2019 İlkbahar/Yaz Erkek Modası

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.859
29.785
60
8676-kapak2019ilkbaharyazerkekdefilelerindeonecikanlar.jpg


Erkek gardıroplarının yavaş yavaş dönüşmeye başladığına tanıklık ettiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Bunda yeni neslin davranış dinamikleri de kuşkusuz büyük rol oynuyor. İşin cazip tarafı ise modaevlerinin gençleşme iksirinin bileşenlerini, onları var eden köklerinde bulması. Bu da nesiller arasında bir tanışıklık kurulmasının ve geleceğin, geçmiş ve şimdiki zaman dengesine oturtulmasının önünü açıyor. Bir süredir gündemimize oturan 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyon defilelerinde öne çıkanları inceledik.



Alexander McQueen 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu
Alexander McQueen’in köklendiği İngiltere’nin ve kuşkusuz bu koleksiyonun belkemiği, terzilik ve ustalıklı işçilik olarak tanımlanabilir. 1950’ler Soho’sunun müdavimi sanatçı Francis Bacon ve fotoğrafçı John Deakin referanslı koleksiyon sıçratılmış renklerle oluşturulan desenlerden, vücuda oturan deri ceketlerden, satene işlenmiş fırça izlerinden ve graffiti jakarlı takım elbiselerden bir demetti. Oldukça maskülen bir sınırda gezinen parçalar arasında en çok dikkat çekenlerse dar pantolonların üzerine giydirilen uzun etekli ceketler ve tek düğmeli montlar ile ikiye kesilmiş trençkotlardı. Lee’nin güzelliği, zarafeti ve hamlığı anlatışındaki karanlık ve aydınlık yanları çok iyi gören Sarah Burton, son derece çarpıcı bir koleksiyona imza attı.

8677-alexander-mcqueen-2019-ilkbaharyaz-erkek-koleksiyonu-012019ilkbaharyazerkekdefilelerindeonecikanlar.jpg


Balmain 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu
Bordeaux’ta yaşayan beyaz bir ailenin evlatlık siyahi çocuğu olarak yetişen ve derin bir mirasa sahip Paris modaevinin kreatif direktörlüğünü yapan Olivier Rousteing, Balmain 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu için, favorisi Michael Jackson, They Don’t Care About Us şarkısını kendine kılavuz alarak 100 kombini aşkın bir seçki görücüye çıkarttı. Oversize vintage kolejli kazaklar, açık pileli denimvari jarse pantolonlar ve sökülmüş denim ceketler beyaz çoraplar ve siyah loafer’lar eşliğinde podyumda yürüdü. Modaevinin hem kadın hem de erkek serileri için ustalaştığı işlemelerse en incelikli parçalardı.

8678-balmain-2019-ilkbaharyaz-erkek-koleksiyonu-022019ilkbaharyazerkekdefilelerindeonecikanlar.jpg


Dior Homme 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu
Modaevinin couture mantığını sokak diliyle harikulade bir şekilde harmanlamayı başaran Kim Jones, Dior Homme 2019 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu için Mösyö Dior’un porselen yemek tabaklarındaki desenden 1947’de açılan ilk butiğin duvar kağıdı motiflerine, geçmişe incelikli bir yolculuk yaptırdı. Dior’un güllere olan fanatikliğinin gül pembesi takım elbiselerde hayat bulduğu koleksiyonda özellikle millennial’ları mutlu edecek aksesuarlar da öne çıktı.







Dolce & Gabbana 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu
Son birkaç sezondur yeni neslin davranışlarını izleyen ve gelecek çizgisini o yönde çizen Dolce & Gabbana, 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu ile 30 yıl önceki mükemmel terzilik ustalığındaki takım elbiselerine, siyah dantellerine ve desenli ipeklerine yeniden hayat verdi. Markanın kurucularının halen tasarım ekibinin başında olmasının deneyimsel avantajını kullanan modaevi, DNA Evrimi adını verdiği 144-görünümlü defilesini bir eğitim programına da dönüştürdü. Kadife ve brokarın, kutsal ve profanın, erotik ve Katolik olanın, makarnanın ve domatesin karşıtlığından ve birlikteliğinden yükselen bu epik macerada basketbol şortları, militer parçalar ve deniz kıyafetleri öne çıktı.

8680-dolce-gabbana-2019-ilkbaharyaz-erkek-koleksiyonu-042019ilkbaharyazerkekdefilelerindeonecikanlar.jpg


Fendi 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu
Konjonktürel reklam büyüsü formülünü karanlık tarafla flörtleşerek birer arzu nesnesine dönüştüren Fendi 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu balıkçı şapkalardan, bel çantalarından, Küban gömleklerden, tulumlardan ve spor sandaletlerden oluşan bir rüya kataloğu gibiydi. Hafifliği ile içinde yaşamak isteyeceğiniz takım elbiseler, deri bluzlerle ve bomber ceketlerle bir arada kullanılarak karşı konulmaz birer görünüme dönüştü.

8681-fendi-2019-ilkbaharyaz-erkek-koleksiyonu-052019ilkbaharyazerkekdefilelerindeonecikanlar.jpg


Giorgio Armani 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu
Tıpkı 80’lerden beri kullandığı iddialı keskinlikteki logosunda bir yumuşamaya gittiği gibi Giorgio Armani 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu’ndaki çizgileri de yumuşattı. Japon esintili geniş pantolonları, yumuşak omuzlu çift düğme ceketleri, minimal parkaları, uçuk desenli bluzleri ve gömlekleri üzeri Armani portresi işlemeli sırt çantaları tamamladı.

