22+3’te Suyun Azalması

Kızlar yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim ☺️ Doktor bebeğin suyunun çok su içmeyle pek alakası olmadığını söyledi. Bebeğin idrar yapmasıyla alakalı bir durummuş. Zaten detaylı ultrasonda öğrendim suyun az olduğunu. İki böbreğinin ve mesanesinin normal olduğunu söylediler ama idrar yapmıyor mu yapıyorsa az mı yapıyor onu bilemiyorum tabii. Ben yine de her zaman yaptığım gibi bol su içmeye, kefir, yoğurt tüketmeye devam edeceğim.

Çok araştırdım en son gizli şeker ile bağlantısı olabileceğini okudum bir makalede. Bu konuda tahlil yaptırın fazla kilo ödem tansiyon var mı?
37+5de suyum tamamen bitmiş zar uzerine yapışmıştı oğlumun
Şeker testi yapılmadı henüz. Kilo ve ödem yok. Başlangıç kilomdayım. Haftaya tekrar kontrole gideceğim. Bakalım o zaman ne diyecekler. Siz suyu tamamen bittikten sonra hemen doğum mu yaptınız?

Bende 1 buçuk lt şişe onu içiyorum peki bu suyun normal yada az olması ne zaman nasıl belli oluyor mesela bugün normal kontrolum vardı orda belli olur mu
Bana her kontrole gidişimde suyu iyi diyorlardı. Detaylı ultrasonda belli oldu suyun az olduğu. Belki de bir anda azalmıştır. Bilemiyorum.

Şeker testi yapılmadı henüz. Kilo ve ödem yok. Başlangıç kilomdayım. Haftaya tekrar kontrole gideceğim. Bakalım o zaman ne diyecekler. Siz suyu tamamen bittikten sonra hemen doğum mu yaptınız?
Şeker yükleme testinden bahsetmyrm bu arada onu çok sakıncalı buluyorm aileden gelen bir süreç yoksa açlık tokluk bakılıp kontrl.edileblr.
Evet normal doğum için çatı muayenesi oldum her şey güzeldi sanki aşağıda dedim doktora 4 boyutlu ultrsna gönderdi ve ordaki doktor hemen kendi doktorumu aratıp sıradaki ameliyatı erteleyip beni sezeryan aldlr

Suyun bitmesi su içmemktn değil ki az içen biri 4 5 litre normal değil. Burda hamile birine fikir veriyorz
Doktorlardan daha iyi biliyorsunuz sanırım. Bu benim kendi fikrim değil, iki farklı doktora gidiyorum ikisi de aynı şeyi söylüyor. Hani biz su içtikçe aminyon sıvımız da yenileniyor ya hanımefendi

Doktorlardan daha iyi biliyorsunuz sanırım. Bu benim kendi fikrim değil, iki farklı doktora gidiyorum ikisi de aynı şeyi söylüyor. Hani biz su içtikçe aminyon sıvımız da yenileniyor ya hanımefendi
Demem o ki 1 2 litre su içen birine birden 4 5 litre su iç demez hiç bir doktor ve amniyon sıvısı da sadece sudan oluşmuyor. Yoksa su içmek şifa onda hem fikirim ama herkesin hamilelgi bünyesi, böbrek su taşıma kapasitesi farklı. Bu şekilde her hamilelikte hamile de farklı.

20+2 de suyu gelmis ve 22+4 te erken dogum yapmış ve 6 tane perinatolog takipli biri olarak soyleyebilirim ki günde 10 litrede su icseniz amniyon sivisi artmaz. Bol su icin derler enfeksiyon olmasin diye
Kese delinmis ve bebegin suyu geliyor ise kendini onarabilir su gelmesi devam etmez ama suyu da cogalmaz.
Sekeriniz varsa (illa seker yuklemesine gerek yok , sabah aksam duzenli bir sekilde aclik tokluk bakarsaniz da anlasilabilir) havuc suyu kesinlikle zararlı olur. Şekeriniz yukselirse bebeginiz aynı bir seker hastası gibi davranislar sergilermis anne karninda bile olsa.
Kısacasi suyu azalan bir gebenin çok su içmesi suyunun artmasını sağlamıyor, enfeksiyon olusma riskini azaltıyor.

Back
X