- 26 Temmuz 2025
- 39
- 11
- 3
- 30
- Konu Sahibi dusundumdebulamadim
Amin sağolun
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Amin sağolun
2 damarda da mı vardı acaba direnç. Seviyeleri ne idi. Bende de 12-13 haftadan beri tek taraflıydı 23. Haftada çift taraflı direnç başladı korkuyorum
22.haftadaki detaylı ultrason raporunda sağ uterin arter PI 1,37 sol uterin arter PI 1,93 yazıyor. Sonraki raporlara gerçekten bakmadım her gördüğümü google a yazıp kötü etkileniyorum diye. Size doktor ne dedi
Aslında ciddi bir direnç yokmuş sizde. Tansiyonlarınız nasıl.
Bende de 22. Haftada sağ 2.02 solda 1.37. Buna Dr iyi demişti tek taraflı olunca çok sıkıntı değildi.
3 gün sonra tansiyon yükseliyor diye gittim. Sağ 2.30 sol 1.54 falan olmuştu.
1.50 nin altı Çentik sayılmıyormuş sanırım.
Bu değerler 22.haftadakilerdi sonraki raporlarda çentik de vardı ama dediğim gibi bakıp her şeyi yazdığım için kötü oluyordum o yüzden incelemedim raporları ama değerler ilerlemiş durumda bende şu an o yüzden 3 günde bir takip ediliyorum. Sizde haftası geriden geliyor mu bebeğin?
Benim tek taraflı direnç çıktı detaylıda .Son 2 hafta 50 gr bile almamıştı 36 haftalık 2700 gr doğdu hem de aktif çalışıyordum.biri 2 ydi değerin.Biri de 1 di .çift taraflı olunca Kan sulandırıcı gibi bir ilaç verdiler mi?Bana da düşündüler ama tek taraflı olduğu için gerek görmediler ya da progestan vs kullanıyor musunuz erken doğuma karşı?
Şimdiye kadar normal ilerledi. Ama sanırım kilosu biraz düşük. İnş yolunda gider. 23 hafta bitti bugün. Sizin ne durumda
Merhaba kime ne anlatacağımı ne yapacağımı bilmiyorum bugün 24+2 de bebeğimizin kontrolü vardı. Doktor bebeği plasentada besleyen damarlarda dolaşımın yetersiz olduğunu, bebekte gelişim geriliği olduğunu söyledi. Bu zayıf kan akımının birkaç gün içinde ters akıma dönebileceğini, bunun preeklampsiye yol açacağını bu durumda da bebeği almak zorunda olduklarını söyledi. Akciğer geliştirici iğne yapıldı. Doktorun genel tavrından ve söylediklerinden anladığım kadarıyla bebeğin kısa süre içinde alınması gerekeceğini düşünüyor. O kadar kötüyüz ki bir ben ağlıyorum bir eşim. Ultrason fotoğrafına bakınca içim parçalanıyor. Var mı bu durumu daha önce yaşayan?
Merhaba ne durumdasiniz öncelikle gecmis olsun bizede bebegin kilosu haftasindan küçük oldugu icin (30 hafta 1300 gr) gelisim geriligi var bebegi besleyen damalarda direnc olusmaya baslamis ani kalbi durabilir neler neler dediler o kadar korkuttularki, Perinatolog Recep Has a gittik muayene etti ve bu bebek saglikli bir bebek min 36. Haftaya kadar durur ve 2 2.5 kilo arasi dogar dedi endiselerimizi azaltti çok sükür gec baslangicli iugr teshisi konuldu