23 aylik ve tam bir tv bagimlisi lutfen yorum bekliyorum?

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.836
1.746
133
40
23 aylik ve tam bir tv canavari adetaaa.. sabah kalkar kalmaz tv ye kosuyor acmasam cilidiriyor:KK43: uyku duzenimiz cok kotu sabah 11 bucuk gibi uyaniyor ve aksam bes gibi uyutmak istemesemde uyuyor cunku dayanamiyor. Ve tabi gece uykumuzda gece ucleri buluyor. Sabah erken kaldiracagim ancak gece ucte yatan sabah nasil erken kalkar ki?? Gun boyu tv izlemek istiyor. Yarim saat oynuyoruz hemen sklp tv ye kosuyor. Gozleri yoruluyor. Tv karsisinda sallarken uyutuyorum bazen uyumuyo yoksa.ne yapacagimmm uykuduzenimiz bile kotuuuu.. yan dairemde kuzeni var arada gidiyoruz herzamnda olmuyo gitsekte kuzeni kizimla surekli oynamiyor o buyuk 7 yasinda. Kizim seviyor onla oynamayi ama evde skliyor

Konuşuyormu?konuşsa bile fazla seri değildir çok fazla tv izledigi için.önce o tvden kurtulun çikarin fisten saklayin gerekirse.cçocuk hareket etsin oyun oynasin zekasini geliştirsin,enerjisini atsin yoorulsun biraz.uyku düzenide yorullunca kendilliğinden düzene girer diye düşünüyorum ama o aptal kutusundan kurtulun lütfen.

Konuşuyormu?konuşsa bile fazla seri değildir çok fazla tv izledigi için.önce o tvden kurtulun çikarin fisten saklayin gerekirse.cçocuk hareket etsin oyun oynasin zekasini geliştirsin,enerjisini atsin yoorulsun biraz.uyku düzenide yorullunca kendilliğinden düzene girer diye düşünüyorum ama o aptal kutusundan kurtulun lütfen.
Aynen konusamiyor tam daha . Anne baba bile demiyor sadece herseyin ilk hecesini diyor ve iki cumlelik bir kac bsy diyor onlarda kisa ornegin miiii git diyor.. benim git demk istyor ..

Aynen konusamiyor tam daha . Anne baba bile demiyor sadece herseyin ilk hecesini diyor ve iki cumlelik bir kac bsy diyor onlarda kisa ornegin miiii git diyor.. benim git demk istyor ..
Çocuğun psikolojisi bozulur gün boyu evde birde tv izleyerek.bence ya çocuklu ailelere götürün yada avm lerdeki oyun alanlarina.Ama büyük ihtimal televizyondaki reklam ve klipler etkilemiş.her çocuk etkilenmiyor 10çocuktan biri ve daha çok erkek çocuklari etkiliyor.eger ilgilenmezseniz büyük sorunlar çikabilir

Benimki 22 aylık, bizim uyku ve tv'siz düzenimiz; beş aylıkken ağlatmadan uyku eğitimi verdim dayanamıyordum çünkü, tracy hogg kitabından, önce saatleri yarım saat hergün çektim 2 hafta sürdü, uykumuz mükemmel değil ama memnunum uyku rutinlerimiz var. TV konusunda çok nettim uzmanlardan, internetten ve kendi çocukluğumdan tv' yi 2 hatta 3 yaşa kadar izlememesi gerektiğine emin oldum yakınları ikna ettim tv nin radyosunu açtım (siyah ekran), azı zararsız' a inanmadım çünkü bir kere izletsem tüm gün ağlar diye düşünüyorum, o uyurken açıyoruz. Hergün bi ďışarı havası alsın istiyorum biri bize gelmemişse, yani farklı birşey görsün istiyorum zaten sıkılıyor, çok huzursuz oluyor farklı birşey yapmazsak, tüm gün evde durursa. Biz de arada kitaplarına bakıyoruz, oyun oynuyoruz, yaptığım işe dahil etmeye çalışıyorum, bazen hikaye okuyorum, bazen kendi başına takılıyor. ķreşe erken göndermek istiyorum az süreli, ben çalışırken kimse benim gibi ilgilenmez ona da değişiklik olur diye. Kuzeni olması da iyiymiş bizim yok çocuklara da bayılıyor

