2070 yılında dünya yaşanmaz bir hal alacak!

iyivakit

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2006
159
2
621
49
İstanbul
Amerikan, İngiliz ve Avustralyalı bilimadamları ortak bir raporla dünyanın 10 yıl sonra çevre felaketleri açısından geri dönülemez noktaya geleceğini duyurdu. Çünkü dünya ısınıyor.

Karbondioksit oranı artıyor, okyanuslar ısınıyor, buzullar eriyor, deniz seviyesi yükseliyor, orman yangınları artıyor, buzul tabakaları parçalanıyor, göller küçülüyor, kurak dönemler uzuyor, ırmaklar kuruyor
Kış sıcaklıkları artıyor, ilkbahar erken geliyor, sonhabar gecikiyor, bitkiler erken çiçek açıyor, göç dönemleri değişiyor, yaşama alanları farklılaşıyor,
kıyı şeritleri erozyona uğruyor, mercan resifleri ağarıyor, kar yığınları azalıyor, bulut ormanları kuruyor, hastalıklar yayılıyor, yüksek enlemlerde sıcaklık artıyor, dünyaya neler oluyor?

Rapora göre 1960'lardaki kirlenme buzulların yüzde 20'sini eritti. 300 bilimadamının yürüttüğü araştırma sonuçlarına göre, Kuzey Kutbu'ndaki ısınma dünyanın geri kalanından iki kat daha hızlı. Bugünkü ise 2070'te dünyayı buzulsuz bırakacak, küresel çölleşme olacak, denizler yükselecek.

Dünya küresel ısınma yüzünden 10 yıl içinde geri dönülmez bir noktaya gelecek. Ormanların yok olması sonucu çölleşme yaşanacak, bu tarıma da yansıyacak, deniz seviyesi yükselecek ve dünya salgın hastalıkların pençesine düşecek. Bu felaket senaryoları "korkutucu" fakat "gerçek."

valla sonumuzu allaha havale ediyim ben yaaa. napıcaz... çok kötü yaaaa..:(

Şimdiden tomurcuklandı ağaçlar yaaa. Daha kıştayız halbuki:çok üzgünüm:

turkiyedeki bilim adamlariin yaptigi aciklamaya gore 10 yil sonra kuraklik ve kitlik olacakmis ve ulkemiz kyoto denen anlasmayi imzalamamakta israrci davraniyomus birey olarak bizlere dusen gereksiz yere elektirik tuketmemek. toplu tasim araclarini kullanmak cunki benzin isinmanin bas dunsmaniymis
bu arada 28 NISAN CUMARTESI GUNU KADIKOY MEYDANINDA KURESEL ISINMAYA KARSI BIT MITING VE GOSTERI DUZENLENECEKTIR bilginize

allah sonumuzu hayır etsin. her seyi bilen o , o istemezse hiç bişey olmaz istemezse yaprak kımıldamaz. insallah bu senaryolar gerçekleşmez bebeğim nolacak nasıl yaşıcak

bu sekılde bır devır daha bıtecek..allah bıze o kotu gunu gostermeden yanına alır ınsallah..yapabılcek cok sey var aslında en azından ındırgenebılcek..ama kım yapıyor..agac dıkılse elektrıkler bosuna harcanmasa arabalara az bınılse ve su!!!! ornegın dıs fırcalarken bosuna cesmenın acık kalmaması...bunlar ınce detaylar fakat en azından yapılması gereken unsurlar..

Evet erkadaşlar topu topu 10 yılımız kaldı .Elimizden ne geliyorsa yapmalıyız kendimiz evlatlarımız torunlarımız için .

Benim erkek arkadaşımda çocuk istememe gerekçesi olarak bunu öne sürmüştü :)))) o da yurt dışında adı geçen ülkelerden birinde okuyor zemuszemus

bu yazıyı okurken sadece 8 aylık bebeğim ne kötü bir dünyaya geldi kim bilir onu ne günler bekliyor diye yavruma üzüldüm:(((

konu üzerinden 2 sene 11 ay kadar geçmiş ama kendim de dahil bir çoğumuz bu kadar bilgilendirme kampanyalarına rağmen hiç bişi yapmıyoruz ki :47::47::47:

Bir şekilde doğa her zaman dengesini bulur. Bedeli insanın yok olması ise; bu koca evrende bizim gibi sefil canlıların yok olması çok da önemli olmasa gerek.

marsa boşuna ev dikmemiş bu gavurlar.. varmış bi bildikleri..

bir yerde daha yazmıştım.Nefes alamıyorum bu konuları düşününce.Küresel ısınma,ozon tabakasının incelmesi,sera etkisi,biyolojik çeşitliliğin azalması,nükleer kirlilik,su kirliliği,toprak kirliliği,erozyon.......En çok üzüldüğüm en basit önlemlerin bile alınmıyor olması.Ne olur insanlar az daha duyarlı olsa....

Back
X