25 kiloluk yolculuk...

redorack

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2011
22
16
288
Ankara
Merhaba,

İki evliliğim bana toplamda 36.5 kiloya patladı. Arada aldım verdim ama geldiğim nokta korkunç.
Geçen yaz akupunktur ile 90.5'tan 80.5 kiloya düştüm. Baktım ki onları da geri almaya başlıyorum, iki gün önce isveç rejimiyle yeni kilo verme maratonuma başladım. Aksamalarımı (+XXX şeklinde belirteceğim)

Başlangıç- 26.04.2012: 85.1 kg
27.04.2012: 83.7 kg (+1 kase yoğurt yedim)
28.04.2012: 83 kg

Rejimin yanı sıra her gün yürümeye çalışıyorum. Sabahları soğan suyu kaynatıp içiyorum. Ayrıca da bitkisel diyet takviyelerinden alıyorum. Reklam olmasın diye isim veremiyoruz bildiğim kadarıyla ama bitkisel olduğunu söyleyebilirim.

PKO sendromum olduğu için insülin direncim var. Ama PKO'yu düzeltebilmem için zayıflamam gerek.

Rejim acımasızken bir de ek yöntemler olması hoş duyulmuyor olabilir ancak kolesterol, bel ve boyun fıtığı derken kilolu olmam bu rejimlerden fazla zarar vermeye başladı.

Mümkün olduğu kadar gidişatı paylaşacağım sizinle...

Desteğinizi beklerim...

http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wxJx6gR/]

Son düzenleme:
5. günün sonu ve toplamda 3 kg gitmiş durumda...

5. günün listesinde akşam bulunan bifteği yemedim, yanında salata ve brokoli(veya)karnabahar vardı. Biftek yerine haşlanmış karnabaharı yoğurtla yedim.

Bu arada ana listeyi de vereyim:

1. gün

Sabah: 1 Fincan kahve, 1 Kesme şeker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haşlanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram,) zeytinyağlı ve limonlu yeşil salata

2. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme şeker
Öğle: 1 dilim salam, 100 gram yoğurt
Akşam: 1 biftek (200 gram), yeşil salata, 1 meyve

3. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme şeker, 1 dilim kızarmış ekmek
Öğle: Haşlanmış ıspanak, 1 Domates, 1 meyve
Akşam: 2 katı yumurta, 1 dilim salam, yeşil salata

4. gün
Öğle: 1 katı yumurta, 1 rendelenmiş havuç, 25 gram yağsız beyaz peynir
Akşam: 2 dilim portakalın suyu, 100 gram yoğurt

5. gün
Sabah: 1 büyük rendelenmis havuç (limonlu)
Öğle: Haşlanmış yağsız balık (200 gram, limonlu ve tereyağlı)
Akşam: 1 biftek (200 gram), salata ve brokoli

6. gün
Öğle: 2 katı yumurta, 1 büyük rendelenmiş havuç
Akşam: Derisi alınmiş tavuk (200 gram), salata

7. gün
Sabah: Şekersiz çay
Öğle: Izgara et (200 gram), taze meyve
Akşam: Hiçbir şey

8. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme seker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haslanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram), zeytinyaglı ve limonlu yeşil salata

9. gün
Öğle: 1 dilim salam, 100 gram yoğurt
Akşam: 1 biftek (200 gram), yeşil salata, 1 meyve

10. gün
Öğle: Haşlanmış ıspanak, 1 domates, 1 meyve
Akşam: 2 katı yumurta, 1 dilim salam, yeşil salata

11. gün
Öğle: 1 katı yumurta, 1 rendelenmiş havuç, 25 gram yağsız beyaz peynir
Akşam: 2 dilim portakalın suyu, 100 gram yoğurt

12. gün
Sabah: 1 büyük rendelenmis havuç (limonlu)
Öğle: Haşlanmış yağsız balık (200 gram, limonlu ve tereyağlı)
Akşam: 1 biftek (200 gram), salata ve brokoli

13. gün
Öğle: 2 katı yumurta, 1 büyük rendelenmiş havuç
Akşam: Derisi alınmiş tavuk (200 gram), salata

isveç diyetini seneler önce 2 kere yapmayı denedim ama belli bir sürede iki denememdede hastanelik olmuştum neden anlamadım
bide bunu uygulayıp bıraktığın anda tekrar fazlasıyla kilo alma riski olmasın

