23 yaşında sınav kaygısı

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.314
2.216
133
23 yaş diye belirtmemin sebebi bu yaşımda bile bu kaygılarla uğraşmaktan sıkılmış olmamla ilgili.Önemli ve geçiş aşaması olan tüm sınavlarıma hazırlanma döneminin son aylarında bu durumu yaşadım malesef.ve hepsinde de kafama taktığım konular oldu seslerle ilgili ve bu çok bıktırıcı.galiba stresimi buna yönlendiriyor beynim.Bir sınavda alt komşumuzun TV sesi, bir sınavda sokakta sürekli havlayan köpek sesleri.Ve böyle olunca aslında "normal olan bu seslerden" rahatsız olunca daha da strese giriyordum "bana ne oluyor böyle" diye.Ya sonrasında da devam ederse bu ses hassasiyeti diye düşünüp daha da kaygılanıyordum. Bu yılki sınav döneminde spesifik herhangi bir ses rahatsız etmedi bu sefer de genel olarak birçok sesten rahatsız olmaya başladım.Ders çalısırken kulaklık takıp klasik müzik dinliyorum artık bu şekilde daha iyi konsantre oluyorum. Ama bu seslere olan hassasiyet durumu beni daha da strese sokuyor.genel bir bıkkınlık ve tahammülsüzlüğüm de var.Bir geçmişi düşünüyorum bir de gelecegi düşünüp kaygılanıyorum.Sınav dönemi geçtiğinde tekrar normale döndüm diğer sınavlarda insallah bu sınavda da öyle olur.Bazı insanlar çok sakin ve rahat oluyor. Öyle birisi olmayı çok isterdim. Stres yönetimi konusunda bana ne tavsiye edersiniz ?

Derse karşı reaksiyon gösteriyor vücut..
En olmaz şeyler bile ilgi dagitabiliyor çünkü çalışmak istemiyorsun.
Yani ders yerine bilgisayarda bir oyun oynasan,asla bu sesler rahatsız etmez seni.
Ders valisirke müzik dinleyenlere de hayret ediyorum,benim ilgimi o dağıtırdı misal.

Son düzenleme:
Algılar açık. Kendini derse tam veremediğin için seslere kulak kesiliyorsun.

Derse karşı reaksiyon gösteriyor vücut..
En olmaz şeyler bile ilgi dagitabiliyor çünkü çalışmak istemiyorsun.
Yani ders yerine bilgisayarda bir oyun oynasan,asla bu sesler rahatsız etmez seni.
Ders valisirke müzik dinleyenlere de hayret ediyorum,benim ilgimi o dağıtırdı misal.
Klasik müzik dinleyince aklımdaki düsünceler gidiyor.Diger sekilde ders çalıştığım sırada kaygı,stres hissediyorum ya da canımı sıkan şeyler geliyor aklıma.müzigi dinlerken beynim tam olarak derse odaklanıyor müziği bile duymuyor ilginç sekilde. Bir de bu sesler ders çalışmam sebebiyle rahatsız ediyor ama dersi bitirince de duysam yine rahatsızlık veriyor.yani vücudum stresini seslere mi yansıtıyor bilmiyorum. En kötüsü de bu sesler sınav bitince de mi beni rahatsız edecek diye de stres oluyorum. Yani resmen kısır döngü. Insallah bu döngüden kurtulmanın bir yolunu bulucam

Algılar açık. Kendini derse tam veremediğin için seslere kulak kesiliyorsun.
Evet o algıları nasıl kapatabilirim. Ders çalışken müzik dinleyince diğer zamanlar hissettigim kaygı stresi hissetmiyorum.beynim müziğe ve derse odaklanıyor.ama ders çalışmam bittiğinde yine bazı sesler rahatsız ediyor.stresim sese mi yansıyor bilmiyorum

Dehb olabilir mi? Duyusal hassasiyetleriniz ders çalışmadığınız zamanlarda da devam ediyor mu, hep mi böyleydi bunlara bi bakın bence. Doktora gitmeyi düşünebilirsiniz.

Dehb olabilir mi? Duyusal hassasiyetleriniz ders çalışmadığınız zamanlarda da devam ediyor mu, hep mi böyleydi bunlara bi bakın bence. Doktora gitmeyi düşünebilirsiniz.
Ders calısmadığım dönemde olmuyor. Genelde hep ders kaynaklı oldu. niversitedeyken derslerimin yoğun olduğu bir yıldayken de olmuştu.stres hayatıma bu şekil yansıyor malesef

Back
X