25 yasinda bosanmis bir bayana bakis acilari...

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
944
275
323
Merhaba arkadaslar, bosanma davami actim. İnsallah en kisa zamanda bosanip kurtulucam. Sandigim kadar kotu olmadim icimde bir burukluk oksa da. Cunku huzuru ozlemisim. Bana kiymet vermeyen, uzen, hirpalayan birinden kurtulmanin sukru var icimde. Cevremseki insanlardan da yuzume karsi herhangi bir olumsuzluk gormedim. Fakat arkamdan dusunulen bakis acisi nedir sizce. Oturusuna kalkisina dikkat eden bir bayanim. Guzel de bir bayanim.(bunu yanlis anlamayin lutfen). Arada ailemin tedirginliklerini hissediyorum:( hayatimdaki tum hayaller cope gitti. Simdi yeniden toparlanmaya basladigim bu surecte sizce nasil hareket etmeliyim. Yeni yaralar almak istemiyorum artik :(

Merhaba arkadaslar, bosanma davami actim. İnsallah en kisa zamanda bosanip kurtulucam. Sandigim kadar kotu olmadim icimde bir burukluk oksa da. Cunku huzuru ozlemisim. Bana kiymet vermeyen, uzen, hirpalayan birinden kurtulmanin sukru var icimde. Cevremseki insanlardan da yuzume karsi herhangi bir olumsuzluk gormedim. Fakat arkamdan dusunulen bakis acisi nedir sizce. Oturusuna kalkisina dikkat eden bir bayanim. Guzel de bir bayanim.(bunu yanlis anlamayin lutfen). Arada ailemin tedirginliklerini hissediyorum:( hayatimdaki tum hayaller cope gitti. Simdi yeniden toparlanmaya basladigim bu surecte sizce nasil hareket etmeliyim. Yeni yaralar almak istemiyorum artik :(

Arkanızdan düşünülen bakış açılarına kapılarınızı kapatın, cesaretle giriştiğiniz ve emin olduğunuz yönde son sürat ilerleyin... İnsan eşiyle evliliğiyle mutlu değilse, başkaları harika bir çift demiş ne çıkar... Bırakın başkaları boşanmış desin, siz huzura kavuştuktan sonra gerisi boş... Başkalarının hayatı millete seyirlik film gelir her zaman, değiştirmeye çalışmayın, akışına bırakın...

hakkınızda hayırlı olsun....ilk etapta bizim halkımız boşanmaya sıcak bakmaz...anlamaz kimse senin neler yaşadığını bilmez...sabretmen gerektiğini herkesin evinde sıkıntılar olduğunu söyler dururlar....oysa dört duvar arasında kapılar kapnınca millet neler yaşıyor kimse bilmez...sen uzunca bi süre kulaklarını kapıyacaksın canım...duymayacaksın alınganlık etmeyeceksin her lafa lafla cevap verme..he he deyip geçeceksin...bu senin hayatın kim ne düşünürse düşünsün...şükrüne devam et...rabbim yardımcı olsun sana canım....allah hayırlı kapılar açsın inşallah...

canım şu haytta belkide en kötü şey insanların geçmişe dönüp bakması geçmişi unutcaksın ve geleceğe bakıcaksın .çalışıyomusun?

Allah hakkında hayırlısını versin canım .
Kimin ne dediğine kulaklarını kaptman gerek herşeyden önce .
Sen kendi hayatını yaşıyorsun başkasının değil.
Toplum evlenip boşanmış kadınlara karşı çok esnek değil ama ben olsa buna aldırmaz , içimden ne geliyorsa onu yaşardım .

Bunu yazacağım aklıma gelmezdi ama yazmalıyım sanırım..

Kimin senin için ne düşündüğü "bu toplumda temiz kalmak adına" çok mühimdir... Bu nedenle ilk bir sene dikkat etmelisin.. Zira kocişçi teyzeler seni potansiyel tehlike görürken, bir süre için akraba efradı için de inişli çıkışlı "etiket"leneceksin.. Bazen "İyi yaptı, çok çekmişti".. diyecekler (?) bilip bilmeden, bazen "O da haketti bunu ama" (?) diyecekler kahveler höpürdetilirken... Biz böyle bir toplumuz işte... Kızan istediği kadar kızsın yazdıklarıma... Ben sana doğruyu yazıyorum...

