9 eylülde doğum yaptim.kızım 35 haftalik doğduğu icin 9 gün kuvezde kaldi. O sirada hergun ona süt goturdum onu 5 dk gorebilmek icin saatleri saydim. Sezaryan acilarimi bile anlmadim.kizim eve geldi. 23. Günümüzdeyiz. Ama bn pes etmek üzereyim. Gündüzleri uyuyor.gece olsun istemiyorum. Su saat oldu hala uyumadi. 3 4 gecedir bu böyle. Cocugu sevmek ona bakmak istemiyorum uyumadikca deliricem. Ona bağiriyorum kendim agliyorum. Biraz once tam uyuttum derken tekrar agladi kendime vurdum babasi duymasin diye artik kafami yastiga gomuyorum. Neden boyleyim nezamana kadar surcek bilmiyorum ama suan evden kacip gitmek istiyorum oysaki cok tatli bir kizim var ama ben annelik yapmayi beceremiyorum.. esim bu gidisle beni bosar.. meric ailesi..
bebeğiniz gece ile gündüzü karıştırmış.sizi çok iyi anlıyorum ama endişelenmeyin.daha çok küçük olduğu için düzene çok çabuk oturtabilirsiniz onu.gün içerisinde 5 saatten fazla uyumasına izin vermemelisiniz.gündüzlerini düzene sokarsanız geceleri uyur.7 de kaldırıp onu besledikten sonra ayakta tutabilirsiniz.İlk başta 2.5 saatte bir 1 5 saatlik gündüz uykuları uyutup daha sonra 3 saatte bir yapabilirsiniz.Yeme düzenini de aynı şekilde.17:00 da 45 dk lık bir şekerleme yapmasına izin verir 18:00 da kaldırıp besler banyo yaptırıp 19:00da tekrar beslersiniz.19:30 da uyutursunuz.23:00 da gece uyandırmadan besleyip yerine koyarsanız muhtemelen gece 02:00 -03:00 arası uyanır sonra bir de 5 6 arası.erken doğduğu için ilk başta 2.5 saatte bir beslemenizi öneririm 6 haftalık olana kadar.daha sonra süreyi uzatırsınız.Uykuya geçmeden önce onu sakinleştirip rahatlatın klasik müzik loş bir ışık onu uykuya hazırlar.daha uzun süre uyuması için onu kundak yapabilirsiniz.Uyku emziği edinebilir.yatmak beslenmek için belirli saatlerinin olması çok önemli.ayrıca beslenmeden sonra uyanık kalmasını sağlayın.benim bebeğim ilk 7.5 haftası sarılıklıydı gündüz onu zor zar uyandırırdım ççünkü biliyordum ki bebekler geceyle gündüzü ayırt edemez.Gece ise gaz sancılarıyla uyuyamazdı ama mutlaka onu yatması gerekn saatde yatağına koyard gaz sansıcı olunca gaz masajı yapar tekrar koyardı ışığı açmaz sesimi çıkarmazdım.3.ayında kesintisiz gece uykusu almaya başladı bu sayede.lütfen bağırmayın çocuğunuza duygusal gelişimini kötü yönde etkilersiniz..Yanınızda yardım edeninizin bulunması şart çünkü bu düzene alıştırmak da gerçekten zor.Size yardım etmeyi çok isterdim bir çok aileye yardım ettim.bebeğinize sinirlendiğinizde en önemlisi şunu aklınıza getirin. o erken doğmuş ddünyaya uyum sağlamaya çalışan en ufak sesten bile ürken bir bebek.amacı sizi ağlayarak rahatsız etmek değil gece ile gündüzü bilmediği için karıştırmış ve hata da sizde çünkü onun gündüz uyumasına izin vermişsiniz.o size ağlayarak şunu söylüyor"bunu yapacak kadar büyük değilim bana yardım et" uykuya dalmak çoğu bebek için zordur.isterseniz bana özelden yazarsanız size yakından yardımcı olabilirim elimden geldiğince.9 eylülde doğum yaptim.kızım 35 haftalik doğduğu icin 9 gün kuvezde kaldi. O sirada hergun ona süt goturdum onu 5 dk gorebilmek icin saatleri saydim. Sezaryan acilarimi bile anlmadim.kizim eve geldi. 23. Günümüzdeyiz. Ama bn pes etmek üzereyim. Gündüzleri uyuyor.gece olsun istemiyorum. Su saat oldu hala uyumadi. 3 4 gecedir bu böyle. Cocugu sevmek ona bakmak istemiyorum uyumadikca deliricem. Ona bağiriyorum kendim agliyorum. Biraz once tam uyuttum derken tekrar agladi kendime vurdum babasi duymasin diye artik kafami yastiga gomuyorum. Neden boyleyim nezamana kadar surcek bilmiyorum ama suan evden kacip gitmek istiyorum oysaki cok tatli bir kizim var ama ben annelik yapmayi beceremiyorum.. esim bu gidisle beni bosar.. meric ailesi..
9 eylülde doğum yaptim.kızım 35 haftalik doğduğu icin 9 gün kuvezde kaldi. O sirada hergun ona süt goturdum onu 5 dk gorebilmek icin saatleri saydim. Sezaryan acilarimi bile anlmadim.kizim eve geldi. 23. Günümüzdeyiz. Ama bn pes etmek üzereyim. Gündüzleri uyuyor.gece olsun istemiyorum. Su saat oldu hala uyumadi. 3 4 gecedir bu böyle. Cocugu sevmek ona bakmak istemiyorum uyumadikca deliricem. Ona bağiriyorum kendim agliyorum. Biraz once tam uyuttum derken tekrar agladi kendime vurdum babasi duymasin diye artik kafami yastiga gomuyorum. Neden boyleyim nezamana kadar surcek bilmiyorum ama suan evden kacip gitmek istiyorum oysaki cok tatli bir kizim var ama ben annelik yapmayi beceremiyorum.. esim bu gidisle beni bosar.. meric ailesi..
Canım ben de ayni durumdayım 7 aylik oldu hala gece sabaha kadar saat basi uyaniyor.Muskat cevizini tavsiye etri buyuklerim hep.Bir kere denedim o gece sabaha kadar kesintisiz uyudu.Lakin serce parmaginin tirnagi kadar vercekmissin fazlasi zarar diyor yeni nesil arkadaslar.Annem bize vermis kayinvalidem de.Biz her aksam verirdik sen de ver dediler.Lakin ben 1 kere verdim bir daha vermedim cunku kafam karisti.Kendine arada bir mola vermelisin bemce arada bir kullanman ikiniz icin de iyi olabilir9 eylülde doğum yaptim.kızım 35 haftalik doğduğu icin 9 gün kuvezde kaldi. O sirada hergun ona süt goturdum onu 5 dk gorebilmek icin saatleri saydim. Sezaryan acilarimi bile anlmadim.kizim eve geldi. 23. Günümüzdeyiz. Ama bn pes etmek üzereyim. Gündüzleri uyuyor.gece olsun istemiyorum. Su saat oldu hala uyumadi. 3 4 gecedir bu böyle. Cocugu sevmek ona bakmak istemiyorum uyumadikca deliricem. Ona bağiriyorum kendim agliyorum. Biraz once tam uyuttum derken tekrar agladi kendime vurdum babasi duymasin diye artik kafami yastiga gomuyorum. Neden boyleyim nezamana kadar surcek bilmiyorum ama suan evden kacip gitmek istiyorum oysaki cok tatli bir kizim var ama ben annelik yapmayi beceremiyorum.. esim bu gidisle beni bosar.. meric ailesi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?