Bebek Beslenmesi 27 Aylık Kızımı Anne Sütünden Kestim İçimde Suçluluk Duygusu Yaşıyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

firefly38

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
180
3
116
İyi geceler.Kızım 27 aylık.Halen emiyor.Pardon emiyordu:(Az önce ilkkez meme vermeden uyuttum.Kızım acıyor dedim.Üzüldü uff anne aciyıo dedi sevdi beni:(Sonra az az mızmızlandı acımıyo acımıyo dedi.Yok kızım acıyor dedim.Bant yapıştırmıştım onu gösterdim üzüldü kuzum."Anne seni sebiom "dedi.saçlarımı okşadı uyudu:(
Beslenmesi çok kötü kilo alımı az doktor kesmen lazım artık dedi.Geceleride meme diye çok uyanıyor zaten.27 aylıkta oldu zaten.O zaman ben kendimi neden kötü hissediyorum.Ağladım ağlıyacağım şimdi.Yanlış mı yapıyorum acaba?İstediği sürece vermek mi lazım ne dersiniz.Çok mutlu onunla çünkü.Offf berbat hisseidyorum kendimi:(

üzülme canım kızın büyümüş artık :))
inan seni anlıyorum ben sadece 4 ay emzirebildim
ama 25. ayına kadar emzik emdi resmen aşıktı emziğine
bıraktırıken pkadar üzüldümki ağladı uyumadı
sen daha çok üzülüyorsundur ama inan çok şanslısın bu zamana
kadar emzirmişsin artık normal bir çocuk gibi beslenmesi lazım
büyüdü artık annesi :))

üzülme canım kızın büyümüş artık :))
inan seni anlıyorum ben sadece 4 ay emzirebildim
ama 25. ayına kadar emzik emdi resmen aşıktı emziğine
bıraktırıken pkadar üzüldümki ağladı uyumadı
sen daha çok üzülüyorsundur ama inan çok şanslısın bu zamana
kadar emzirmişsin artık normal bir çocuk gibi beslenmesi lazım
büyüdü artık annesi :))

üzülmeyeyim dimi canım:(Psikolojisi etkilenmez kızımın dimi?

Bende 22 aya kadar emzirdim aynı duyguları bende yaşadım ne zaman kesersen kes aynı şeyi hissedeceksin.Aslında insan birtek çocuğunun üzülmesinede üzülmüyor sen kendinde hazır olamıyorsun memeden kesmeye sende üzülüyorsun çünkü ikinizi bağlayan farklı olan tek şeylerden biri bir dönemin sonu gibi

Bende 22 aya kadar emzirdim aynı duyguları bende yaşadım ne zaman kesersen kes aynı şeyi hissedeceksin.Aslında insan birtek çocuğunun üzülmesinede üzülmüyor sen kendinde hazır olamıyorsun memeden kesmeye sende üzülüyorsun çünkü ikinizi bağlayan farklı olan tek şeylerden biri bir dönemin sonu gibi

evet haklısın:(

üzülmeyeyim dimi canım:(Psikolojisi etkilenmez kızımın dimi?

etkileneceğini sanmıyorum ama tabi bu durumda senin tutumun daha önemli
ona üzüldüğünü belli etme annenin daha kararlı olması gerekiyor böyle konularda
ve bir kere başladıysanız devam edin yoksa bir dahaki sefere bıraktırması daha güç olur
diye düşünüyorum

Dün gece kızım sabaha kadar meme diye mızmızlandı.Annecim uff olmuş acıyo bak diye diye avuttum.Oda bende uykusuz kaldık.Ama öğlen uykusunda zorluk çıkarmadı.Uff olmuş anne diye beni öpüp kokladı yine.Ama çok geç uyudu.Emerken çabucak dalıyordu.Dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar.Kızım bu durumu cabucak alışsın:nazar:

Ne zormuş bu olay.Ençokta benim için.Kızımdan çok ben etkilendim:1:Kızım bebeğim "anne çok emdim o yüjden uuf omuşş "diyor:)gecece yatarken arada bakim diye açtırıyor bantı görünce öfff diye küsüp kapatıyor.Gnüdüzleri yatırırken sadece uuf anne deyip öpüp yatıyor.Tabi emerken daha cabuk dalıyordu.Şİmdi uyutmak için ninniler masallar....Ama sanki kızım için bu daha iyi.Gece meme diye durmadan ağlardı.Artık daha az kalkıyor.bugün 4.gün oldu.Halen umudu var.Kızım memeyi hiç unutmayacak diye korkmaya başladım.Sürekli bantlı mı dolaşacam ne:)

