21 aylik kizim sizce neden parmagini emiyor tecrubeli anneler yardim

zeynebim111

Mis kokulum abla oluyor...oglum geliyorrr
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2016
1.473
2.233
53
35
Kızlar hayırlı aksamlar. Kizim da 3 gündür gözlemlediğimiz ve beni endişelendiren bir durum var. Gayri ihtiyari boş kaldığında parmağını ağzına götürüyor ve tirnagini dişine takma gibi bir hareket yapıyor. Nedenini anlayamıyorum. Bir haftadır kulak iltihabı vardı. Yeni düzeldi sayılır. Huylarimiz çok değişti. Asabi ve aksi tavırları oluyor kimi zaman. İstediği olmayınca aglamalar yerlere yatmalar. O an ah kizim vah kizim etmiyorum. Sakinlesmesini bekliyorum. Geliyor sarılıyor öpüyor. Genel olarak mutlu bir çocuktur. Ama o el neden ağza girer merak ediyorum. Dişler çıktı. Son 4 Azi dis kaldı. Altında psikolojik bir sebep olabilir mi. Çarşamba dr a gidip danjsacagim ama sizlere sormak istedim içim içimi yiyor

Benim oğlum doğumundan 3 yaşına kadar parmağını emdi... tak etmişti artık.. eczaneden acı oje aldım, 1 kat sürdüm kuruttum, 2. Katı da sürdüm... 1 hafta sonra vazgeçti emmekten... acı acı diye ağladı.. sonra çok şükür unuttu...

Hamilesiniz sanırım, kardeşini içten içe kıskanabilir, daha çok ilgi alaka gösterin.. o kadar hassaslar ki..

Oral kişilik mi bu başlık altında bir araştırma yapın isterseniz

Canım iyi akşamlar.
Öyle bi yazmışsınki sana ben oğlumu okudum. Benim oğlumda 20 aylım bizdede aynı sıkıntılar var. Bundan iki ay önce doktorumuz çocuk gelişim ünitesine yönlendirmişti orda bazı oğlumun el becerilerine ve zekasına dayalı testler yapıldı vr başarılı sonuç aldık.

Çocukların 3 yaşına kadar parmak emmesi çok normalmiş. Onlar istek dışı parmaklarını emerlermiş doktorumuz buna izin vermemi ve kızmamamın gerektiğini söyledi. Kesinlikle kısıtlama yapılmıcakmış ozaman çocuk anlayıp inada bindiriyomuş.

Bak şuan sana bunu yazarken bile parmaklarını emiyo. Bende çok sinirleniyorum inan çok kötü bidurum bence. Sadece dikkatini dağıtmaya çalış. Parmağını emmeye başladığı zaman sevdiği şeylere yönlendir eline bi bisküvi ne biliyim meyve sebze ver doktorumuz bunları önermişti.

Aynen öyle yapıyorum canm hemen birsey lere yonlendiriyorum çıkarıyor ağzından. Normal olabilir ama anne olarak endişeler taşıyoruz. Rabbim yardımcımız olsun. Buyudukce farklı huyları gözlemlemek bazen uzebiliyor böyle. Çok teşekkür ederimndesteginiz icin

Hamilesiniz sanırım, kardeşini içten içe kıskanabilir, daha çok ilgi alaka gösterin.. o kadar hassaslar ki..
7/24 onunlauim ama bir hafta on gündür hem onun rahatsızlıklaeindan hem benim bulantı halsizligimden ilgilenemedigim doğrudur. Yani hep yanındayım ama bazen kaliteli zaman geciremiyorum elimde olmadan. Şimdi daha iyi hissediyorum eski sistemimize geri döneceğiz insallah. İkisine birden yetme gücü versin Rabbim

Rica ederim. Buara eklemek istedim sizin hamileliğinizle hiç bi ilgisi yok içiniz rahat olsun. 21 aylık bi çocuk hamileliği ve bi kardeşinin olucağını algılıcak bilinçte değildir. Benimde 5 aylık bi oğlum var doktorumuza sorduğumda aynen böyle demişti. 20 aylık oğlum inanın daha kıskanmayı bile bilmiyo. Çok normal içiniz rahat olsun. Ama isterseniz doktora danışmanız en doğrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…