelikte ipne kullanıyordum pıhtılaşma bozukluğum olduğunu bilmeden)rahimin dış duvarında miyomlarım vardı.bunun tetikleyebileceği söylendi bir ihtimal.Rahimağzı yetmezliği olabilir denmişti ayrıca. Ancak bugün öğrendim ki rahimuzunluğum 4.5 cm. Riskli gebeler bilirki 2.5 altı çıkarsa serklaj işlemi yapılır bebek kaybı önlensin diye. Şu aşama da 17 haftalık kaybımın nedenini bilmiyoruz.
Şuan yine riskli gebeyim otomatikmen. Gebelik sürecim;
Günlük folic folik asit ve b12 kullanıyordum 10.haftamdan itibaren b12 yi bırakıp imom omega kullanmaya başladım.bu arada 3.cü doktora geçtim ve tek güven veren doktor buydu yaşadığım yerde(mardinde).
Hergün hibor iğne ve vajinal yoldan progestan kapsül kullanıyorum. Ayrıca pıhtılaşma sorunum için coraspin de kullanmaya başladım. Haftada 1 gün proluton depot kullanarak düşük riskini önlemeye çalışıyoruz. Benim gebelik sürecim bu. Sizde de düşük geçmişi hikayesi varsa lütfen güvendiğiniz doktoru bulun ve gerekli tetkiklerinizi gebe kalmadan yaptırın. Benim miyomları aldırmama sebebim göründüğüm doktorların önermemesiydi. Rahim dış duvarında olduğu için gebeliği etkilemez dediler. Umarım dediklerinde haklı çıkarlar. Bebeğim bu kadar önleme rağmen tutunamazsa sebebi miyomlara bağlayacaz sanırım. O yüzden dua edelim birbirimize hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi inşallah...Hoppa

Canim selam
Hayirlisiyla bu defa bebegini alirsin insallah. Hangi genlerde heterozigot cikmisti? 17 haftalik kaybin kalp durmasi seklinde mi oldu kanamali dusuk seklinde mi?

Miyomlarin genellikle gebelikte problem ciksrtmadigini okumustum ama, tedbiri elden birakmamak lazim yine de tabiki...

Kari koca genetik testleriniz yapildimi peki? Bu da onemli bir faktor oluyor usteleyen kayiplarda...

Guvenebilecegin bir doktor bulmana cok sevindim. Allah hepimizin bebeklerini korur insallah

Canim selam
Hayirlisiyla bu defa bebegini alirsin insallah. Hangi genlerde heterozigot cikmisti? 17 haftalik kaybin kalp durmasi seklinde mi oldu kanamali dusuk seklinde mi?

Miyomlarin genellikle gebelikte problem ciksrtmadigini okumustum ama, tedbiri elden birakmamak lazim yine de tabiki...

Kari koca genetik testleriniz yapildimi peki? Bu da onemli bir faktor oluyor usteleyen kayiplarda...

Guvenebilecegin bir doktor bulmana cok sevindim. Allah hepimizin bebeklerini korur insallah

Hoşgeldin canım sana da selamlar. Heterozigot; MTHFR 1298 mutasyon testimde çıktı. MTHFR 677 ise normaldi. Bunun tek başına kayıp sebebi olmayacağını söylemişti testleri isteyen doktorum. Buna rağmen şuan ki gebeliğimde 0.2 ml hibor ve 100 mg coraspin kullanıyorum. 17.haftalık kaybımda hiç bir şekilde kanama olmadı. Bir gece karnımda adet sancısına benzer ağrı başladı hafif hafif 2 gün boyunca giderek arttı ağrı.belime de vuruyordu. çok gergindi uterusum. Karnıma dokunduğumda patlayacakmış gibi tuhaf bir his vardı. Pelviste baskı hissi vardı ayrıca, tuvalet ihtiyacı varmış gibi bir histi.Ertesi gün o dönem beni takip eden doktora göründüm şikayetim üstüne. Kasılma gördü beyefendi. Proluton depot verdi hemen kullandım. Endişelendiğimi normal hissetmediğimi söyledim.ısrarla normal bir süreçtir dedi.rahim genişliyormuş ağrı normalmiş.işe gidemeyecek kadar ağrı hissettim ondan yanınıza geldim dedim. O an içimden ben bu doktora birdaha aska gelmem dedim ama çok geçti. O kadar şikayetime bana tek gün rapor verdi ertesi gün işe gidebilirsin dedi. Şuan yazarken bile sinir oluyorum :kızgın::KK61: o gece ağrım bayağı azalmıştı ancak rahmimdeki gerginlik çok rahatsız ediciydi. Sabah işe gitmek için kalktım ve ağrım yoktu artık ama hala uterus normal olmayacak şekilde gergindi.10 dk içinde suyumun hepsi geldi. Acile koşturduk bebeğim hala yaşıyordu.kalbi suyum gelince 5.10 dk içinde durdu malesef. Eşime test yapılmadı sadece ben çeşitli tetkiklerimi yaptırdım. Miyomlara gelince çoğu göründüğüm doktor bundan kaynaklı olmadığını söylemişti. Ameliyat önermediler bu sebeple. Uamarım bu gebeliğimde sorun yaşamam. Kaldırabilceğimi sanmıyorum yaşarsam. :110:

Eahim olcumu de yapildi demistin degil mi? Yetmezlik degil yani sorun... cok degisik bir kayipmis gercekten allah tekrar yasatmasin... sebebinin bulunmamis olmasi ayrica can sikiyordur muhtemelen.

Esinin genetik testlerini istememis olmalari cok ilginc. Bu gibi durumlarda es te inceleniyor cunku

Back
X