23 haftalık bebeğim çok mu küçük?

shrineee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2013
43
1
28
Şanlıurfa
dün doktora gttm kontrole bebeğim 550 grammış 23 haftalk dedi çevremdekiler de küçükmüş gelişmemiş dynce moralim bozuldu sizce normal mi ya da ne kadar olması gerekiyodu

dün doktora gttm kontrole bebeğim 550 grammış 23 haftalk dedi çevremdekiler de küçükmüş gelişmemiş dynce moralim bozuldu sizce normal mi ya da ne kadar olması gerekiyodu

Çevredeki herkes çok biliyo zaten bos bos konusup insanı sinir ediyolar tatlım genetiktir eğer sende eşinde zayıfsanız normaldir kilosu doktorun bişey demedikten sonra sıkıntı yapmana gerek yok. Benimde öyle kilosu düşük bebeğimin doktor eğer cok zorlarsan süt yoğurt flan belkii 3kg doğabilir dedi. Gelişim geriliği olmadığı sürece kilosunu falan sıkıntı etme hiç. Görümcem yenidoğanda çalışıyo. 1bucuk kilodan itibaren sıkıntı olmuyo kilo konusunda dedi. 500 gramlık bebekler bile geliyomuş 1bucuk kilo doğsa bile yeterli bebek için eğer herhangi bi sağlık sıkıntısı yoksa dedi. Hiç kimsenin dediğine kulak asma herkes bısey soyler nasihat eder yok şöyle yap böyle yap. Sanki çocuk bizim çocuğumuz değilde beslemicez bakmıcaz. Onlar düşünüyoda biz düşünmüyoruz. Yani sıkma canını Allahım sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin :)

canım burdan bakabilirsin ne kadar olması gerektiğine ama başlarda eksik gr olsada bebekler onu 7. aydan sonra alıyormuş ve daha hızlı büyüyormuş benimde görümcem çok cahil benim moralimi çok bozuyordu ama alakası yok sen kimsenin lafına bakma bu adresten bakıyorum ben hep umarım yaardımcı olur sana da

Son düzenleyen: Moderatör:
ben doktordan az önce geldim 21 haftalık hamileyim ve bebeğim 390 gr doktor gayet normal dedi.seninkide normal yani

Ayy canımm bende 23 haftalıkken bebeğim 552 gramdı bu haftadan sonra almaya başlar zaten yemene içmene daha özen göster normal bebişinin kilosu herkezin lafınada kulak asma doktorunun dediğine bak sen :34::nazar:

ya bu herkesin kendini kadın doğum uzmanı sanması ne uyuz yaaaa. yok bebeğin gelişmemiş yok karnın çok çıkmamış gıcık oluyorum benim çevremde de var. kara cahil insanlar doktor kesiliveriyo ben azarlıyorum valla

ya bu herkesin kendini kadın doğum uzmanı sanması ne uyuz yaaaa. yok bebeğin gelişmemiş yok karnın çok çıkmamış gıcık oluyorum benim çevremde de var. kara cahil insanlar doktor kesiliveriyo ben azarlıyorum valla

ayyy onu bana da diolar karnın hüç çıkmams die hatta uzun zamandr görmediğim bi tanıdığı gördüm geçen çocuk falan var mı ddi 5,5 aylk hamileym ama etek falan gynce hafif göbek gbi duruo ilk cocuk yani zaten kilolu diildm kii çok abartıyolar ister istemez etkileniyo insan

Çevredeki herkes çok biliyo zaten bos bos konusup insanı sinir ediyolar tatlım genetiktir eğer sende eşinde zayıfsanız normaldir kilosu doktorun bişey demedikten sonra sıkıntı yapmana gerek yok. Benimde öyle kilosu düşük bebeğimin doktor eğer cok zorlarsan süt yoğurt flan belkii 3kg doğabilir dedi. Gelişim geriliği olmadığı sürece kilosunu falan sıkıntı etme hiç. Görümcem yenidoğanda çalışıyo. 1bucuk kilodan itibaren sıkıntı olmuyo kilo konusunda dedi. 500 gramlık bebekler bile geliyomuş 1bucuk kilo doğsa bile yeterli bebek için eğer herhangi bi sağlık sıkıntısı yoksa dedi. Hiç kimsenin dediğine kulak asma herkes bısey soyler nasihat eder yok şöyle yap böyle yap. Sanki çocuk bizim çocuğumuz değilde beslemicez bakmıcaz. Onlar düşünüyoda biz düşünmüyoruz. Yani sıkma canını Allahım sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin :)

