Premature Bebekler 27.haftada doğum yapan oldumu aranızda arkadaşlar ben yaptımda.

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

berrak2907209

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2011
14
0
36
41
İstanbul
bütün kontrollerim düzgün bi şekilde devam ediyodu dr herşeyimin gayet güzel ve yolunda olduğunu sölüyordu hep şekerim iyi çıktı tansiyon yoktu bebeğimin 3lü 4lü testleri hepsini yaptırmıştım 2009un haziran ayında kayınvaldeme gezmeye gittim 12saatlik bi yoldu dr sağolsun hiç bişe olmicanı söledi bende ona inanarak çıktım yola orda pek yorulmadım ama ne olduysa 27.haftaya girdiğim gün ist evime gelcem gün benim kanamam kasılmalarım belimin ağrısı başladı bu arada hamileliğim boyunca çok kilo aldım heryerim şişti 45no terlik giymeye başlamıştım artık ogün ağrılarım şiddetlendi bişeylerin yolunda gitmediğini anlamıştım kendi annemde yanımda idi allahtanki acele hastaneye kaldırıldım doktorun muayene etmesi ile acı gerçek ortaya çıktı doğum başlamıştı ne kadar karnımda kalması bebeğimin onlar içinde çok önemli idi 3gün zorla tutabildiler karnımda kızımı işte o büyük gün 29 temmuzda çarşamba günü öğlen saat 11 e 20 kala doğuma alındım o anki o ilk duyduğumdaki halimi anlatamam sizlere benim durumumda olan mutlaka anlar beni dünya başıma yıkıldı ağlamaktan bittim inanmıyacaksınız türk filimlerinde aniden saç beyazlamasına gülerdim başıma gelince doğruluğuna inandım saçlarıma aklar düştü ne zormuş erken olamaz ölür bebeğim diye dünyalar başıma yıkılıp duruyodu sonuçta aceleci kızım doğdu normal doğum yaptım açılmayı engelleyemedi doktorlar okadar ilaç serumla bile kızımı bana göstermeden acil olarak yoğun bakıma götürdüler ben bitmiş bi halde idim tabiki kızımı ilk 10gün göstermediler hayati konumu hakkında bile net asla bişe demediler heran herşey olabilir dediler erken olunca sütümde olmadı can sıkıntısı tabi eşimin desteksizliği onun üstüme gelmesi beni üzmesi olan sütümüde götürdü herşeyi yapmama rağmen 2,buçuk ay süt verebildim bebeğime sonra malum mama şimdi 17 aylık dünya tatlısı bi kızım var rabbim bize bağışladı onu dualarımızla adaklarımızla çok testlerden geçtin haftada bi hastane yollarını arşınlamaktan yorulmuştum çoçuğuma bi tek ben baktım kendi annemde çok kalamadı ne yazıkki yanımda ben tek başıma büyüttüm bebeğimi çok zorluk çektim şuan bitmiş bi haldeyim düzelemedim ne bedenen ne ruhen şimdi kızımı çok ama çok seviyorum bu dünyadaki herşeyden herkesten çok allah yardımcımız olsun kader dostlarım hepimizin allaha emanet olun hepiniz

Sonu kötü bitecek diye ödüm koptu neyse ki sağlıkla almışsın kucağına.Benim de 24.haftada kanamalarım başladı ben de çok korktum ya erkenden gelirse diye.Çok şükür şimdi 31.haftadayız inşallah 6-7 hafta daha gelmeye kalkmaz.Allah sizi ayırmasın.

1 ay önce bende 27 haftalık doğum yaptım ama maalesef benim bebeğim 2 gün yaşayabildi sonrasında kaybettim.benimde bi sıkıntım yoktu herşey çok ani oldu.

1 ay önce bende 27 haftalık doğum yaptım ama maalesef benim bebeğim 2 gün yaşayabildi sonrasında kaybettim.benimde bi sıkıntım yoktu herşey çok ani oldu.

başın sağolsun canım çok üzüldüm inanki allahım inş sağlıklı gününde sanada hayırlı bi evlat vermeyi nasip eğlesin inş. hastanede kızım yaterken orda tabi diğer prematüre anneleri ile arkdaş oluyosun sürekli gide gele onunda kızı vardı yanyan yatıyolardı 7ay boyunca hastane yattı tam çıkardılar herşeyi iyi diyip 3gün sonra vefat etti kızı azmetti şuan 9aylık tekrar doğum yaptı çok sağlıklı bi oğlu oldu inş darısıda senin başına canım.

sağol canım inş sende sağlıklı bi şekilde alırsın kucağınada bebeğini mutlu huzurlu günler geçirirsiniz inş başka anneler bizim sıkıntılarımızı çekmezler çok zor günler geçirdim allahım bidaha göstermesin inş

çok geçmiş olsun canım benim maşallah kızına nasıl sıkı sıkıya tutunmuş hayata sana.Allah size bağışlasın onu.oldukça erken doğum olmuş ama bu tamamen bebeğin anne karnında gelişimiyle ilgili.ben de 33 haftalık doğum yaptım.31 haftalıkkken suyum geldi fakat 2 hafta beklettiler karnımda zaten 2 hafta da önden gidiyordu.doğumdan sonra birkaç gün küvezde kaldı ve çıktı.erken doğum yapan annelerin psikolojisini ancak bunu yaşamışlar bilir gerçekten çok yıpratıcı bir süreç.sen bir de maalesef tek başına yaşamışsın bu süreci.eşine de çok kızdım neyse ama çok şükür ki sonuç iyi.Allah yavrularımıza sağlık sıhhat versin onları korusun.

içim çok fena oldu ya çok büyük geçmiş olsn allah bunu unutturacak acı vermesn kızınızla birlikte çok mutlu sağlıklı güzel günler diliyorum

canım çok geçmil olsun bende bundan 5 sene önce preeklemsi nedeniyle 26 haftalık doğum yaptım çok kötü günlerdi kızım 85 gün yoğun bakımda kaldı her gün gidip geldik minicikti derileri sanki yaşlı admalrın derileri gibiydi et denen birşey yoktu anne sütü çok az alabildi kızım üzüntüden sütümde kesildi doktorlar her an herşeye hazırlıklı olun dedi ama ben ümidimi hiç kaybetmedim kızımda büyük gayret göstererek hayata sıkıca tutunarak bizi yalnız bırakmadı 1.5 kilo olunca eve getirdik.3 saate bir besliyordum mamayla çok zor günlerdi şu an 5 yaşında çok sağlıklı yaşıtlarını yakalamış durumda allahım kimseye yaşatmasın çok zor.Sevgilerimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…