MUNTAZAMAN arkadaşım yazından dolayı beğen butonuna bastım ama yetmez yetmedi sana kendi adıma teşekkür etmek istiyorum beni büyük bir huzura ve utanca sürükledin.seninle bu konularda konuşmayı çok isterdim..yeter ki isteyelim Allah bize her şeyi veriyor Güzel Allah ım..
Estağfurullah efendim, benim bilgim benim söyleyebileceğim Kur'anda yazandan başka bir şey değildir. Muhakkak ki kitabımızı okuduğumuz zaman, Allahın bizlere verdiği güzelliğin ne kadar büyük ne kadar güzel olduğunu görebiliriz.
Kendimden misal vereyim, konuyu açan arkadaşım sen de bunu kulağına bir ibret olarak iliştir ne olur ; bana bebeğin olmaz dediler, polikistik overliydım, çok ağlattılar beni, moralimi bozdular. Sonra Allah'ı ve gönderdiği kitabını tanıdım işte,
(
Meryem Suresi/8-9 : Rabbim! dedi, karım kısır olduğu, ben de ihtiyarlığın son sınırına vardığım halde, benim nasıl oğlum olabilir?
9. Allah: Öyledir, dedi; Rabbin: O bana kolaydır. Daha önce, sen hiçbir şey değilken seni de yaratmıştım, buyurdu. )
Allah'a gerçekten güvenmenin farkına vardım, onun huzuruna... Çünkü yalnızca Allah'ı anan onun ayetlerini yerine getiren kalpler huzur bulurdu. O andan sonra dedim ki ; vermiyorsa Rabbim, olmayacaksa ne yapayım ya, hakkımda hayırlısını bildiğine güvenerek bir daha üzmedim hiç kendimi, daha çok dua ettim daha çok okudum...
Bakara Suresi / ayet 45 : Bir de
sabır ve namazla yardım isteyin. Allah'a saygı duymayanlara bu elbette zor gelir.
Şimdi bir kaç güne bebeğimi bekliyorum inşallah, kendiliğinden oluverdi,Rabbim verdi, çünkü onun gücü herşeye yeter.
Hamileliğim de pek kolay geçmedi, senin dediğin gibi sıkıntılarım olmadı mı zannediyorsun? Üstelik astım hastasıyım, nefes alamayabilirdim, ilaçlar kullanmam gerekirdi tehlikeli olabilirdi, velhasıl derkeeen sona geldik ; Allahım yine güzeller güzeli merhameti ile bana bu sabrı verdi sağlığı verdi.
Sen de öyle düşün kardeşim benim, sağlığını vermiş ki hamile kalabilmişsin, sağlığın aklın var ki oturup yazabilmişsin anlatabilmişsin derdini ; Sen Rabbini an, onun ayetlerine uy, huzura elbette kavuşursun inşallah. Sabırla iste, sabret, Allah elbette sabredenlerle birliktedir. Yüreğini sevinçle doldur.
2:153 -Ey iman edenler! Sabır ve namazla yardım isteyin.
Şüphe yok ki Allah, sabredenlerle beraberdir.
Bunun için ne kimselere ne de kimsecilere, birilerine ihtiyacın yok ; eğer okuman yazman varsa, Kur'an ı okuyabilir anlayabilirsin. Birilerinin "kuran ı herkes anlayamaz" oyunlarına gelmeyelim. Yukarda ayetleri yazdım işte, anlamadık mı? o söylentiler, huzurdan uzak tutmak ve böylece insanları huzursuz yürekleri himaye altına almanın en güzel yoludur. Siz özgürlüğünüzün tadını çıkarın, anne olmanın keyfine varın oh :)))
dırıdım dırıdım dırıdım :)) hepimiz mutlu olmaya layıkız, şerefli varlıklarız, anne oluyoruz olacağız, bebeklerimiz olacak misler gibi kokacaklar inşallah. İleride hayırlı evlatlar olup, bizlerin yanında sevgileri saygılarıyla duracaklardır inşallah ; hadi bakalım gülsün yürekleriniz.