• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20yaş+1cocuk+?

sekerzadem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2018
319
220
103
Yasim kucuk diye taslanmak istemiyorum sadece fikir almak istiyorumEşim 29yasinda ve bu aralar israrla bir cocuk daha istiyor kizim daha17aylik kv.birlikde oturuyorduk ve evimizi ayirali 2ay oldu acktan universte okuyorum bebegim cok hareketli surekli ilgi istiyor esim sagolsun yardimci oluyor ama oda calisiyor yoruluyor ve birazda pinpirikli bir anneyim galiba :duduk:esim surekli cocugumuz tek mi buyuyucek bir kardesi daha olsun yas araliklari fazla olursa daha zor olur hem ikisi birlikde buyurler diye beni ikna etmeye calisiyor ama ilk bebegi erken dogmustu ve bir cok sorun yasamistk gene ayni olucak diye korkuyorum birde esimin tarfinda genetik oldugunu dusundugm dogustan gelen kalp rahatsizligi var yani kayinlarimin 2 sinin cocugundada olmasi acaba genetik mi diye dusunmeme sebep oluyor ama kimse genetik oldugunu kabulenmek istemiyor eltilerim ve ben disinda bu da beni korkutan en buyuk etken ama sonuc olarak bu cocukda tek kalmiycak yani iksini birden buyutmek biraz zorluycak ama sonrasi daha rahat olucak calismam acisindan da bir yanimda aman kizim delimisin sen birini buyutunde ikinci mi kaldi acelen ne daha gencsiniz diyor :emir_bebek:

Canım sen hazır değilsen baba ne kadar yardım etse de olmaz. Hele emziriyorsan hiç tavsiye etmem. Eşine de ki elbette ben de kızımın kardeşi olmasını istiyorum ama bensiz de kendini idare edecek kadar büyümesi lazım. Emzirme ve bezleme dönemi bitmeden ikinci bebeğe gücüm yetmez.

Yasim kucuk diye taslanmak istemiyorum sadece fikir almak istiyorumEşim 29yasinda ve bu aralar israrla bir cocuk daha istiyor kizim daha17aylik kv.birlikde oturuyorduk ve evimizi ayirali 2ay oldu acktan universte okuyorum bebegim cok hareketli surekli ilgi istiyor esim sagolsun yardimci oluyor ama oda calisiyor yoruluyor ve birazda pinpirikli bir anneyim galiba :duduk:esim surekli cocugumuz tek mi buyuyucek bir kardesi daha olsun yas araliklari fazla olursa daha zor olur hem ikisi birlikde buyurler diye beni ikna etmeye calisiyor ama ilk bebegi erken dogmustu ve bir cok sorun yasamistk gene ayni olucak diye korkuyorum birde esimin tarfinda genetik oldugunu dusundugm dogustan gelen kalp rahatsizligi var yani kayinlarimin 2 sinin cocugundada olmasi acaba genetik mi diye dusunmeme sebep oluyor ama kimse genetik oldugunu kabulenmek istemiyor eltilerim ve ben disinda bu da beni korkutan en buyuk etken ama sonuc olarak bu cocukda tek kalmiycak yani iksini birden buyutmek biraz zorluycak ama sonrasi daha rahat olucak calismam acisindan da bir yanimda aman kizim delimisin sen birini buyutunde ikinci mi kaldi acelen ne daha gencsiniz diyor :emir_bebek:

iki çocuğun aynı anda masrafları da zor olabilir. bir de bunu düşünün... mesela aralarında 2 yaş olan iki kardeş 2 yıl arayla lise sınavlarına hazırlanacak, 2 yıl arayla üniversite sınavlarına hazırlanacak, aynı yıllarda üniversite okuyacaklar, 11-12 yaşından itibaren akıllı telefonlar isteyecekler... çok büyük masraflar bunlar, çok sıkıntı... bence arada 5-6 yaş fark olursa bu açıdan rahat edebilirsiniz... benim kardeşimle aramda 7 yaş var bu açıdan daha iyi gibi geliyor bana...