8682-giorgio-armani-2019-ilkbaharyaz-erkek-koleksiyonu-062019ilkbaharyazerkekdefilelerindeonecikanlar.jpg




Hermés 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu
Erkek giyim dünyasının değişime uğradığı bir dönemde 1837’de Parizyen atlı elitlere aksesuar üreterek bu modaevini kuran Thierry Hermés’in büyük-büyük-büyük torunu Pierre-Alexis’in artistik direktörlüğünü yaptığı Hermés, 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu ile köklerini oluşturan kalıpları modern formlarla buluşturdu. Sadeliği ile gösterişli olan pantolonların, H bantlı spor sandaletlerin ve fermuarlı bluzlerin birbirinin içine geçtiği kombinlerden oluşan seri, marka kimliği ile müşteri kimliğini iç içe geçiren bir iz bıraktı.

8683-herms-2019-ilkbaharyaz-erkek-koleksiyonu-072019ilkbaharyazerkekdefilelerindeonecikanlar.jpg


Louis Vuitton 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu
Gücünü müzikteki ve stildeki Afro-kültürel yaratıcılığından alan ve bu yaratıcılığı lüks bir modaevinin diline dönüştüren Virgil Abloh, Louis Vuitton 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu defilesinde Palais Royal’in bahçesini tüm renklerin, tüm ulusların, tüm kimliklerin ve tüm nesillerin bir araya geldiği bir gökkuşağına çevirdi. Bini aşkın moda öğrencisinin de davetli olarak yer aldığı defile prizmaya çarpan beyaz ışığın bileşen renklerine dağılması fikri üzerinden kurgulandı. Lüks aksesuar markasına yaraşır çantalar, cüzdanlar ve kartlıkların da görücüye çıktığı koleksiyonda çift düğme ceketlerin akışkan iki pileli pantolonlarla buluşması güçlü bir etki yarattı.

8684-louis-vuitton-2019-ilkbaharyaz-erkek-koleksiyonu-082019ilkbaharyazerkekdefilelerindeonecikanlar.jpg


Prada 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu
Kimi zaman asla çözülmemek adına tasarlanmış bir bulmaca gibi hissettiren Prada defilelerinin 2019 İlkbahar/Yaz Erkek ayağı da benzer zeka testi evreninden doğdu. Miuccia Prada’nın özenle kurguladığı evren bu kez 1960’ların nod kültürünün çiçeklerini, bulutlarını ve ağaçlarını filtreleyerek harikulade desenler yarattı. Çirkin olanla oyun oynamayı seven modaevi onu iyi kesim renkli blzer, yıkanmış jean, pileli kısa şort, fırfırlı gömlek, sneaker gibi seksi parçalara dönüştürdü.

8685-prada-2019-ilkbaharyaz-erkek-koleksiyonu-092019ilkbaharyazerkekdefilelerindeonecikanlar.jpg





Raf Simons 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu
Christian Dior couture atölyesinde öğrendiği incelikli dikim tekniklerini yeni neslin erkekleri için paltolara ve ceketlere dönüştüren Raf Simons, renk paletini Yves Saint Laurent’in olağanüstü renk kombinasyonlarını düşünerek oluşturduğu 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu’nu punk bir düsturla yarattı. Couture dikimi merkeze oturtan ve erkeklere sunan koleksiyonda akıllara desenli sırt çantaları, saten tişörtler ve tabii ki neon renkli paltolar kazındı.

8686-raf-simons-2019-ilkbaharyaz-erkek-koleksiyonu-102019ilkbaharyazerkekdefilelerindeonecikanlar.jpg


Saint Laurent 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu
1978 senesinde Yves Saint Laurent’in Opium kokusu lansmanı için New York’un güney limanında dev bronz Buddha heykeli ve havada uçuşan orkideler eşliğinde verdiği partiye saygı duruşu niteliğindeki Saint Laurent 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu defilesi ile nesiller, kıyafetler aracılığı ile birbirine bağlandı. Koleksiyonu hazırlarken 70’lerin New York’u ve New York ikonları fikrinden yola çıkan Anthony Vaccarello’nun denim kapüşonluları, yamalı botları, defileden rol çalan yüksek bellileri ve bot kesim pantolonları çok ihtişamlı bir maskülenliğe açılan bir ufuk gibiydi.

8687-saint-laurent-2019-ilkbaharyaz-erkek-koleksiyonu-112019ilkbaharyazerkekdefilelerindeonecikanlar.jpg


Tom Ford 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu
Lüks maskülenlik konusunda en etkili isimlerden olan Tom Ford, 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu ile nerede olursanız olun fark edilmenizi sağlayacak takım elbiseler tanıttı. Saf ipekten ve kaleydoskopik desenleri ve kendini bacak boyunu uzun göstermeye adamış kalıpları ile ‘her zamanki Tom Ford’ olan koleksiyonun renk paleti ise bir önceki sezonun oldukça başarılı iç çamaşırı defilesinden ilham alınarak oluşturuldu.

8688-tom-ford-2019-ilkbaharyaz-erkek-koleksiyonu-122019ilkbaharyazerkekdefilelerindeonecikanlar.jpg



Valentino 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu
Couture algısını kırmızı halıdan çıkarıp canlandırmak isteyen ve bunu gençleştirdiği erkek çizgisine entegre eden Pierpaolo Piccioli hünerlerinden çıkan Valentino 2019 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu, modaevinin 70’lerde ve 80’lerde kullandığı eşarp desenlerini klasik kumaşlar üzerinden yeniden hayata getirdi ve o kumaşları gri sweatshirt’lerle, camel trençkotlarla, boncuk işlemeli ceketlerle, tüylü beyzbol kepleri ve balıkçı şapkaları ile kombinledi.

8689-valentino-2019-ilkbaharyaz-erkek-koleksiyonu-132019ilkbaharyazerkekdefilelerindeonecikanlar.jpg

oggusto.com
 
X