canım kuranımızda bebeğin emme süresi iki yıldır diyor.Allah bize süresini söylemiş için rahat olsun.bebişinde senin de en sağlıklı olanını en iyi bilen mutlaka O dur.:40:
"Anneler, çocuklarını iki tam yıl emzirsinler. Bu, emzirmeyi mükemmel şekliyle uygulamak isteyenler içindir. Annelerin, münasip şekilde yiyeceğini giyeceğini sağlamak, babanın görevidir. Hiçbir kimse takatinin dışında bir görevle yükümlü tutulmaz. Çocuk yüzünden ne annesi, ne de babası zarar görmemelidir. Babanın varisine de aynı vazife yaptırılır. Fakat anne baba aralarında görüşüp anlaşmaya vararak, iki yıldan önce, çocuklarını sütten kesmek isterlerse, kendilerine bir vebal yoktur. Şayet çocuklarınızı başkalarına emzirtmek isterseniz, Kendilerine vereceğiniz ücreti münasip tarzda ödemek şartı ile, bunda da size vebal yoktur. Bununla beraber Allah’a karşı gelmekten sakının ve bilin ki Allah yaptığınız her şeyi görmektedir." (Bakara 233)

İyi geceler.Kızım 27 aylık.Halen emiyor.Pardon emiyordu:(Az önce ilkkez meme vermeden uyuttum.Kızım acıyor dedim.Üzüldü uff anne aciyıo dedi sevdi beni:(Sonra az az mızmızlandı acımıyo acımıyo dedi.Yok kızım acıyor dedim.Bant yapıştırmıştım onu gösterdim üzüldü kuzum."Anne seni sebiom "dedi.saçlarımı okşadı uyudu:(
Beslenmesi çok kötü kilo alımı az doktor kesmen lazım artık dedi.Geceleride meme diye çok uyanıyor zaten.27 aylıkta oldu zaten.O zaman ben kendimi neden kötü hissediyorum.Ağladım ağlıyacağım şimdi.Yanlış mı yapıyorum acaba?İstediği sürece vermek mi lazım ne dersiniz.Çok mutlu onunla çünkü.Offf berbat hisseidyorum kendimi:(

Şuan yaptıgın şey kızın için en iyi olan... en iyi olanı yaptıgına görede üzülmeni gerektirecek birşey yok... benim kızımda 24 ay emdi emzirmeyi kestigim zaman üzüldüm aç bırakıyormuşum gibi bir his, bir vijdan azabı vardı ama yaptıgımın dogru oldugunu biliyordum ve 3 günde unuttu...uykusu düzene girdi,daha çok gıda almaya başladı sonra iyiki bıraktırdım dedim :16::16:

bana göre doğru yapmamışsınız, baksanıza sürekli kendini suçluyor çocuğunuz. sizde bunu hissediyorsunuz mutlaka ki bu kadar üzülüyorsunuz. tabi hem olan olmuş hemde tercih elbetteki sizin. ben bu dönemde daha fazla ilgi sevgi ve şefkat göstermenizi tavsiye ederim. sık sık dokunmak sarılmak öpmek ...

canım kuranımızda bebeğin emme süresi iki yıldır diyor.Allah bize süresini söylemiş için rahat olsun.bebişinde senin de en sağlıklı olanını en iyi bilen mutlaka O dur.:40:
"Anneler, çocuklarını iki tam yıl emzirsinler. Bu, emzirmeyi mükemmel şekliyle uygulamak isteyenler içindir. Annelerin, münasip şekilde yiyeceğini giyeceğini sağlamak, babanın görevidir. Hiçbir kimse takatinin dışında bir görevle yükümlü tutulmaz. Çocuk yüzünden ne annesi, ne de babası zarar görmemelidir. Babanın varisine de aynı vazife yaptırılır. Fakat anne baba aralarında görüşüp anlaşmaya vararak, iki yıldan önce, çocuklarını sütten kesmek isterlerse, kendilerine bir vebal yoktur. Şayet çocuklarınızı başkalarına emzirtmek isterseniz, Kendilerine vereceğiniz ücreti münasip tarzda ödemek şartı ile, bunda da size vebal yoktur. Bununla beraber Allah’a karşı gelmekten sakının ve bilin ki Allah yaptığınız her şeyi görmektedir." (Bakara 233)

Çok tşk ederim canım....

