23 haftalik gebeyim ve ciddi kalp anomisi çıktı sonlandırma verdiler ne yapmalıyım yasayan varmi

tuerda

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2023
4
0
1
28
23 haftalik gebeyim detaylı ultrosan da bebeğimin kalbinde agir kalp anemisi çıktı 3 4 doktor gezdim 2 konuda kesinler gerisinde emin değiller ters damar çıkışında olabilir bir odacik hic gelişmemiş vs bir suru emin olunmayan konuşma yapıldı ama 3 doktor sag vertikuler hipoplastik ve av 2 kapak açılıyor kısmında neler konsey kararı sonlandirma hakki verdi ama benim içimde 9 ay bekle dogum yap ölürse o zaman ölsün sen aldırma diyor ama çevrem doktorlar baskı yapıyor yaşayan varmi ne yapicam bilmiyorum aldırıp günaha girip daha kötüsü ile sinanmaktan korkuyorum doğurup cocugun aci cekmesinide istemiyorum görüp toprağa vermekten eziyetten korkuyorum

Cok gecmiş olsun bu sorumlulugu almak cok zor.
13 haftamda kafatası gelişmediği için gebeliği sonlandırmak zorunda kalmıştık.
Bu kararı vermek gercekten cok zor
Kimseyi dinlemeyin eşinizle birlikte karar verin

Cok gecmiş olsun bu sorumlulugu almak cok zor.
13 haftamda kafatası gelişmediği için gebeliği sonlandırmak zorunda kalmıştık.
Bu kararı vermek gercekten cok zor
Kimseyi dinlemeyin eşinizle birlikte karar verin
Allahını verdiği canı sonlandirmaktan korkuyorum daha buyugu ile sinanmaktan diyorum madem hastalik bu kadar buyuk ölme riski yüksek o xaman doğsun sonra allahin takdiri ama yaşarsa ciddi kalp ameliyatları olmasi gerekiyor. 1 den fazla

Ne desem boş okadar haklısınız ki

emin olmak adına başka doktorlara gidin bence. kesinse sonlandırmanız daha doğru olur gibi geldi. o bebek doğduğunda çok acı çekecek, ameliyatlara girecek çok zor bence. en doğrusunu siz ve eşiniz bilirsiniz ama kendinizi böyle ya daha kötüsüyle sınanırsam falan diyerek üzmeyin. umarım sağlıkla doğar bebeğiniz.

Öncelikle Allah sabırlar versin diyorum. Bu gibi durumlar zor gerçekten Allah hakkıyla bu imtihanı geçenlerden etsin. Anladığım kadarıyla kurul kararı falan çıkmiş. Bu konularda inancınz gereği şüpheye düşüyorsaniz bilgisine güvenliğiniz bir hocaya sorun derim.

Çünkü doğum anne içinde bir sürü risk barındıran bişey.

Bir umut diyerek 4 doktor gezdim fakat hepsi sonlandırma tarafinda ve konsey toplantisi sonlandirma hakki verdi

Canım gerçekten çok çok zor bi karar. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama büyük şehirlerdeki Ankara İstanbul gibi ordaki iyi bi perinatoloğa gidip son kez bi muane olsanız keşke. Ona göre kararınızı verin.
Rabbim korktuğunuzla sınatmasın inşallah

Bnm bi yakınımın kızına da ölür çok yaşamaz demişler.. Kızı su an 4 yasında.. Onunda kalbınde bi hastalık varmıs teferruatını bılmıorm.. Ama o da cok ameliyat gecırdı.. Şu an sadece koşup oynarken morarıyor... Daha yeni son ameliyatını oldu..

Bu kararı vermeden iyice dusunmek lazım.. Saglıklı cocugu buyutmek yetıstırmek bıle bizleri zorluyor, hasta bi cocuga bakmak anne ve baba için yüreğinde bi agır yük.. Karar verirken herseyı hesap edin hemi.. Umarım hakkınızda hayırlısı olur

Bir umut diyerek 4 doktor gezdim fakat hepsi sonlandırma tarafinda ve konsey toplantisi sonlandirma hakki verdi
çok üzüldüm sizin adınıza. zor bir karar olacak sizin için ama o bebeğin doğduktan sonra acı yaşamasını istemezdim açıkçası ben. peki doğduktan sonra geçirdiği tüm ameliyatlar başarılı olursa sağlıklı olacak mı tamamen.

Bunun günahı mı olur? Bilim var ortada doktorların hepsi sonlanmasını gerektiğini söylemiş.Dünyaya gelse cok daha büyük acılar cekse daha cok üzüleceksiniz.Yine de sizin kararınız.Gecmis olsun Rabbim sabır,şifa ve güç versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…