23 haftalık hamileyim bebeğimin sol böbreğinde büyüme varmışş:((

june12

canım kocam,canım oğlum
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
514
1
46
İstanbul
merhabalar 23 haftalık hamileyim dün ayrıntılı usg vardı herşeyi normal sağlıklı bebeğim ama sol böbreği sağa oranla biraz daha büyükmüş doktorum genellikle doğuma kadar geçer geçmezsede doğumdan birkaç ay sonra geçer dedi ama ben dünden beri çok üzgünüm hep ağlıyorum benim gibi olan ya da böyle birşeyi duyan varsa yazın lütfen kendi kendimi avutmaya çalışıyorum ama yine de çok üzülüyorum:43:

canım sen niye üzülüyosun niye ağlıyosun? doktorun demiş işte geçici bi durum diye ki araştırırsan forumda da bunu yaşayan bi sürü insan var hepsi geçtiğini söylüyo. sen üzüldüğün zaman vücudunun salgıladığı mutsuzluk kimsayalları kanından direk bebeğine geçip onda da aynı ruh halini oluşturuyomuş biliyo musun? hadi bebeği üzme daha fazla, her şey iyi olacak...

canım sen niye üzülüyosun niye ağlıyosun? doktorun demiş işte geçici bi durum diye ki araştırırsan forumda da bunu yaşayan bi sürü insan var hepsi geçtiğini söylüyo. sen üzüldüğün zaman vücudunun salgıladığı mutsuzluk kimsayalları kanından direk bebeğine geçip onda da aynı ruh halini oluşturuyomuş biliyo musun? hadi bebeği üzme daha fazla, her şey iyi olacak...

çok teşekkür ederim canım yazdıkların için dün öğrendiğimde bakıyordum forumda birisi down sendromu böbrek büyümesine bağlı oluyormuş falan yazmış o zamana kadar bişeyim yoktu ama o yazıyı gördüğümden beri kafamdan atamıyorum ...sende hamilesin sanırım?

canım bende 29+4 günlük hamileyim.
sorunlarımız aynı değil ama biraz benzer benim bebeğiminde kalbinde küçük bir delik olma ihtimali var.
benim doktorumda aynı şeyi söyledi doguma kadar kapanabilir kapanmasada sonra kapanır diye.
yani benim bebeğimin kalbi birde düşün ama yapabilicek bişeyim yok evet üzülüyorsun ama elinden bişey gelmiyor en azından sürekli aglayıpta bebeğinide sıkıntıya sokma lütfen.
rabbim inşallah onları sağlıklı bir şekilde kucagımıza almayı nasip etsin...
dua edelim onların minik bedenleri için.

korkma down sendromunun başka birçok belirtisi var,ultrasonda başka belirti çıkmadıysa korkma,böbrekteki problemide sık duyuyorum,ama annelerin geneli sağlıklı doğum yapmış,zamanla düzelecek inşallah :34:

Canımm ben de 20 haftalık hamileyim.17 haftalıkken doktora gittiğimde bana da aynı şey söylendi ama doktorum süper bi doktor ve çok güveniyorum..Kendisi hiç üzernde durmadı..Hatta bebeğin sağlıklı iyi dedi.3lü test weya amniyosentez bile istemedi.Ben de sonradan araştırıp kahroldum çok üzüldüm ama bebek doğduktan sonra geçmezse bile çözümü var ve büyütülecek bi rahatsızlık değil.Allah başka sorunlar vermesin.Bir doğsunda sağlıklı herşey hallolur.Ben de haftaya gidicem ayrıntılı için..hem korkuyorum hem sağlıklıdır diyorum..İnşallah iyi olur bebeklerimiz..

canım benımdebebeğimin kafasının bır trafında 5mm lık ksıt var 16 haftalıkken öğrendım.ayın 18ınde ayrıntılı ultrasyonum var prof.dr a gıdıcem bend eçok korkuyorum ıkı ayrı dr da 26 ncı haftaya kadar geçer dedi ama işte korkuyorum yıne annelığin başladığı yerde herşey bıtıyo.işi gücü hep bıraktım oyle gıdıp gelıyorum işte.

ben bu konuda buraya çok yazdım senin içinde yazayım.Benim oğlumda 16 haftalık hamileyken iki böbrekte büyük görüldü.Oğlumu doğurdum şuan 23 aylık çok şükür gayet iyi böbreklerdeki sorun devam ediyor ama tedavisi olmayan bi rahatsızlık değil.Seninki muhtemelen hiçbi sorun yaratmaz diye düşünüyorum çünkü inan ben hamileyken 10 hamileydik bu rahatsızlık olan bebeğinde ve sadece 2 hamilede biri ben :) doğumdan sonra sorun devam etti.inş.seninki devam etmez etsede tedavisi olan bi rahatsızlık canını sıkma.Ayrıca ikili testin iyiyse down sendromu hiç aklına bile getirme.Ben hamileliğimi zehir ettim kendime sende etme hiç üzülecek bi durum yok bişey sormak istersen yanıtlarım.