Şuan yaptıgın şey kızın için en iyi olan... en iyi olanı yaptıgına görede üzülmeni gerektirecek birşey yok... benim kızımda 24 ay emdi emzirmeyi kestigim zaman üzüldüm aç bırakıyormuşum gibi bir his, bir vijdan azabı vardı ama yaptıgımın dogru oldugunu biliyordum ve 3 günde unuttu...uykusu düzene girdi,daha çok gıda almaya başladı sonra iyiki bıraktırdım dedim :16::16:

Biz 5.güne girdik ama halen arada meme diye sırıtıyor yok kızım uff diyorum:)Ama dediğin gibi daha düzene girdi uykusu.Yemesinde bir değişiklik yok malesef henüz.Sen bıraktıkta ne zaman sonra yemesi düzene girdi?:emir_bebek:

bana göre doğru yapmamışsınız, baksanıza sürekli kendini suçluyor çocuğunuz. sizde bunu hissediyorsunuz mutlaka ki bu kadar üzülüyorsunuz. tabi hem olan olmuş hemde tercih elbetteki sizin. ben bu dönemde daha fazla ilgi sevgi ve şefkat göstermenizi tavsiye ederim. sık sık dokunmak sarılmak öpmek ...

Son zamanlarda meme uçlarım yara olduğu için (bazen ısırıyordu farkında olmadan) kızım yara yaptın memeleri acıyor yavaş diyordum.Sanırım ona dayanarak "emdim uff oldu "dedi.BİR KERE ye mahsus.Yani suçluluk duyuyor gibi değil.Allah korusun öyle birşeye kapıldığını düşünsem ne olursa olsun devam ederim emzirmeye.Hiç birşey kızımdan önemli değil çünkü.Benim üzüntümün sebebi o anı artık kızımla paylaşamamak.Sizde annesiniz ne demek istediğimi anladınız sanırım.O an çok özel çünkü.Ama dediğiniz gibi daha fazla sevgi ve şefkat gösteriyorum.Psikolojisi kötü etkilenmesin diye.Kızımda eskiden emer döner uyurdu.Şimdi kucak kucağa uyuyoruz sarılıyor öpüyor.Özlemişim bu duyguyu:)Fikirleriniz içinde teşekkür ederim.

maşallah ne güzel uzuuun bir zaman anne sütü vermişsin bebeğine çok şanslı bebeğin ama artık zamanı gelmiş doktorunuzda söylemiş ama tabi duygusal olarak hem bebek için hem anne için duygusal bir dönem sonuçta en güzel ten teması emzirmek bence süt kokusu bile bebekleri sakinleştirmeye yetiyor benimde 1 yaşında oğlum hala emiyor en az 1 sene devam ederim diye düşünüyorum tabi sütüm olursa..
canım suçluluk gerektiren bir durum yok bence sizin için başlayan yeni dönemin tadını çıkarın dediğine göre biraz daha uykularınız düzene girmiş ne güzel

maşallah ne güzel uzuuun bir zaman anne sütü vermişsin bebeğine çok şanslı bebeğin ama artık zamanı gelmiş doktorunuzda söylemiş ama tabi duygusal olarak hem bebek için hem anne için duygusal bir dönem sonuçta en güzel ten teması emzirmek bence süt kokusu bile bebekleri sakinleştirmeye yetiyor benimde 1 yaşında oğlum hala emiyor en az 1 sene devam ederim diye düşünüyorum tabi sütüm olursa..
canım suçluluk gerektiren bir durum yok bence sizin için başlayan yeni dönemin tadını çıkarın dediğine göre biraz daha uykularınız düzene girmiş ne güzel

Evet çok şükür uykularımız düzene giriyor.Dün gece 21 de yattı sabah 8:30 kadar uyudu MAŞALLAH kızım:)paylaşımınız için tşk ederim.:71:

Kızlar bygün tam 1 hafta oluyor.Halen memeyi saklıyorum , dekolte giymiyorum ama kızım yatarken artık sormamaya başladı.Daha uzun uyuyor ve yemesi nisbeten daha iyi.Doğru zamanlama ve doğru kararmış.Destekleriniz için hepinize ayrı ayrı tşk ederim....:16:

benim oglumda 18aylık memeye cok düştü. olmadık yerlerde her an istiyor sıkıntıya sokuyor bırde saga sola bakıp bakıp emiyor kapatıyorum tamamen ac dıyor kıyameti koparıyor. gece uyku düzenimiz bozuk yanımda yatıyor.bende kesmek istiyorum artık ama nasıl yapcam asırı düşkün kendinden geciyor emerken:18:

Evet çok şükür uykularımız düzene giriyor.Dün gece 21 de yattı sabah 8:30 kadar uyudu MAŞALLAH kızım:)paylaşımınız için tşk ederim.:71:

ah darısı hayırlısıyla biz eolsun sızın ıcın zamanı hatta gec bıle kalınmıs bence bızım ıcın erken ama ben hem emsın ıstıyorum hakkındna calmak ıstemıyorum zaten calısıyorum aksamdan aksama hemde bıraksın ıstıyorum kendılıgınden cunku göğüslerim yaraa ve gecmıyor gece sık kalkınca mahvoluyorum acıdan oglum 1 yas 2 haftalık daha cekıcem bu acıyı sanırım:14:

Back
X