25 yaşında evlenmek erkenmiş ..Hayatı yaşamak lazımmış.? Öyle mi ki

kelebekim35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
509
4
26
İstanbul
Hanımlar bir yakınım hep böyle söylüyor.
Para kazan gez toz hayatını yaşa.Acele evlenme bu yaşta.Çokta küçük değilim ki... Tamam haklı yönleri olabiliir.
İş her anda bulunabilir.
Ama gez toz kısmı benim aileme göre değil ki..
Ne şehir dışlarına geziye gönderir arkadaşlarla ..Ne de akşamlar gezebilirim ki... Herkesin hayatı aynı değil..Çok kazansamda öğrenim kredi borcum var.

Gönlüme göre biri çıksa hayır mı diyeceğim dur otur para kazanmam lazım gezmem lazım ..30 olunca gel.. Bende sevmek sevilmek istiyorum ailem olsun artık.BEN Mİ YANLIŞ DÜŞÜNÜYORUM .HAYATTA BAZI ŞEYLERİN SIRASI DEĞİŞEBİLİYOR.

Bu duygular paylaşmama gereken biri iken paylaşamıyorum.İyi niyetinden şüphem yok ama..Neden böyle der ki....Biri olsa dahi anlatamıyorum artık.Korkuyorum.Saklıyorum.Bu yüzden üzülüyorum.

Herkesin doğruları kendinedir. O kişi sana tavsiye vermiş uyup uymamak senin elinde. Takılmana çok gerek yok böyle kalıp yargılara. Hayatına devam etmek istediğin kişiyi bulunca "evet" dersin biter.:16:

23 de nişanlandım 25 de evlendim zaten gezmeye tozmaya doymuştum ama eşimle herşeyi yeniden keşfetmek daha güzel oldu tam zamanında evlendim 4 senede deli gibi gezdik tozduk keyif yaptık şimdi bebiş telaşındayız erken değil ama işin varsa okulun bitmişse yarım kalan bişey yoksa evlenmek en güzeli, neyi bekliyyorsunki eşinlede gezeceksın zaten

Para kazan gez toz hayatını yaşa.Acele evlenme bu yaşta.Çokta küçük değilim ki... Tamam haklı yönleri olabiliir.
İş her anda bulunabilir.
Ne şehir dışlarına geziye gönderir arkadaşlarla ..Ne de akşamlar gezebilirim ki... Herkesin hayatı aynı değil..Çok kazansamda öğrenim kredi borcum var.

Gönlüme göre biri çıksa hayır mı diyeceğim dur otur para kazanmam lazım gezmem lazım ..30 olunca gel.. Bende sevmek sevilmek istiyorum ailem olsun artık.BEN Mİ YANLIŞ DÜŞÜNÜYORUM .HAYATTA BAZI ŞEYLERİN SIRASI DEĞİŞEBİLİYOR.

Bu duygular paylaşmama gereken biri iken paylaşamıyorum.İyi niyetinden şüphem yok ama..Neden böyle der ki....Biri olsa dahi anlatamıyorum artık.Korkuyorum.Saklıyorum.Bu yüzden üzülüyorum.

fizyolojik olarak doğrumak için en uygun yaşmış 25 yaş o aklıma geldi

insanların zevk aldığı şeyler, hayatı yaşamak lazım anlayışları farklı

ona göre bekar olarak gezmek tozmaktır, sana göre evli çocuklu olmaktır hayatı yaşamak

ayrıca evli çocuklular gezemez tozamaz diyede bişey yok

Evli olmak için evlenmek olmaz sana değer veren seninde sevebileceğin bi adam çıkarsa hiç düşünecek bişey yok benim 25 imde 5 yaşında oğlum vardı
benim babamda dışarıya çıkmama izin vermezdi eşimle yada tek artık her istediğim yere gidebiliyorum

herkesin kendi hayatı var yaşam şartları var ne bileyim belirli bir çevresi var çok rahat yetişen biri yada aile sevgisini fazla almış biri belki bir süre hayatını yaşamayı seçebilir ben de 30umdan önce evlenmek istemem çünkü görmek istediğim ülkeler var ne bileyim yapmayı planladığım şeyler var. ama bunları bir çırpıda silip atacak biri de çıkabilir belki karşıma bilemiyorum büyük konuşmam o yüzden herkes ister ailesi olsun sevilsin mutlu olsun sizin ki de doğal bir istek evde oturup koca bekleyen biri değilsiniz ki okumuşsunuz etmişsiniz yaşınız gelmiş 25'e iyi biri de çıkarsa karşınıza neden olmasın ama imkanınız varsa ufak tefek hayallerinizi gerçekleştirin tabi gerçi dediğim gibi çevreniz yetiştiğiniz ortam buna müsait değilse siz de eşinizle yaşarsınız :) böyle insanlara yukarıdan bakıp ahkam kesen insanları anlamıyorum sen ne istiyosan yaşa kardeşim sana karışan mı var herkesin hayali bir olacak değil ya.

