- 22 Mart 2024
- 591
- 23
- 18
- 28
- Konu Sahibi girlll5587
-
25 mm e kadar normal kabul ediliyor canım benimde 30 larda çıkmıştı sanırım doktorun bir sorun görseydi söylerdi zatenBugün öylesine kontrolde rahim ağzı uzunluğu 30 mm dedi doktorum kendisi perinatolog yani kısa mı dedim hayır gayet iyi dedi ama ben bilmiyorum biraz araştırdım bu haftalarda 40,50 mm deniliyor bilginiz fikriniz var mı
Kaçıncı haftanda 30 du endişe ettim şimdiSürekli rahim ağzı boyunu takip ettir, doktor kontrol sıklığın fazla olsun. Benim de hep 30 mm çıkıyordu, birden kısalma yaşadım. Haftada bir , 10 günde bir doktora gittiğim için sorun olmadan yakaladık da, serklaj oldum. sende öyle bi şey olmayabilir ama tedbirli olmakta fayda var.
Kaç haftalıksın canım senin kaçıncı haftanda 30 çıkmıştı25 mm e kadar normal kabul ediliyor canım benimde 30 larda çıkmıştı sanırım doktorun bir sorun görseydi söylerdi zaten
27 haftalığım şuan canım en son 26+3 te gittim kontroleKaç haftalıksın canım senin kaçıncı haftanda 30 çıkmıştı
Ha benim haftamda mı o kadar çıkmıştı 30 civarı27 haftalığım şuan canım en son 26+3 te gittim kontrole
Gebeliğin en başından beri hep 30 mm idi. Doktorum bana keşke 35 40 olsaydı demişti ama dikkat et dememiştiKaçıncı haftanda 30 du endişe ettim şimdi
Peki belirtisi var mıydı kısalığınGebeliğin en başından beri hep 30 mm idi. Doktorum bana keşke 35 40 olsaydı demişti ama dikkat et dememişti
22. Haftamda doktor kontrolünde birden 12 mm oldu. Kaygılandırmak amaçlı yazmıyorum bu arada. Dikkat edin diye yazıyorum ne olur ne olmaz.
Merhaba. 16. haftamda bir doktor karından rahim ağzımı biraz kısa ölçtüğünü söyledi. Vajinal olarak bakalım. Daha net anlaşılır dedi. Vajinal bakınca uzunluğun çok iyi dedi ama kaç mm olduğunu söylemedi. O dönem memleketteydim ve bu konuyu araştıracak fırsatım yoktu. Öylece kaldı. 21. haftamda acilde rahim ağzı uzunluğum 12 mm ölçüldü. Ve bana pek bir bilgi verilmedi. Yatış istiyor musun dediler. Riskli bir durum yoksa istemiyorum dedim ve evime geldim. 22. haftamda doktor kontrolümde acilde böyle bir durum oldu deyince tekrar ölçüm yapıldı ve 28 mm olarak ölçüldü. Doktor acilde yanlış ölçüm yapılmış olabilir dedi. Tabii ben o ara çok araştırma yaptığım için serklaj yapamaz mısınız dedim. Bu ölçü ile serklaj yapmayız. Üstelik serklajın da bazı komplikasyonları var dedi. Benim bebeğimin suyu azdı ve gelişimi biraz geriden geliyordu. Bunları söyleyen bir perinatoloji doktoru olduğu için ona güvenmeyi tercih ettik. Şu an 30+3’teyim. En son 4 hafta önce vajinal olarak ölçüm yapıldı. Yine 28 mm çıktı. Bir sorun olmadığı söylendi. Ama ben bu haftalara kadar hep korkuyla geldim. Hâlâ da tedirginim. Hamileliğinizi benim gibi hep bir tedirginlikle geçirmemeniz için bu kadar detaylı anlattım. İmkanınız varsa birkaç ayrı doktordan görüş alın. Şimdiki aklım olsa serklaj yapacak bir doktor bulurdum. Kafam biraz olsun rahat ederdi diyorum.Bugün öylesine kontrolde rahim ağzı uzunluğu 30 mm dedi doktorum kendisi perinatolog yani kısa mı dedim hayır gayet iyi dedi ama ben bilmiyorum biraz araştırdım bu haftalarda 40,50 mm deniliyor bilginiz fikriniz var mı
Evet şöyle ki karından daha kısa vajinal daha uzun çıkıyormuş 4,5 mm kadar fark olabiliyormuş yani gittiğim doktor alanında ciddi iyi bir doktor zaten bir kaç hafta sonra tekrar kontrolüm var tekrar ölçüm olabilir evet 30 denildi ama 35 bakıyorum gibi ayrıca teşekkür ederimMerhaba. 16. haftamda bir doktor karından rahim ağzımı biraz kısa ölçtüğünü söyledi. Vajinal olarak bakalım. Daha net anlaşılır dedi. Vajinal bakınca uzunluğun çok iyi dedi ama kaç mm olduğunu söylemedi. O dönem memleketteydim ve bu konuyu araştıracak fırsatım yoktu. Öylece kaldı. 21. haftamda acilde rahim ağzı uzunluğum 12 mm ölçüldü. Ve bana pek bir bilgi verilmedi. Yatış istiyor musun dediler. Riskli bir durum yoksa istemiyorum dedim ve evime geldim. 22. haftamda doktor kontrolümde acilde böyle bir durum oldu deyince tekrar ölçüm yapıldı ve 28 mm olarak ölçüldü. Doktor acilde yanlış ölçüm yapılmış olabilir dedi. Tabii ben o ara çok araştırma yaptığım için serklaj yapamaz mısınız dedim. Bu ölçü ile serklaj yapmayız. Üstelik serklajın da bazı komplikasyonları var dedi. Benim bebeğimin suyu azdı ve gelişimi biraz geriden geliyordu. Bunları söyleyen bir perinatoloji doktoru olduğu için ona güvenmeyi tercih ettik. Şu an 30+3’teyim. En son 4 hafta önce vajinal olarak ölçüm yapıldı. Yine 28 mm çıktı. Bir sorun olmadığı söylendi. Ama ben bu haftalara kadar hep korkuyla geldim. Hâlâ da tedirginim. Hamileliğinizi benim gibi hep bir tedirginlikle geçirmemeniz için bu kadar detaylı anlattım. İmkanınız varsa birkaç ayrı doktordan görüş alın. Şimdiki aklım olsa serklaj yapacak bir doktor bulurdum. Kafam biraz olsun rahat ederdi diyorum.