Çok gençsiniz, bebeğiniz çok küçük, okuyorsunuz... Hayatta çocuk bakmaktan başka planlarınız da olmalı ama şuan bir çocuk daha yaparsanız, maalesef öyle olmayacak. En basitinden 2 çocukla nasıl ders çalışacaksınız? Birinin ihtiyacı bitecek, ötekinin başlayacak. Önce diplomanızı alın, bir işe girin. Ayaklarınız yere bassın. İkinciyi sonra düşünün derim. Böylece iki çocuğa birden daha güzel bir gelecek sunma şansınız olur. İkisi birlikte büyür düşüncesi bana göre çok boş, mantıksız bir düşünce. İkisinin birlikte büyümesinden çok daha öncelikli, önemli şeyler var dünyada.

Ben 2. Cocuguma oglum 13. Aylikken hamile kaldim. Ama: ben 34 yasindaydim ve kendim istedim (yani ben kendimi hazir hissetdim).diplomami coktan almistim zaten yani okumuyordum. Su anda birisi 2 yasinda digeri 3 aylik ve kolay degil. Ev ve cocuklari idare ediyim derken okumaya zaman bulamazsiniz. Ben su anda gündw bir kac sayfa kitap okuyabilsem mutlu oluyorum. Esiniz kusura bakmasin ama onun icin hava hos. Bütün gün cocukarla ugrasacak sizsiniz. Ben arka arkaya anne olduguma pismam degilim ama kolay olmayacagini kabul ederek karar verdim. Daha gencsiniz. Ben sizin yaslarinizda anne olsaydim muhakkak bir 3-4 sene beklerdim ikincisi icin .

Bence eğitimine ağırlık vermen daha sağlıklı olur geleceğin ve çocuklarının yetişmesi için, 2. çocuk konusunu erteleyebildiğin kadar ertele.

yaşın zaten 1 çocuk için bile çok erken bir yaşken bence yapmamalısın, çocuk kısmetiyle gelir olayı da başka bi boyut zaten..

29 yaş 6 aylığım ( tabi ki 30 değil:bicak:) kızım yaşına girmek üzere ve kardeş düşünmüyor musun sorusunu soranları bi hırpalamadığım kalıyor öyle yoruldum.

Tabi ki karar sizin fakat bu gencecik yaşta iki çocuk peşinde koşturmak çok zor olmaz mı?

Merhaba
Ben 29 yaşındayim.
Cocuklarımın birisi 2 bucuk yaşında dıgeri 8 aylıi. Anam agliyo diyebilirim.
Yaşı genc olanlar daha fit olur kaldirir derler ama disaridan uni.okuyormussun. yasinda pek genc..
Erkeklerin yardimida bi yere kadar-melek gibi olsa bile.

Bende disaridan okumak istiyorum ama benim cocugum sabahları hemen dibimizdeki krese gidiyor,ikinci cocuk biraz daha sakin.

Seninki sar basa olacak, uykusuz geceler emzirme iki cocugu idare et alt degistir vs.inan insan bazen yemek bile yiyemiyo kaldiki ders calisacaksin.

Ben senin yerinde olsam cocugun 3 yasina girmesini beklerdim ama sen bilirsin:)

Çocuklara aradan çıksın, büyüsünde rahat edeyim muamelesi neden yapıyorsunuz ?

Bebeğiniz sizin ilginize muhtaç. Neden ilgiyi ikiye bölmek istiyorsunuz ? (Hatta küçük olanla ister istemez daha çok ilgileneceksiniz.)

Yaşınızın küçüklüğünü söylemeye bile gerek yok çocuğu bırakın evlenmek için erken davranmışsınız
.

Ben kızımı 21 yaşımda doğurdum. Şimdi 23 yaşındayım ikinciye hamileyim. İkisini beraber büyütüp sonra çalışmak istiyorum. Çocuklar arasında yaş farkını uzattıkça senin de yorulma süren ve eve bağlanma süren uzuyo. Yani benim düşüncem bu

Back
X