hepinize çok teşekkür ederim bana destek olduğunuz için inşallah bebeklerimiz sağlıklı bir şekilde dünyaya gelirler çok üzülüyorum onun daha minicik bedeninde sorun var diye ama Allah inşallah şifa verir ve geçer...Doktora gidip geldikçe buraya yazalım gelişmeleri...

canım genişleme kaç mm..benim bebeğimde 21. haftada sağ 8,8 sol 9 ve 10un üstü çok riskli dediler..
ünv. falan gönderdiler 3 gün oralarda ağlattılar beni.süründürdüler resmen..bi sürü abuk şey söylediler.
sonra da şimdilik sakin olmaya çalış şu an yapılacak bi şey yok deyip gönderdiler..
eğer büyüme devam ederse anne karnında operasyon yapılacakmış..
doktorum takip altına aldı.( onun ölçümlerinde biri 7 diğeri 10 )geçen hafta kontrolümüz vardı yeni bi büyüme yok çok şükür..kendiliğinden küçülme de olabilirmiş...
ben çok üzüldüm ilk zamanlarda ama bana doktorlar çok kötü şeyler söylediler..
ama şuan daha sakinim..böyle bi sorun olduğunu unutuyorum bile bazen...

haaa bu arada benim doktorum anne karnında operasyonu desteklemiyor..riskli diyor..eğer bebek yeterince büyürse erken doğumu tercih edelim diyor..
Rabbim yavrularımızı bağışlasın bizlere...

bu arada eğer diğer testlerin de risk düşük çıktıysa down sendromuna ihtimal vermiyorlar..4 doktor gördü 4üde down sendromuyla ilgili bi ihtimal olmayacağını söylediler..eğer 2li ya da3 lü iyi çıktıysa sorun yok yani..bi de onu düşünme.benim 3 lü iyi çıkmıştı down sendromu üzerinde hiiiiç durmadılar..

canım genişleme kaç mm..benim bebeğimde 21. haftada sağ 8,8 sol 9 ve 10un üstü çok riskli dediler..
ünv. falan gönderdiler 3 gün oralarda ağlattılar beni.süründürdüler resmen..bi sürü abuk şey söylediler.
sonra da şimdilik sakin olmaya çalış şu an yapılacak bi şey yok deyip gönderdiler..
eğer büyüme devam ederse anne karnında operasyon yapılacakmış..
doktorum takip altına aldı.( onun ölçümlerinde biri 7 diğeri 10 )geçen hafta kontrolümüz vardı yeni bi büyüme yok çok şükür..kendiliğinden küçülme de olabilirmiş...
ben çok üzüldüm ilk zamanlarda ama bana doktorlar çok kötü şeyler söylediler..
ama şuan daha sakinim..böyle bi sorun olduğunu unutuyorum bile bazen...

haaa bu arada benim doktorum anne karnında operasyonu desteklemiyor..riskli diyor..eğer bebek yeterince büyürse erken doğumu tercih edelim diyor..
Rabbim yavrularımızı bağışlasın bizlere...

bu arada eğer diğer testlerin de risk düşük çıktıysa down sendromuna ihtimal vermiyorlar..4 doktor gördü 4üde down sendromuyla ilgili bi ihtimal olmayacağını söylediler..eğer 2li ya da3 lü iyi çıktıysa sorun yok yani..bi de onu düşünme.benim 3 lü iyi çıkmıştı down sendromu üzerinde hiiiiç durmadılar..

Canım benim sol böbrekte var sadece büyüme oda 5.4 yanlış hatırlamıyorsam benim doktorumda doğana kadar büyük olasılıkla geçer geçmezsede doğumdan bir kaç ay sonra geçiyor dedi bende benim yapabileceğim birşey varmı yada benden mi kaynaklanıyor dedim yok kendiliğinden oluşan birşey dedi sen şuanda kaçıncı haftadasın ne zamandır takip ediliyor benim daha 1 hafta olmadı tekrar kontrole gittiğimde merak ediyorum dedikleri gibi bir gelişme olucakmı diye sende oldu mu eğer gittiysen...banada büyürse birkaç hafta erken alınır dedi canım inşallah iyi olurlar test sonucum iyi hiç risk yok demişlerdi benim de aklıma hiç öyle birşey gelmemişti ama burda okudum aklıma takıldı çok teşekkür ederim yazdıkların için

Back
X