• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

24. Hafta ense kalınlığı

nazmiye1910

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2025
1
0
1
23
Merhabalar. İkili üçlü tarama testi yaptırmadım. 21. Hafta detaylı ultrason yaptırdım. Şuan 24+6 haftalık hamileyim bu zamana kadar olan muayenelerimde ense kalınlığı hakkında hiçbir problem çıkmadı çeşitli doktorlara gittim detaylı ultrasonda bile sıkıntı çıkmamıştı. Bugün gittiğim muayenede bebeğin ense kalınlığı 5,3 çıktı doktor sınırda dedi. Sınır 5 miş. Bu saatten sonra sadece takibe alabiliriz dedi yapılabilecek birşey olmadığını söyledi amniyo sıvısı alınamaz dedi haftası geçtiği için.Aynı durum başına gelen var mı? Yada bilgisi olan

Merhabalar. İkili üçlü tarama testi yaptırmadım. 21. Hafta detaylı ultrason yaptırdım. Şuan 24+6 haftalık hamileyim bu zamana kadar olan muayenelerimde ense kalınlığı hakkında hiçbir problem çıkmadı çeşitli doktorlara gittim detaylı ultrasonda bile sıkıntı çıkmamıştı. Bugün gittiğim muayenede bebeğin ense kalınlığı 5,3 çıktı doktor sınırda dedi. Sınır 5 miş. Bu saatten sonra sadece takibe alabiliriz dedi yapılabilecek birşey olmadığını söyledi amniyo sıvısı alınamaz dedi haftası geçtiği için.Aynı durum başına gelen var mı? Yada bilgisi olan
Keşke yaptırsaydınız bu testlerin amacı bebekte olası anomalilerini tespit etmek zaten. Bebeğiniz büyük olduğu için evet bende sadece takibe alınır diye düşünüyorum. Ama mutlaka başka bir uzman görüşü alın. Ense kalınlığı normal muayenelerde bile tespit edilebilirdi sonradan böyle bir şey çıkması tuhaf geldi. Umarım bir yanlışlık vardır. Bu arada amniyosentezde genelde 15 20. Haftalarda yapılıyor diye biliyorum ama bazı durumlarda size de yapılabilir onu doktorla görüşmek şart net bir bilgim yok. Umarım sağlıkla kucaklarsınız 🌸

Back