• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

22 Haftalık Hamileyim ve Erken Doğum Riskim var =(

CLeOpaTRa

Mina ile Yasir'in Annesi
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2008
6.908
34
358
35
Daha önce 2 düşük yaşadım..mafoldumben
bu 3. hamileliğim.. ve bu hamileliğimin ilk 3 ayı düşük riskiyle qeçti..
sürekli ilaçlar kullandım ve yattım..
3 ay bittikden sonra tam rahatladım, bu sefer oldu.. derken..
şimdide erken doğum riskimin olduğunu öğrendik akannehir
yine başa döndük..mafoldumben
doktorum
-bol bol su iç
-ilişki yasak
-stresten uzak dur
-kendini yorma
vs.. vs.. qibi şeyler söyledi..:bbo: ayrıca magnesium ilacı verdi..
ya benim durumumda olupda doğumunu zamanından çok erken yapmayan var mı?eyvahedigeldismile
ßen çok korkuyorum.. 7 ayıma bi qirsem korkum olmucak bu kadar
ama şimdi bebeğim 7 aydan önce doğarsa yaşar mı ki mafoldumben

canim benim üzülme sakin bak doktor stresten uzak durman gerektigini söylemis.. herseyi oluruna birak sakin yorma kendini hep positiv ol canim... allah yardimcin olsun

cnm ilk oğlumda bendede aynısı olmuştu herşey yasaktı erken doğum dediler ama ben doktoru dinlemedim eşimle birliktede oldum bol bol gezdim saatlerce yürüdüm temizlik yaptım cam sildim mobilyaların yerini değiştirdim ama allah şükür hiç bişey olmadı.gerçi yine bir ay erken doğdu ama o benim oğlumun yaramazlığı yüzünden oldu içerde çok fazla haraket edip kordonunu boynuna dolamış 3 sefer.bu seferde nefesi kesilince acil doğuma girdim mecburiytten yani.2300 gr.dodu ama gayet sağlıklıydı ne küveze girdi ne sarılık oldu.ve diğer ay yaşıtlarınıda solladı.çok hızlı kilo aldı gününde doğan çoğu bebek küveze alınmıştı mesela.şu an yine hamileyim 20 haftalık.banada erken doğum diyolar yine.hamile kaldığımdan beri kullanmadığım ilaç kalmadı iki ay boyunca kortizon kullandım ve şu andada günde 6 tane hap alıyorum.dün 4.boyutlu ultrasona girdim şimdilik bi sorun gözükmüyo umarım doğduktan snrda sağlıklı olur.ama kullandığıum ilaçlar ve rahatsızlığım sebebiyle yine erken doğum deniyo ben yine kendimi hiç bişeyden mahrum bırakmıyorum.üstelik ilk bebeğim 2 yaşında ve sürekli kucağımda tepemde akşama kadar onla uğraşmaktan çok yoruluyorum ama yinede bu konuyu düşünüp strese girmek istemiyorum.çbence sende rahat ol korkma allah hakkımızda hayırlısını versin.bebeklerimizi zamanında sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

çok teşekkür ederim arkadaşlar yaa..
akimeracım içimi rahatlattın valla çok saol..
umarım bişi olmaz yaa benim 8 aylık olmasa bile 7 aylık doğmasına razıyım ben..
yeter ki bebeğim sağlıklı olsun ve yaşasın bana yeter..

çok teşekkür ederim arkadaşlar yaa..
akimeracım içimi rahatlattın valla çok saol..
umarım bişi olmaz yaa benim 8 aylık olmasa bile 7 aylık doğmasına razıyım ben..
yeter ki bebeğim sağlıklı olsun ve yaşasın bana yeter..

canim yaaa neden boyle olmus ki?
sebep neymis erken dogum riskine?
bence kafana takma hic.
doktorun soylediklerine uy.
bebegin saglikli olacak inan buna.ve uzulme.

canim yaaa neden boyle olmus ki?
sebep neymis erken dogum riskine?
bence kafana takma hic.
doktorun soylediklerine uy.
bebegin saglikli olacak inan buna.ve uzulme.

ßilmiorum ki canım yaa :1no2:
rahimde açılma varmış.. bilmiyorumkismile
inşallah bi sorun olmaz ve bebeğimi kucağıma sağlıklı bir şekilde alırım:Saruboceq:

Ay i sallah Zaman'ından çok önce doğmaz
benimde erken dogum riskim var ilk duydumda bütün ilikleirme kadar sarsıldım ve titredim sürekli yatıyorum
peki sama dikiş niye atmıyor Dr rahim
ağzı yetmezliğimi varmış acaba
birde rabbimden isteklerini sınırlandırma 7 değil 9 de
bı arkadasım 2 ay 1.5 cm açıklıkla sürmeli yatarak doğumunu yaptı inşallah sende başaranlardan olursun canım Allah şifa versin Rabbim yardımcınız olsun