Kusura bakmayin ama ikiside sizin elinizdd olan bisey. Siz bir defa onu tv izlemeye alistirmissiniz, fisini cekin olmuyor deyin. Biraz zaman alsada alisir, oyuncaklsrina yönelir. Konusmasi düzelir eminim.
Uyku düzenidd sizin elinizde, bur sabah erken uyyndirin, huzursuz olacaktir ama öglen erken uyur ve aksamada erken yatar. Bir haftafa alisir

Siz açmasanız izlemez.
Siz alıştırmasaydınız tv bağımlısı olmazdı.
Tam konuşamaması bile sizin hatanız.
Kusura bakmayın ama çalışmıyorsanız! bunların hepsi sizin yüzünüzden.
Buraya yazdığınıza göre okuma yazmanız var.
Açın iki satır kitap okuyun saçma sapan sosyal medyalarda vakit öldüreceğinize elinizdeki cevheri işlemeye bakın.
Yanlış anne-baba tutumları yüzünden güzelim çocuklar heba oluyor.
Çocuklar anne karnından kötü ya da iyi huylu doğmaz hanımefendi onları iyi ya da kötü yetiştiren bizleriz.
Anne olduğunuzu hatırlayıp kendinize gelin.

Anneyide incitmeyin kimbilir nasil sıkıntılarla boğuşuyor çocuğunu büyütürken.ev hanımı olmak hiç kolay değil hatta çalışmaktan daha zor.hele birde sürekli psikolojisini bozan birileri varsa.allah kolaylik versin bebişede sağlık sıhhat versin inşallah.

23 aylik ve tam bir tv canavari adetaaa.. sabah kalkar kalmaz tv ye kosuyor acmasam cilidiriyor:KK43: uyku duzenimiz cok kotu sabah 11 bucuk gibi uyaniyor ve aksam bes gibi uyutmak istemesemde uyuyor cunku dayanamiyor. Ve tabi gece uykumuzda gece ucleri buluyor. Sabah erken kaldiracagim ancak gece ucte yatan sabah nasil erken kalkar ki?? Gun boyu tv izlemek istiyor. Yarim saat oynuyoruz hemen sklp tv ye kosuyor. Gozleri yoruluyor. Tv karsisinda sallarken uyutuyorum bazen uyumuyo yoksa.ne yapacagimmm uykuduzenimiz bile kotuuuu.. yan dairemde kuzeni var arada gidiyoruz herzamnda olmuyo gitsekte kuzeni kizimla surekli oynamiyor o buyuk 7 yasinda. Kizim seviyor onla oynamayi ama evde skliyor
Vallahi cocugunuzun bu yaşları birdaha gelmeyecek ama evinize tv 5 10yil sonra da gelse olur hatta hic gelmese. ..bence olmaz demeyin vallahi satın gitsin kaldirin tv yi şart mi...deger mi sanal sacmasapan aslinda size de birşey katmayan zırvalıklari evde tutmaya...birdaha cocugunuzun bu yaşi gelmeyecek....tv yok olursa bir kac güne unutacaktır...siz fedakarlık yapmazsanız bir değişiklik olmayacak yavrunuzun hayatinda

• Beğen
Reactions: H M
Bu işin şakası yok, gerekirse tv'yi kaldırın, çocuğunuzun gelişimi söz konusu. Eğer çocuğunuz illa bıçakla oynayacağım diye ağlasa verecek miydiniz?
Önemli bir konu, tv'yi kaldırınca ya da kapatınca yerine bir şey koyun, bir aktivite vs. Her çocuk fiziksel aktiviteyi ekrana tercih eder diyor uzmanlar.

