27 haftalık hamilelikte kullanılan ilaçlar

Sermin3694

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2016
1.368
391
123
35
Kızlar vitamin demir hapı magvital ve gaviscon kullanıyorum yahu bu kadar şey çok değil mı herkes bu kadar şey kullanıyor mu

Progestan, demir, d vitamini, magvital, omega 3 sürekli kullandıklarım
Duphalac şurup (kabızlık için arada bir)
Rennie (midem rahatsız olursa)

Hepimiz ne kadar çok ilaç alıyoruz degil mı :-(

Santofer, dacavit, balık hapı, b12 hapı, oksopar iğne, devit3 damla ve coraspin

ben ilaç kullanmayan biriyim. doğal beslenmeden yanayım fakat ilk 3 ay mecburmuşuz folik kullanmaya.sadece folik kullandım 3 ay sonra doktor değişik değişik vitamin demir vs haplar verdi.hiçbirini kullanmadım.sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. şuan 28 haftalığım kan ilacı , calsiyum, gaviskon ve demir ilaçları verdi doktor .kan ilacı aklıma gelirse kullanıyorum (kullanmamız gerekiyormuş doğpumda kan kaybediyormuşuz) gaviskonu 1 kere içtim o da mide yanması bazen inanılmaz hale geliyor. gece uyuyamıyorum sabah işe uykusuz gidiyorum diye almıştım. daha da kullanmadım. calsiyum ve demir ilaçlarını kullanmıyorum, beslenme olarak günlük almaya çalışıyorum hergün mutlaka 2 kase yoğurt yiyorum ki hiç sevmezdim süt ürünlerini :( ama mecburum. ceviz be balık tüketmiyorum bu aralar.balık hapı vermişti doktor imom diye. hergün kullanın demişlerdi hem doktor hem eczacı ama ben balık seven biriyim ve 1 hafta 2 güm omega3 almamışsam o hapı içiyorum o da haftada 1 yada 2... velhasıl en güzeli sağlıklı beslenmek. Allah ilaçlara mecbur bırakmasın. hormonsuz sebze meyve tüketmeye çalışmak,hergün pekmez,yoğurt,yumurta tüketmek zor olmasa gerek çünkü herşey bebeklerimiz için. ayrıca dr un verdiği decavit hapın içinde domuz jelatini mi ne varmış, dikkat etmek gerek doğru mu bilmiyorum ama ebe arkadaşım da var ama söylemezler demişti. :KK16:

Kızlar vitamin demir hapı magvital ve gaviscon kullanıyorum yahu bu kadar şey çok değil mı herkes bu kadar şey kullanıyor mu
Demir hapı elevit magvital kalsium mide koruyuucu içiyordum o haftamda :D çok ihtiyaç duyarsan gaviskon iç dedi doktorum ama şükürler olsun mide koruyucu yetti

Bende vitamin hapi demir osteocare kullanmistim saglikli beslenmeme ragmen arada kan tahlili yaptiriyordum degerlerim alt sinira yakindi. Dr verdiyse kullanin. Bir bebek besliyorsinuz sizden aliyor tum gereksinimleri. Ancak yetiyor iki kisiye vitaminler minareller. Kaldiki gunumuz sartlarinda saglikli normal beslenip vitamin b12 takviyesi alan var. Vucut kullaniyor kimi vitaminler depolanmiyor alindigi gibi vucut kullaniyor.

ben ilaç kullanmayan biriyim. doğal beslenmeden yanayım fakat ilk 3 ay mecburmuşuz folik kullanmaya.sadece folik kullandım 3 ay sonra doktor değişik değişik vitamin demir vs haplar verdi.hiçbirini kullanmadım.sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. şuan 28 haftalığım kan ilacı , calsiyum, gaviskon ve demir ilaçları verdi doktor .kan ilacı aklıma gelirse kullanıyorum (kullanmamız gerekiyormuş doğpumda kan kaybediyormuşuz) gaviskonu 1 kere içtim o da mide yanması bazen inanılmaz hale geliyor. gece uyuyamıyorum sabah işe uykusuz gidiyorum diye almıştım. daha da kullanmadım. calsiyum ve demir ilaçlarını kullanmıyorum, beslenme olarak günlük almaya çalışıyorum hergün mutlaka 2 kase yoğurt yiyorum ki hiç sevmezdim süt ürünlerini :KK43: ama mecburum. ceviz be balık tüketmiyorum bu aralar.balık hapı vermişti doktor imom diye. hergün kullanın demişlerdi hem doktor hem eczacı ama ben balık seven biriyim ve 1 hafta 2 güm omega3 almamışsam o hapı içiyorum o da haftada 1 yada 2... velhasıl en güzeli sağlıklı beslenmek. Allah ilaçlara mecbur bırakmasın. hormonsuz sebze meyve tüketmeye çalışmak,hergün pekmez,yoğurt,yumurta tüketmek zor olmasa gerek çünkü herşey bebeklerimiz için. ayrıca dr un verdiği decavit hapın içinde domuz jelatini mi ne varmış, dikkat etmek gerek doğru mu bilmiyorum ama ebe arkadaşım da var ama söylemezler demişti. :KK16:

Ya sonuna kadar okuyamadım ama bende ilaçlara karşıyım doğal olan herşey daha iyi bende ilk üç ay folik kullanmıştım sonra magnezyumdur başka şeylerdir ilaç yazdi durdu kullanmadım almadım. Sadece demir hapı kullandım sonrasında. Basım ağrısa bile ağrı kesici almayan bi insanım böyle de olması lazım zaten çok çok çok çok kötü olmadıkça. Bazıları oram agriyo buram agriyo ilaç alayım derdinde ve bu cok kötü bişey

Progestan, demir, d vitamini, magvital, omega 3 sürekli kullandıklarım
Duphalac şurup (kabızlık için arada bir)
Rennie (midem rahatsız olursa)

rennie niçin kullanıyorsunuz, gazmı var yada şişkinlik falan mı, benim aşırı gazım var midemdede onun için sordum faydası varmı, ben gaviskon kullandım bi işe yaramadı

Back
X