• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20yaş+1cocuk+?

Sakın yapma cidden büyük çocuk çok eziliyor.küçükte büyük tarafından çok hırpalanıyor.iki çocukta perişan oluyor.en iyisi en az 4-5 yaş ara olması.ilk çocuk bir tek olmanın tadını alsın en azından.

Kardeşi olsun tabii iyi güzel de bence iki kardeş arası en ideal yaş 4-5. Bundan çok olursa çocuklar uzak büyüyor. Az olursa da kardeş sevgisinden çok kardeş çarpışması yaşanıyor.

25 yaşındayım iki çocuğum var biri 3 buçuk diğeri 1 yas bnde senin gibi ikisi bir büyüsün sonra ise baslayim dedim ama okadar yoruyorlarki suan bırak çalışmayı evden cikasim gelmiyo bu arada benim büyükte erken doğdu digeride çok sıkıntılı

Yasim kucuk diye taslanmak istemiyorum sadece fikir almak istiyorumEşim 29yasinda ve bu aralar israrla bir cocuk daha istiyor kizim daha17aylik kv.birlikde oturuyorduk ve evimizi ayirali 2ay oldu acktan universte okuyorum bebegim cok hareketli surekli ilgi istiyor esim sagolsun yardimci oluyor ama oda calisiyor yoruluyor ve birazda pinpirikli bir anneyim galiba :duduk:esim surekli cocugumuz tek mi buyuyucek bir kardesi daha olsun yas araliklari fazla olursa daha zor olur hem ikisi birlikde buyurler diye beni ikna etmeye calisiyor ama ilk bebegi erken dogmustu ve bir cok sorun yasamistk gene ayni olucak diye korkuyorum birde esimin tarfinda genetik oldugunu dusundugm dogustan gelen kalp rahatsizligi var yani kayinlarimin 2 sinin cocugundada olmasi acaba genetik mi diye dusunmeme sebep oluyor ama kimse genetik oldugunu kabulenmek istemiyor eltilerim ve ben disinda bu da beni korkutan en buyuk etken ama sonuc olarak bu cocukda tek kalmiycak yani iksini birden buyutmek biraz zorluycak ama sonrasi daha rahat olucak calismam acisindan da bir yanimda aman kizim delimisin sen birini buyutunde ikinci mi kaldi acelen ne daha gencsiniz diyor :emir_bebek:
Benim oglum 18aylik 2. 14günlük büyük oglum cok zorlaniyor kıskanıyo bende oyle zorlanıyorum bence ilki en az 4.5 yasında olmali (ikinciyi istemedik kaza oldu)

kuzenimin çocuğu var aralarında yaş var, daha biri kucağındayken diğerine hamile kaldı ve aldırmadılar biraz kaza oldu. şimdi çocuklar 4 5 yaşlarına geldiler ama nasıl geldiler kadın o kadar yıprandı ki bakarken kesinlikle acele etme üstelik okuyorsun, çok yıpranırsın çocuklar kendini toparlayana kadar.

23 yaşımdayım benimkiler peşpeşe oldu suan biri 24 aylık diğeri 9 uslular maşallah zor da olsa işin içinden kendim çıkıyorum ama sorsan planlama hakkım olsa yapmazdim büyük kızımı ilgilere boğa boğa tüm vaktini ona vere vere her eğitici etkinliğe gide gide büyütmek isterdim küçücük yaşında yavrum kardeşi uyansin da parka gidelim diye beklemeyi öğreniyor tabi bu öğrenme her zman normal bi şekilde bekleme değil unutsun diye annenin evde 40 takla atması. .
Kıskançlık ilk başta bilmedi 14 aylık olduğu için küçük sayilirdi anason yeni yeni kardeşine zarar verecek kadar hırçın lasiyor. .
Kısacası daha zaman var..
Hayırlısı olsun sağlıkla olsun inşallah

Ikisi bir arada büyürken siz nasıl büyüyeceksiniz kocanız bunu da düșünüyor mu?
Çocuk bir bitki tohumu değil nihayetinde
Saksıda yetișmiyor

hadı dıyelım 50 yaşına kadar çocuk yapma suresı olsun.
bu yaşından 50 yaşa kadar 1 yaş arayla kaç çocuk sığar hesap et...
acele neden.

İkisini birden büyüteyim planı işe yaramıyor baştan söyleyeyim :KK53:

Bir akrabamın çocukları arasında 2 yaş var. Küçüğü doğduğu zaman büyük olanı kıskanıp biberon kullanmaya, bez bağlatmaya geri dönmüş. Olaya tanık olmadım tabi çocuklar benden büyük ama bu hikaye ailede hep anlatılır :KK48: Şimdi bile aralarında gizli bir çekişme var.