çokta zayıf diil eşim bekarken bnde pek zayf sayılmazdm yani normal aslında ama bn hep tombik bi bebek istiyodm umarm hayrlısıyla öyle olur. ben süt içemiyorum hiç sevmiyorum zorlasam da bi bardak midem alt üst ola ola zor içiyorum bu yüzden kendimi çok suçlu hissediyorum dut pekmezine başladm bnde sana da tavsiye ederm canm çok faydalı bebek gelişimnde nette araştrdm günde 2 kaşk falan içmeye çalışıyorum. allah hepimize hayrlısyla bebişlerimizi kucağımıza alacağımz günleri göstersin inş..

Benimde 23+5 ken 578 gramdı doktor güzel dedi böyle giderse 3 kgden aşağı doğmaz dedi. Biz zaten boşuna gidiyoruz doktorlara çevrede o kadar okumamış doktorlar varki herşeyi biliyorlar maşallah. O çevredekiler ne kadar olması gerektiğini söylediler valla şimdi ben sinir oldum ya. Sonuçta hamilelik aşama aşama bir anda bebek doğum kg ulaşamaz ki. Her ayda ayrı bir gelişim süresi var. Allahım sağlıklı bebekler nasip etsin gerisi boş.

Valla ne kadar dogru bilmiyorum ama kuafor kadin 7 aylikken dogum yaptm 2.5 kiloydu bebegim ddi onu duydum çöktüm resmen bnm 6 aylk yapio ve 500 gr. 2 kilo fark ediyo cok sasrdm.

Valla ne kadar dogru bilmiyorum ama kuafor kadin 7 aylikken dogum yaptm 2.5 kiloydu bebegim ddi onu duydum çöktüm resmen bnm 6 aylk yapio ve 500 gr. 2 kilo fark ediyo cok sasrdm.
7 aylık nasıl 2. 5 kg ya internette bile böyle birşey yok. Ben her hafta atlattığımda araştırıyorum böyle bir şey görmedim. Ama şeker hastası olanların bebekleri bu şekilde oluyor kadında şeker filan varsa kilolu doğmuş olabilir. Demek ki zamanında doğursa 10kg doğururdu:))))

çokta zayıf diil eşim bekarken bnde pek zayf sayılmazdm yani normal aslında ama bn hep tombik bi bebek istiyodm umarm hayrlısıyla öyle olur. ben süt içemiyorum hiç sevmiyorum zorlasam da bi bardak midem alt üst ola ola zor içiyorum bu yüzden kendimi çok suçlu hissediyorum dut pekmezine başladm bnde sana da tavsiye ederm canm çok faydalı bebek gelişimnde nette araştrdm günde 2 kaşk falan içmeye çalışıyorum. allah hepimize hayrlısyla bebişlerimizi kucağımıza alacağımz günleri göstersin inş..

Bende süt içemiyorum hiiç :) akciğer çevresi bu yüzden biraz geri kalmış bebeğimin. Kakao fln koyup içmeye calısıyorum. Pekmezi bende uzun zamandır tüketmeye calısıyorum elimden geldiğince bol bol. Sağlıklı doğsunlar insallah canım

canım benimde öyle moralimi bozdular üstelik benim çocuğum 20 haftalıkken 350 gr dı çok daha küçüktü ama üzülme çocuk son haftalarda kilo alırmış.26 haftalıkken gittiğimde 850 gr dediler. yani son zamanlarda büyüyor.

Bende 34 hafta 5 günlük doğurdum 3 kilo 730 gramdı şekerim de yoktu şeker yüklemesi yaptırdım .

Back
X