cnm ilk oğlumda bendede aynısı olmuştu herşey yasaktı erken doğum dediler ama ben doktoru dinlemedim eşimle birliktede oldum bol bol gezdim saatlerce yürüdüm temizlik yaptım cam sildim mobilyaların yerini değiştirdim ama allah şükür hiç bişey olmadı.gerçi yine bir ay erken doğdu ama o benim oğlumun yaramazlığı yüzünden oldu içerde çok fazla haraket edip kordonunu boynuna dolamış 3 sefer.bu seferde nefesi kesilince acil doğuma girdim mecburiytten yani.2300 gr.dodu ama gayet sağlıklıydı ne küveze girdi ne sarılık oldu.ve diğer ay yaşıtlarınıda solladı.çok hızlı kilo aldı gününde doğan çoğu bebek küveze alınmıştı mesela.şu an yine hamileyim 20 haftalık.banada erken doğum diyolar yine.hamile kaldığımdan beri kullanmadığım ilaç kalmadı iki ay boyunca kortizon kullandım ve şu andada günde 6 tane hap alıyorum.dün 4.boyutlu ultrasona girdim şimdilik bi sorun gözükmüyo umarım doğduktan snrda sağlıklı olur.ama kullandığıum ilaçlar ve rahatsızlığım sebebiyle yine erken doğum deniyo ben yine kendimi hiç bişeyden mahrum bırakmıyorum.üstelik ilk bebeğim 2 yaşında ve sürekli kucağımda tepemde akşama kadar onla uğraşmaktan çok yoruluyorum ama yinede bu konuyu düşünüp strese girmek istemiyorum.çbence sende rahat ol korkma allah hakkımızda hayırlısını versin.bebeklerimizi zamanında sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

bu yazdıklarınızı okuyunca gözlerime inanamadım
nekadar rahatmışsınız
allahtan bişey olmamış bebeğinize ama şaşırdım yani:uhm:

inşallah bi sorun olmaz ve bebeğimi kucağıma sağlıklı bir şekilde alırım:Saruboceq:

canım geçmiş olsun aman dikkat et başka bi drla da görüş
2010 temmuz annelerinde liyadora var onunla bi görüş istersen o da bu sorundan ameliyat oldu
inşallah sağlıkla kavuşursun bebeğine:emir_bebek:

canım 25. haftadan sonra bebeklerin %90'ı yaşatılabiliyormuş. endişelenme sakın doktorunun dediklerine uy ve bol bol istirahat et. bu arada benim kardeşimde 7 aylık doğdu 28 sene önceki şartlarla yaşatıldı. şuan kapılardan sığmıyor valla. modern tıp erken doğumla ilgili çok ilerleme kaydetti. sen elinden geleni yap ötesini Allah'a bırak..

saolun kızlar yaa
inşallah bişey olmaz bebeğimede banada bilmiyorumkismile

Stres yapmamaya çalis kendine , bebekte etkileniyordur. Sadece istirahat etmeye bak. Oglu$unu saglikla kucagina alirsin insalllahhh :emir_bebek:

canım bence de rahat ol.
en yakın arkadasım 20 haftalık hamileyken doktoru açılma var dedi herşeyi yasakladı.
arkadasım da işi bıraktı; evinde istirahat etti, öyle 24 saat yatmadı ama uzun süre ayakta kalmadı, iş falan hiç elini sürmedi.
36 hafta 5 günlük normal doğum yaptı.
şimdi de kızı çok tatlı sağlıklı.
içini ferah tut; dinlen istirahat et, bebişine de sana da bişey olmaz inşallah..

ay çok saol canım benim yaa valla süper moral veriosunuzz :ecrin_bebek:

bu yazdıklarınızı okuyunca gözlerime inanamadım
nekadar rahatmışsınız
allahtan bişey olmamış bebeğinize ama şaşırdım yani:uhm:

cnm rahattım çünkü allaha tevekkül ediyorum gelen allahtan geliyo biz sadece bahene oluruz başka bişi deil.ben 3 sefer hamile kaldım 3 ünede korunurkan ama ondan öncede 3 sene çocucuğum olmadı çok istememe rağmen demek istediğim gelen allahtan geliyo canını biz vermiyoruzki biz alalım yalnız şunuda söliyim benim rahimle ilgili bi problemim yoktu bende rahimde şekil değişikliği var ve bi rahatsızlığım var ondan dolayı erken doğum diyodu doktorlar.ama bendede rahimde açılma olsa daha dikkat etmeye çalışırdım tabi.durumumuz biraz farklı o yüzden ona dinlenmesini tavsiye ederim tabiki :))

bende 22 haftalık hamıleyım ve aynı korku var bendede daha 2 hafta var doktora gıtmeme ve cok endıselıyım

insallah birsey olmaz canim,arkadaslarin dedigi gibi doktorun soylediklerine uy kendini cok yorma bisey olmayacaktir merak etme...

kızlar doktora kontrole qittim..
dr'um riskimin sona erdiğini ama yinede dikkat etmem kendimi yormamam qerektiğini söledi..
ilişki haftada bir olmak üzere izin verdi..
Allaha çok şükür bu sıkıntıyıda atlattım :Saruboceq:

cok gecmis olsun arkadasım banada doktorum 26. haftada erken dogum rıskın var dedı.. su an 32+4 deyız ve bu zmana kadar hep yattım, kanama, kasılma, agrı, su gelmesi vsvs hic bir sey yoktu ama bol bol yatıcaksın hatta kalkmıycaksın dedı doktorum ve ben onu dınledım bu gunlere geldım cok sukur... ayakta kalmak ve yorulmak cıdden erken dogumu tetıklıyor bence sen yınede cok yorulma..

Back
X