İlk bir sene çok dikkat et... Dedikodu top list'in de bir seneden sonra ikinci ve hatta beşinci sıraya kadar gerilemiş olacaksın... Çok dikkat edebilirsen ve medyatik olmazsan (işten geç gelmeler, evin önünde taksiden geç inmeler vs. gibi) seni unuturlar ve hiçbir şeye dikkat etmene gerek kalmaz... İlk altı ayda herkesin gözünde aklanırsın zaten ve çok "ahlaklı" kız oluverirsin yine... Bir sene sonunda "yeniden mutlu olmayı hakettiğin" düşünülmeye başlanmış olur ve hem ailen hem sen rahat edersiniz...

Bilmiyorum gülümsettim mi, kızdırdım mı seni... =)
Velakin ben doğruyu yazdım...

Benim düşüncem? "Sen çoktan mutlu olmayı hakeden gencecik bir bayan, yarının mutlu kadını ve pırıl pırıl evladların potansiyel annesisin"
Çok çok mutlu ol bundan sonra inşallah

Bunu yazacağım aklıma gelmezdi ama yazmalıyım sanırım..

Kimin senin için ne düşündüğü "bu toplumda temiz kalmak adına" çok mühimdir... Bu nedenle ilk bir sene dikkat etmelisin.. Zira kocişçi teyzeler seni potansiyel tehlike görürken, bir süre için akraba efradı için de inişli çıkışlı "etiket"leneceksin.. Bazen "İyi yaptı, çok çekmişti".. diyecekler (?) bilip bilmeden, bazen "O da haketti bunu ama" (?) diyecekler kahveler höpürdetilirken... Biz böyle bir toplumuz işte... Kızan istediği kadar kızsın yazdıklarıma... Ben sana doğruyu yazıyorum...

İlk bir sene çok dikkat et... Dedikodu top list'in de bir seneden sonra ikinci ve hatta beşinci sıraya kadar gerilemiş olacaksın... Çok dikkat edebilirsen ve medyatik olmazsan (işten geç gelmeler, evin önünde taksiden geç inmeler vs. gibi) seni unuturlar ve hiçbir şeye dikkat etmene gerek kalmaz... İlk altı ayda herkesin gözünde aklanırsın zaten ve çok "ahlaklı" kız oluverirsin yine... Bir sene sonunda "yeniden mutlu olmayı hakettiğin" düşünülmeye başlanmış olur ve hem ailen hem sen rahat edersiniz...

Bilmiyorum gülümsettim mi, kızdırdım mı seni... =)
Velakin ben doğruyu yazdım...

Benim düşüncem? "Sen çoktan mutlu olmayı hakeden gencecik bir bayan, yarının mutlu kadını ve pırıl pırıl evladların potansiyel annesisin"
Çok çok mutlu ol bundan sonra inşallah

Cok dogru ve guzel yazmissiniz:42:

Hakkınızda hayırlısı olsun. Siz kendinizi bildikten sonra kimseyi umursamayın. Çünkü siz oturmanıza kalkmanıza dikkat etseniz de, hanım hanımcık bir bayan olsanız dahi, bazı kesimler tarafından potansiyel tehlike olarak algılanacaksınız. Kimisi arkanızdan konuşacak. O yüzden bundan sonraki hayatınıza odaklanın, milletin ne dediği umrunuzda olmasın. Umarım yeni hayatınızda hep güzelliklerle ve iyi insanlarla karşılaşırsınız.

kendin ol yeter. başkalarının ne dediğini önemseme, ağzı olan konuşuyor
zaten etrafındaki konuşan bazı insanlar dedikoduya meraklı olmasa yapmazlar.
evlenmiş biri olmayıp, sevgılınle gezsen ve görseler yine konuşacaklar.
arkadaslarınla akşam gezmeye gitsen ve biri görse, yine konuşacaklar.
bebeğin olmasa konuşacaklar.
bebeğin olsa 2. olmasa, yine konuşacaklar.
nişanlı olup nişanı atsan, yine konuşacaklar...
hiç dışarı çıkmasan ve hiçbir talibin olmasa, yine konuşacaklar..
kısacası, her türlü konuşacaklar:23:
bu hayat senin hayatın, kimseniyi ilgilendirmez
onların ilgilendikleri, öğle çaylarında veya günlerde konuşacak birini bulmak:34:

Son düzenleme:
hem boşanmak ayıp ya da günah degil.eger bir evlilikte çok ciddi problemler varsa sürdürerek zaten hata yapardınız yada çok üzülürdünüz.insan dünyaya bir kez geliyor mutlu degilseniz kimin ne düşündüğünün ne önemi var.agzı olan konuşuyor işi güc sahibi olmayan ve cahil insanları düşünmek yerine önünüze bakın.hayatı yaşayın.önünüze ilerde daha iyi kısmetde çıkabilir.birçok insan ayrılıyor.siz ne ilk kişi ne son kişi siziniz.kimseyi ilgilendirmez.muhatap olmayın.valla dedikoduculara cvp verdikçe daha çok onlara malzeme oluyor .bekarlığın tadını çıkarın.evliyken yapamadığınız şeyleri yapın.içinizde hasretle kalan şeyleri yapın.sizin üzüldüğünüzü onlar anlamaz dahası üzülerek hasta olmayın kendinize yazık.

maalesef ayrılan ınsanlara cahılce sacmasapan yorumlar yapan ınsanlar cok halbukı kımın olacagı bellı degıll evlenmek kadar bosanmakta normal oldu artık helekı bu devırde bu kadar ınsanlar acımasızken dogru ınsanı bulmak cok zor...allah yardımcınız olsun..ılk baslarda heralde cok göze batacaksınız aılenız tedırgın olduguna göre bıraz kafanızı dınleyıp sakın bır sekılde davranırsanız hersey normale bıner dıe dusunuyorumm..ınsallah bundan sonrakı hayatınızda ıyı ınsanlarla karsılasırsınız :))

Cesaret bulup boyle bir adim attigin için tebrik ederim
Konusmak isteyen her turlu konusur
O yuzden kendine baski yapma
Çok dikkat etmene ragmen yine konusurlar daha çok uzulursun
asla o surekli konusmak isteyenler için efor sarf etmem sahsen

çok şey duyacaksın çevrenden hatta yeri gelicek ailenden bile duyacaksın belkide.. şimdiden sen çevrden gelen laflara kulak asmamayı öğren. mümkün oldukça hayatına birini alma enazından 1 2 sene kendini toparla. eskisinden daha fazla dikkat etmen lazım konustuğun insanlara dışarı çıkıp gezip tozmalarına.. çünkü senden çok ailende laf duyabilir :(
zaten bi boşanan sen deilsin.. 1 2 sene geçsin herşe normale döner unutulur gider

bence önelikle bu bakış açılarını görmezden gelin çünkü olumlu şeyler değiller bu yuzden hiç yazmıyayım buraya sız sadece mutlu musunuz yaptığınız şeylerden sonra vıcdanınız ne dıyor buna bakın

boşansan da boşanmasan da dedikodu her zaman hayatında olacak çünkü hepimizin hayatında var. sen kendini sıkmazsan etrafı da boşver gitsin bir arkadaşın dediği gibi 1 sene sonra azalır birkaç sene sonra da hepten biter gider önemli olan senin mutluluğun ben de ailene şaşırıyorum seni o kadar evli tutmak için uğraştılar çalışan gencecik kız

bence bundan sonrası için önemli olan duygusal yönden boşluğa düşmemenizdir.aksi takdirde çok hata yaparsınız ve bu hatalar bulunduğunuz ortamda ( küçük bir yerdesiniz) sizin canınızı çok fazla sıkar.

arayış ve boşluk hali hemen ve hissedilen bir durumdur ve bu da hırpalanmanıza sebep olur

ben de boşandım ve tekrar evlednim..şükürler olsun şimdi eşimle coook mutluyuz...boşandıktan sonra kendini bildikten sonra hiç kimseden farklı bi tepki almıyosun....namusumuzla gittik yanlış insanla bi süre aynı evde yasadık...olmayınca namusumuzla ayrıldık...ahlaksızlık yapmadık ...hırsızlık yapmadık...bu suç değil....bundan sonraki yasamında mutluluklar dilerim...

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Evlenmeden önce hastanede karşılaştığım yaşlı hemşire bir bayan, dikkat et kızım demişti. Güzellik çoğu zaman şans getirmez demişti. Bu laf bu aralar hep aklımda. Umarım bundan sonra bahtım güzel olur. Allah döktüğüm göz yaşlarının hesabını sorsun inşallah :( Öyle nefret etmişimki bi mahkeme hayırlısı ile sonuçlansaydı :( Zaten artık kimseyle evleneceğimi de sanmıyorum. İnsanlara karşı güvenim öyle sarsıldı. Hele erkekler, bizlere bunları yapanlar, sürünsünler...

hakkınızda hayırlısı olsun
çevre saçma sapan yorum yapacak diye ömür boyu mutsuz bir hayat sürecek değildiniz
onlara yeni konu çıkar çünkü herkes de bir dedikodu malzemesi bulurlar
en fazla 1 sene sonra dikkatleri üzerinizden çekiceklerdir:34:

Back
X