Son düzenleme:
Evlenmeden önce bir tanıdğımız evlende görürüm seni.1 seneye sıkılır,başını vurursun dedi...19.5:1:Yaşımda evlendim.Bende ona hayat bu ne gösterir blinmez dedim...4 senedir evliyim.Çoğu kişi gibi sorunlar yaşadım.Ama evlilik sabredenlerin kazandığı bir kurum.Şükürler olsun.Yine aynı yaşımda aynı kişiyle evlenmek isterim...

Yaşın normal bir yaş.Birde anlamadığım şu,Bir kişinin hayatı kötü oldu diye herkes mi kötü olucak...Tamamen deneme yanılmadır hayat...Zaten güveneceğin insanı bulduğun zaman düşünmüyorsun gezip tozmayı,onunla yaşlanmak sana cazip geliyor......Bu senin hayatın bak keyfine :)

her şeyin bir zamanı vardır canım sen diğerlerinin dediklerine bakma zamanı gelmişse bunu anlarsın ve evlenirsin bu kadar basit :31:

Herkesin hayatta kendi inandığı doğruları, yaşamına uyan hayalleri vardır.. O hanımda size kendi düşüncesini söylemiş, pek üzerinde durulabilecek bir şey değil.
Ben de 30 umdan önce evlenmek istemem, kendi başıma yapmak istediğim çok planım var çünkü, ne kadar birini sevsem de evlenip kendi hayallerimi gerçekleştirmeden bana ayak bağı olmasını istemem. ama insanın başına ne geleceği belli olmuyor.

hayatının insanı karşına çıktığında dur otuzuma geleyim diyemezsin tabii...
ne düşünüyorsan, ne istemezsen o insan alt üst eder olmazlarını...
sınır, yasak, olmaz dinlemez...
fakat gezmek, dolaşmak istiyorum diye evlenmeden önce sahip olamadığın serbestliği evlenince elde ederim yanılgısıyla evlenirsen o zaman sorun yaşarsın...
evlilik amaç değil araç olmalı...
bence bunu kastetmiş sana bunu söyleyen...
fikren, ruhen, zihnen, bedenen evliliğe hazır olmak diye bir şey gerçekten var çünkü...

yahu ben 15imde gelin olmaya hazırımdır sen 20inde o 45inde..
bu görecelidir.. gezmek tozmaktan aldıgın keyifi neden eşinle birlikte almayasın ki?
seni bağlayan okul vs bir durumun yoksa dogru kişiyide bulduguna inanırsan hiç durma evlen bence.. sonra çocugumuzla anneanne torun gibi geziyoruz :31:

İş her anda bulunabilir.

Walla ınanımısın bende oleyım annem tezem anennemem hepsı aynı sey dıo ne benı baska yere gonderır nede aksam cıkıyorm hatta arkıdaslrım pek sıtem edıo

En erken 28 de evlen dıyo gez paranı kaza. Ayakkta dur der hatta annanenm hep der ki kulagımda bu hep kupe olmustur
Kızım evlendım de evlendımde bır kurtulusa gdıyorum dedım ama baktım gordum kı degısen tek sey baba evınden koca evıne yastıgım olmus

Yanı dıcegım su kendıne bı yol cızıceksen oncelıkle ayakda dur paranı kazan karsına bırı ı alıp annnatırsın para kazanmadan halen kucuk bırı oldugunu unutma en azında p zaman karsına bırını alıp kazanıorm harcıyorum gezerım tozarım dıyebılırsın

İş her anda bulunabilir.

ben 27 imde evlendim çok üzüldüm belki üzdümde ama tabiiki üzüldüklerimi hiç unutmadım eşimin ailesi tarafından ezildim bazen bakıyorum kız 20 sinde evlenmiş ne ezilmiş ne üzülmüş tıkır tıkırda gidiyor evlilikleri yani kişiden kişiye değişir ama böyle herkesin dediğinide takarsan yapmazsın evliliğe kimseyi karıştırmayacaksın

Evlilik güzel,bir o kadar da zor...Eğer kendinizi bu sorumlulukları almak için hazır hissediyorsanız ve doğru kişiyi bulduğunuza eminseniz neden olmasın?Size öğüt veren kişeye evlendikten sonra az da olsa hak vereceksiniz.