Bu işin şakası yok, gerekirse tv'yi kaldırın, çocuğunuzun gelişimi söz konusu. Eğer çocuğunuz illa bıçakla oynayacağım diye ağlasa verecek miydiniz?
Önemli bir konu, tv'yi kaldırınca ya da kapatınca yerine bir şey koyun, bir aktivite vs. Her çocuk fiziksel aktiviteyi ekrana tercih eder diyor uzmanlar.
Siz bıçak diyince anneannemin anlattığı birşey geldi aklıma.. Eskiden bi çocuk varmış, sürekli bıçakla oynamak istermiş annesi de çok ağlıyor sussun diye verirmiş eline bıçağı. Bigün yine aynı şekilde çocuk bıçakla oynarken kendi gözlerini oyuyor, ve görme engelli olarak devam ediyor hayatına. İlerde büyüyüp aklı erince annesine hep sitem etmeye başlıyor “keşke sabahtan akşama kadar ağlasaydım ama vermeseydin o bıçağı elime” diye..

Konu sahibi; sizde çocuğunuz sussun diye böyle bağımlı hale gelmesine müsade etmeyin. Benimde aynı yaşlarda bi oğlum var, tv izletmiyorum diyemem ama kısıtlı sürelerde. Şuan oyun çağındalar ve dikkatlerini dağıtmak farklı şeylere yönlendirmek çok kolay, bizim elimizde yani. Ben oğlumu daha çok boya kalemleri ve kitaplarla meşgul ediyorum mesela. Etrafı da boyuyor, her yerini de boyuyor ama temizlenir olsun diyorum. Bugün farklı olarak keçeli kalem aldım mesela, marketten eve gelene kadar elinde kendi taşıdı. Gelir gelmez defterine koştu. Açıyim diye gözümün içine bakıyor.. Farklı etkinlikler farklı oyunlar sunun önüne, ben oğlumla çamaşır asıyorum mesela :D Onu bile oyun haline getirdik. Sepetten bana çamaşır silkeleyip uzatmaya bayılıyor. İşim 10 dk süreceğine 30 dk sürüyor belki ama beraber yapmamız onun için de güzel oluyor. Çözüm sizde yani, sizin ve çocuğunuzun arasında iletişimde çözüm.. Biz burdan ne desek, ne kadar yersek yada fikir sunsak boş. Sabah olunca tv diye ağlayan çocuğa farklı çözüm yolları üretmeye çalışacak olan sizsiniz. Rabbim yardımcımız olsun, 2 yaş sendromu dönemleri birde baya zor :)

Acaba komple kaldırsanız yerinden nasıl olur ? Bu dönemlerde ilgilerini dağıtmak kolay oluyor. Ne bileyim ben toz alırken eline bez veriyorum o da siliyor süpürge tutarken kabloyu getiriyor yemek yaparken buzdolabından sebze meyve dağıtıyor napayım 10 dakikalık iş 1 saatte bitiyor ama olsun. Bide yorulmazsa uyumuyorlar bence dışarıya çıkmak zor ama tv başında hareketsiz durmaktan iyidir. Kitap alın bim de 101 de filan ucuz olanlardan alıyorum yırtılıyor bi süre sonra zaten😁oyalayın sürekli bi süre sonra unutur

Tvyı uyandıgında açmayın aaa bozulmuş deyin ve sizi sürekli tv ya da telefon karsısında görmesin,uyandıgı gibi gerekirse sokağa çıkın biraz uyusun, önüne bol bol oyuncak vermeyin her gün dönüşümlü olarak birkaç tane oyuncak verin,dikkatini toplamaya calıssın,Parka çıkın,parkta mutlaka etkileşimde olacağı cocuklar olacaktır,yedi yaş ve iki yaş cok cok anlasabilecek bir grup değil bir yerden sonra kuzenınızın cocugu halıyle sıkılacaktır.Ailede tv alıskanlıgı varsa cocuga da gecıyor halıyle.Ben kayınvalıdemlere bıraktıgımda eve ne zaman gelsem cocugu tv karsısında buluyordum 7 aylıktı,annemlerde de öyle engelleyemiyorsun her evde var ama onun ilgisini çekecek başka şeyler denemelisin o zaman bagımlı olmuyor,oğlum şu an tv acık olunca bakmıyor ama reklamlar cıkınca gozu dönüyor.Saklambaç oynayabilirsin top oynayabilirsin,oyun hamuru boyama gibi.Cok tv otizmli yapabilir, aman dikkat.

Back
X