Merhaba
kilo verme isteğinizi tebrik ediyorum öncelikle benim de sizin kadar vermem gereken kilom var malesef . .
dün bir günlük açtım ben de bu yolculuğumda
ama yanlış anlamazsanız belirli sağlık problemleriniz olduğu halde bu kadar zor bi diyetle başlamanız beni üzdü açıkçası ve yazmak istedim. .
neden normal sağlıklı bir diyet yapmayıp böyle hızlı şeylerle başlama gereği duyuyorsunuz ? bizler bu kiloları aldık zamanla ve zamanla vereceğiz. . belki isveç diyeti belirli bir zaman sağlıklı beslenip kilo verildikten sonra kilolarımızın durduğu anda atak olarak yapılabilir ama ben sağlığınızı birden tehtid edebileceğine inanıyorum. .
Evet hepimiz bir an önce hızla kilo vermek istiyoruz ama sağlığınızla oynarsınız. .
nacizhane fikrim bu daha sonra yapılabilir dediğim gibi ancak bu şekilde başlamak ı -ıh...
Kilo veremezmisiniz elbetteki verirsiniz ama sizden çok şey götürürken geri getireceği kilolar da bir hayli fazla olacaktır.
Umarım beni yanlış anlamamışsınızdır kolay gelsin yine de . .

isveç diyetini seneler önce 2 kere yapmayı denedim ama belli bir sürede iki denememdede hastanelik olmuştum neden anlamadım
bide bunu uygulayıp bıraktığın anda tekrar fazlasıyla kilo alma riski olmasın

Sevgili incimnaz,

Simdilik tansiyon düsmesi vb bir problem yok. Önceli kilo alış verişlerimde de gözlemlediğim şey bunun için de geçerlidir tahmin ediyorum; sonrasındaki yeme adabımı düzeltmezsem her tür rejimle verdiğimiz kilolar geri dönüyor zaten... Bu rejim sonrasında da epey yolum var, daha makul ve sağlıklı bir rejime geçiş yapacağım...

Sağol ilgin için...

Merhaba,

Neden yanlış anlayayım, yaklaşımınız çok güzel, doğrusu da sağlıklı kilo vermek zaten. Ancak zaten vücudum geçen sefer akupunkturla verdiğim 10 kilodan sonra "ben bir gram daha aşağı inmem" diye tutturdu.
3 adet belde, 2 adet boyunda fıtık çıkıp da işimden geri kalmaya ve çok çok acı çekmeye başladıktan sonra ani ve kesin bir karar verdim. Doktorların her konuda bana ilk söyledikleri, 'kilo ver' oluyor normal olarak.

Vücudumu iyi dinleyen biri olduğuma inanıyorum ve şu an baş ağrısı (ki o da çoğunlukla boyun fıtığından mütevellit) dışında bir problem yok.

Epey bir diyet lisesi inceledim. İçinde eti, meyvesi, yoğurdu, ekmeği vb tüm gıdalar mevcut aslında, o yüzden bunu seçtim. Bundan sonra başka ve daha makul bir rejimle devam etmeyi planlıyorum.

Bir yandan yeşil çayla destekliyorum.

Zayıflama destek ürününün içinde de Elma sirkesi, yeşil çay, c vitamini, kalsiyum gibi maddeler var.

Bundan birkaç yıl önce sağlıksız ve piyasadan kaldırılan bir ürün kullanmıştım -adını söylemeden açık tarif :) - her tür yan etkiyi yaşadım. Şimdi bunun yarısı kadar yan etki görsem ne kullanıyorsam, ne rejim yapıyorsam bırakırım.

Yaşım 33, yazın vücut yaşım (metabolik vaziyet) 36 iken son ölçtürdüğümde 42'ye kadar çıkmış. Bir yerden geri dönmem gerek...

Birlikte yol alırız umarım. Düşünceniz ve ilginiz için teşekkürler...

çok çok güzel yaklaşmışsınız siz de teşekkür ederim =) umarım iyi giderr her şey. . .
Günlüğüme beklerim ozamann beraber yol alabiliriz tabi ki seve seve :)

Hayırlı uğurlu olsun, daha 7. günde rejimi bozmuş bulunuyorum :)

Ayıptır söylemesi, balık ekmek yedim. Bir adet activia da yedim. Bir açılış vardı, cookie'lerden 3 adet yedim.

Yarından itibaren yeniden akıl karı olmayan rejimime dönüyorum...

Rejimi çok az bozarak devam ediyorum... Ana prosedürlere bağlı kalmaya çalışarak... (Yani karbonhidrat yoksa almıyorum) Sanırım 11. gün oldu. 3.6 kilo gitti. 7.5.2012 itibarıyla 81.5 oldum.

Aradan 1 ay geçmiş, rejim bozulmuş... Yine de totalde 4 kilo vermiş durumdayım. Yakın zamanda yeni bir atak planlıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…