İş her anda bulunabilir.

Evliligi iyi gitmeyen ve evlilikten soguyan,erkekleri sevmeyen hayata doymamıs insanların bazıları böyle diyebilir.Sen herseyi kafana takma evlendikten sonra dapga cok gezebilirsin.bence cocuk gezip tozmaya engel degil.ben boyle dusunuyorum.bende 7 ay oldu ewleneli we 21 yasındayım.hatta su an daha cok geziyoruz..

YORUMLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Hemen evlenecek değililm ama...Biride olmucakmış .O durumda zor dert olurmuş. Yanlızlıktan öleyim bari.30 umdan önce evlenmemeliyim.
Artık çevremde herkes eşleriyle ,,nişinlılarıya, bebekleriyle...
Düğünlerde köşede oturmaktan bıkılıyorum.İçim eziliyor.Hersi bıcır bıcır maşallah eşler koklaşıyoda ...Onların eşler varken ben nasıl yanlız nasıl takılayım,gezmelere takılayım onlarla....bunu bile bile demesi zoruma gidiyo
Ünv bitirdim işe girmek üzereyim. Adaylarımda oluyor.Ne yapacağımı şaşırdım.Nedir bu 30 yaş işte..

yahu ben 15imde gelin olmaya hazırımdır sen 20inde o 45inde..
bu görecelidir.. gezmek tozmaktan aldıgın keyifi neden eşinle birlikte almayasın ki?
seni bağlayan okul vs bir durumun yoksa dogru kişiyide bulduguna inanırsan hiç durma evlen bence.. sonra çocugumuzla anneanne torun gibi geziyoruz :31:

Okulum bitti. Süreç içersinde işi girerim zaten.
30 dan önce anne olma taraftarıyım.
Çok gezme tozma da değil ki amacım işte..Hayat standartım buna uygun değil zaten.Gezcek tozcak arkadaş kalmadı da evli,nişanlı ,bebekli çoğu zaten
Armudun sapı üzümün çöpü bankta bekleyen iskelet olmak istemiyorum.

Walla ınanımısın bende oleyım annem tezem anennemem hepsı aynı sey dıo ne benı baska yere gonderır nede aksam cıkıyorm hatta arkıdaslrım pek sıtem edıo

En erken 28 de evlen dıyo gez paranı kaza. Ayakkta dur der hatta annanenm hep der ki kulagımda bu hep kupe olmustur
Kızım evlendım de evlendımde bır kurtulusa gdıyorum dedım ama baktım gordum kı degısen tek sey baba evınden koca evıne yastıgım olmus

Yanı dıcegım su kendıne bı yol cızıceksen oncelıkle ayakda dur paranı kazan karsına bırı ı alıp annnatırsın para kazanmadan halen kucuk bırı oldugunu unutma en azında p zaman karsına bırını alıp kazanıorm harcıyorum gezerım tozarım dıyebılırsın

Elbet para kazanacağım.Mesleğim eğitimim var.Hayatımda biri olsun .Süreç içersinde herşey toparlanır kastettiğim.Evli olduktan sonra kuzenlerimle daha rahat gezebilirim.;))

Tatlım senin daha hayatında kimse yokki nedir bu telaşın sırf birini bulmak içinde bulma aşık olduktan sonra herşey sırasıyla gelir zaten karşındakinin kişinin geliri işi imkanları dahilinde ne zaman evlenebileceğiniz ortaya çıkar ortada aday yok sen niye bu kadar telaştasın konuşan konuşsun yaa abim ben daha küçükken o nişanlanınca nişanlısı bizim eve gelemez derdi. Ben 2 yıl nişanlı kaldım eşim bize taşındı nerdeyse bizde kalıyordu abim dahil herkes kabullendi evin bireyi oldu salonda yattı işi bize yakındı kendi evine 40 km uzaktı o yuzden rahat ediyordu. O kadar bizde kalmasına alıştıkki hatta ben evlendim 2 ay daha bizde kaldık o arada yavaş yavaş 2 ayda yeni evimi hazırladık :)

Back
X