Benim kardeşimle aramda 5 yaş var. Doğduğunda çok mutlu olmuştum ve büyürken de anneme yardımcı olmaya çalıştım hep. Bence ikinci çocuk için biraz bekleyin.

İkisini birden büyüteyim planı işe yaramıyor baştan söyleyeyim :KK53:

Bir akrabamın çocukları arasında 2 yaş var. Küçüğü doğduğu zaman büyük olanı kıskanıp biberon kullanmaya, bez bağlatmaya geri dönmüş. Olaya tanık olmadım tabi çocuklar benden büyük ama bu hikaye ailede hep anlatılır :KK48: Şimdi bile aralarında gizli bir çekişme var.

Benim kardeşimle aramda 5 yaş var. Doğduğunda çok mutlu olmuştum ve büyürken de anneme yardımcı olmaya çalıştım hep. Bence ikinci çocuk için biraz bekleyin.
Bence bu kardes geldiğinde çocuğun üstünden azalan ilgiye bağlı benim 2 yaşındaki kızım 8 aylık kardeşi İçin bez battaniye getiriyor ben istediğimde emziği yere düşse alıp veriyor kardes ağlıyor git sustur onunla konuş falan desem besiginin içine sevdiği oyuncakları atıyor :)

Sen hazırsan, yapabilirim diyorsan, eşinin iş saati yoğun değilse düşünebilirsin. Yaşının avantajı var, okuyor olmanında. Okul bitene kadar beklersen çalışma hayatına geç başlayacaksın. Eğer ilgini, sevgini, sabrını eksik etmeyeceksen ve evliliği okulu birlikte götürebileceksen, ikinci için gayet doğru bir zaman. Ama şunuda belirteyim; delirmene ramak kalacak muhtemelen. Altından kalkarsan da 3-4 sene içinde çok şükredeceksin.

Bence bu kardes geldiğinde çocuğun üstünden azalan ilgiye bağlı benim 2 yaşındaki kızım 8 aylık kardeşi İçin bez battaniye getiriyor ben istediğimde emziği yere düşse alıp veriyor kardes ağlıyor git sustur onunla konuş falan desem besiginin içine sevdiği oyuncakları atıyor :)

Kızınızı öpün benim içiin :KK200: Çok tatlıymış maşallah :nazar:

Haklısınız aslında iş anneye düşüyor o zaman. Çocuklar arasında ilgi dengesini sağlamak lazım. Yazık bu annelere her şeyi düşünmeleri gerek. Gidip anneme sarılayım :anne:

Kızınızı öpün benim içiin :KK200: Çok tatlıymış maşallah :nazar:

Haklısınız aslında iş anneye düşüyor o zaman. Çocuklar arasında ilgi dengesini sağlamak lazım. Yazık bu annelere her şeyi düşünmeleri gerek. Gidip anneme sarılayım :anne:
Ama ben bile kocaman sabrima rağmen onları üzüp çileden cikabiliyorum söylemeye utanç duyuyorum ama bazen vurduğuvurduğum bile oluyorum pişman olup özrumu dileyip gönlünü alıyorum ama hiç doğru değil biliyorum ben kendime sahip çıkıp 2.. yapmasam da aynı şekilde olurdum galiba çok uç noktada sinirlenince naptigimi bilmiyorum. :(
Konu Sahibi sonuçta kolay değil yapmama Şansın varken an az 1 yıl daha ertelemelisin bence eşler isteyince tatlı geliyor biliyorum ama çektiğin sana kalıyor.

yok artık evet peşpeşe büyütmek güzel oluyor tek seferde kurtuluyon ama
ilke yazık oluyor ne kadar olsa ilgiyi 2 ye bölmek zorunda kalıyorsun hem de yaşın daha küçük
bir kaç sene olur mis gibi olur benim 3,5 yaşında kv baktı çalışıyorum evde olsam yaparım diyorum
yaşım 29 olmasına rağmen erteliyorum biraz daha var diye....

Yapma hayatın biter çok pişman olursun, 5 yıl sonra yaparsın. İlk çocuğu bu kadar küçük olan arkadaşlarım ikinciyi yaptık, insanlıktan çıktık, asla tavsiye etmiyoruz diyorlar.

Şaka mısın acaba?
Eşinin aklına uyarsan çalışma hayalini geçtim açıktan okuduğun üniversiteyi bitirme hayalin de suya düşer.
Hey Allahım 20 yaşında insanın ne işi olur evlilikle, çolukla çocukla gerçekten anlayamıyorum hangi kafayla yaşıyorsunuz bu hayatı :KK51:

Back
X