Merhaba benim 17. Haftamda 29 mm olarak ölçülmüştü doktorum da perinatoloji de normal demişti fakat doktorum her gittiğimde hem karında hem alttan muayene etti. Ağrılarımın da olması sebebiyle Progestan vermişti. Üstüne kasılmalarım da başlayınca günde 2 Progestan + kan sulandırıcı iğneye başladık. Bir dönem endol de kullandım ama o da suyumu etkiledi. Kısalmanız devam de edebilir etmeyedebilir. Benim devam etmedi 33.haftaya kadar geldik çok şükür. Ama yine de sürekli yattım ağır iş asla yapmadım sakın ağır kaldırmayın uzun süre ayakta durmayın bebiş de büyüdükçe baskı yapar. Zaten benim doktorum iş spor ilişki hepsini yasakladı 17. Haftamdan beriBugün öylesine kontrolde rahim ağzı uzunluğu 30 mm dedi doktorum kendisi perinatolog yani kısa mı dedim hayır gayet iyi dedi ama ben bilmiyorum biraz araştırdım bu haftalarda 40,50 mm deniliyor bilginiz fikriniz var mı
Teşekkür ederim zaten ağır iş vs yapmıyorum çok şükür ağrılarım vs de yok hep uzanıp dinlendim bu haftalara kadar bakalımMerhaba benim 17. Haftamda 29 mm olarak ölçülmüştü doktorum da perinatoloji de normal demişti fakat doktorum her gittiğimde hem karında hem alttan muayene etti. Ağrılarımın da olması sebebiyle Progestan vermişti. Üstüne kasılmalarım da başlayınca günde 2 Progestan + kan sulandırıcı iğneye başladık. Bir dönem endol de kullandım ama o da suyumu etkiledi. Kısalmanız devam de edebilir etmeyedebilir. Benim devam etmedi 33.haftaya kadar geldik çok şükür. Ama yine de sürekli yattım ağır iş asla yapmadım sakın ağır kaldırmayın uzun süre ayakta durmayın bebiş de büyüdükçe baskı yapar. Zaten benim doktorum iş spor ilişki hepsini yasakladı 17. Haftamdan beri
Evet doktorum şey dedi karından ve vajinal arası oynuyor karından daha kısa çıkıyor gibisinden muhtemelen benim de öyledir şuan fitillik birşey yok dedi ya da ilaçlık vs inşallah sağlıkla devam ederMerhabalar. Biraz da pozitiflik olsun diye yazıyorum. Benim 38 mm olan uzunluğum 10 günlük iki takip arasında 30mm kadar düştü. Bir anda bu hızlı düşüş doktorumu korkuttu ve progestan fitil verdi ve dinleneceksin dedi. Ayrıca Perinatalog’a da gittik. O da fitili destekledi ama çok endişe etmeyin dedi. 25’i bırak 15 mm olursa dikeriz dedi. Birkaç hafta kalkmadan yattım. Hatta bir ara doğum sancısı sebebi ile yatırıldım hastahaneye ve o dönemde de kısalma olmadı çok şükür. Ve sonradan rahim ağızım tekrar uzadı. En son kontrolde 38 mm ölçüldü, başka bir acil servis kontrolünde aşağıdan 40 mm ölçtüler. Eskisinden uzun yani
Aynen ben tecrübe ettim onu. Rahat 2 mm fark ediyordu her ölçümde. Doktorunuza güvenin bence ama tedbiri de elden bırakmayın istirahat edin olabildiğinceEvet doktorum şey dedi karından ve vajinal arası oynuyor karından daha kısa çıkıyor gibisinden muhtemelen benim de öyledir şuan fitillik birşey yok dedi ya da ilaçlık vs inşallah sağlıkla devam eder
Öyle yapıyorum zaten sürekli uzanıyorum yatıyorumAynen ben tecrübe ettim onu. Rahat 2 mm fark ediyordu her ölçümde. Doktorunuza güvenin bence ama tedbiri de elden bırakmayın istirahat edin olabildiğince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?