28 günlük bebeğime doğduğundan beri mama veriyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi byn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

byn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2011
126
3
46
Diğer
28 günlük bebeğime doğduğundan beri mama veriyorum buda çok canımı sıkıyor tabi vermeden önce en az bi saat emziriyorum(ilk zamanlar 3_4 saat sürerdi) doktorda en fazla herbi gögüste 20 dakika kalsın dedi yetmiyo galiba ağlıyo mama verene kadar yatmıyor mamayı yiyip öyle yatıyor sütüm yetmiyor galiba napıcam ben bebeğim sadece emsin istiyorum 2 yada 3 saate uyanıyor

canım benim bebeğimde 32günlük geceleri hep ağlıyor memeyi sürekli ağzında istiyor doymuyor galiba bende bittim bebeğimde galiba mamaya başlayacam

Pufff Gerçekten çok zor bende geceleri bazen vermek zorunda kalıyorum sütüm gelmiyor bazen de yetmiyor doymuyor..Rabbim yardımcımız olsun inş.

Emzirdikçe süt kanalları açılır diyorlar canım..Şalgam ve dereotu çok süt yapıyormuş bir de hoşaflar..Bolbol da su iç hoş bende içiyorum ama ne kadar işe yarıyor bilmiyorum..İnsanın içi acıyor ama doymayınca da zorunlu olarak mama veriyoruz..

ben hergün vermediysemde çoğunlukla veriyorum gece tek öğün..sürekli memede bizimkide..ama ne zaman isterse hep emziriyorm..ee zaten 3 saatten fazla uymaz bu zamanlarda bebekler canım...normal bence..kilosunu tarrtır ozaman çıkar doyup doymadığı

bende doğduğundan beri mama veriyorum kızıma tek göğsümü emiyor dolayısıylada yetmiyor sütüm her 2 günde bir emmeyi bırakmak istiyor türlü hileyle alıştırıyorum tekrardan

emmede problemimiz yok emiyor biraksam 24 saat memede kalacak ama yetmiyor her emzirme sonrası muhakak mama veriyorm 60 cc yiyip bitiriyor versem 90 cc de yer kuzucum çok mu iştahlı ne

benim bebeğim de 34 günlük oldu ve ben de doğduğundan beri mama veriyorum.sütüm yetersiz süt yapıcı biçok şeyi denedim durum aynı.başlarda o kadar çok ağladım ki mama veriyorum diye ama artık kabullenmeye başladım bu durumu yapıcak bi şey yok artık.anne sütünü hiç almayan da var deyip teselli olmaya çalışıyorum.tabii ki çok zor mama gecenin bi vakti uyku gözünde mama hazırla yok bardakları kaşıkları sterilize et yok mamayı ısıt yok verene kadar mama soğusun bi daha ısıt meme öyle mi hem hazır hem steril hem ısısı iyi ama ne yapalım Allah verir rızkını bizimkilerin rızkı bu kadarmış.Allah yardımcımız olsun

kızlar bende ilk başta doymuyor sanıyordum arada bi veriyodum ama kontrolde kilo aldığını görünce mama vermekten vazgeçtim doktor sütün yarıyor mama verme dedi zaten bi mama bi meme bağırsaklarını zorlar gaz sancısı çok olur dedi bence sütünüzü arttırmaya bakın kızlar anne sütü gibisi yok irmik helvasını denediniz mi hiç inanılmaz süt yapıyor

bende

Bu zamanlarda 3 saatte bir uyanması çok normal.Daha çok küçük kaç saat uyuyacak kafayı vurup 6-7 saat uyuyamazki.Kaldı ki doktor en fazla 4 saat uyusun kaldır besle dedi hep.Daha yeni geceleri 5 saat uyuyabilir uyandırma dedi.Ben de bi ara yetmiyo diyo mama verdim o da haftada 2-3 kere ihtiyaç oldu.Ama zaten çok gazlı mama daha da zor hazmediliyo bir de kilo alımı iyi olunca sadece süt veriyorum.Erken doğduğu için zaten sağıp veriyodum.Şimdi de bazen emziriyorum bazen sağıp veriyorum.Emzirirken ne kadar süt geldiğini bilmenin imkanı yok.Tavsiyem sütünüzü sağıp kontrol etmeniz.Belki bebek doyuyodur başka bir sıkıntısı vardır.Benim bebeğim bir öğünde 100 cc içiyor.Meme emdiği zaman bazen 1 saat sonra uyanıyor bazen de 3 saat uyuyor.
Bir de humana still tee ve tahin helvası tavsiye ederim tabii ki günde 3 lt.su yanında.

Son düzenleme:

evet uyuması normal onda sıkıntı yok dün acaba sütüm nekadrdır diye bi sağayım dedim en son emzirmeden 2 sat sonra sağdım 55cc çıktı buda çok az sabahta emzirdikten sonra sağdım bir tatlı kaşığı bile çıkmadı ben emzirdikten sonra 60 cc mama veriyorum uffff yaa canım ı çok sıkıyor kendimi suçlu hissediyorum bebeğime bakamıyorum iyi bi anne değilim diye

kuru kayısı ve kuru duttun bol şekerli hoşaf.nohutsuz fasulyesiz aşure içinde incir,kurudut,kayısı ne varsa pişirn,tahin helvası çok yiyin bol bol yiyin bolbol su için bakın sütünüz nasıl fışkııryo bi kaç ay kilo alırım diye üüzlmeyin ilk 6 ay emsinde sonra kiloları verirsiniz
birde sık sık emzirin emzirdikçe süt gelecektir psıkolojinizi hep sütüm bol diye düşünerek hareket edin göreceksinz bol bol sütünüz yetecek

bizim mma bebelac içinde ölçek yok bir ölçek ne kdara denk geliyor

Hiç kendini suçlayıp üzülme.Sütün olup olmaması senin elinde değilki.Benim 2 arkadaşım var sütü olmadığı için ebekleri mamayla beslenip büyüyen ve çok sağlıklı hasta olmayan.Tabii ki anne sütünün yerini hiç bir şey tutamaz ama yoksa napıcaksın.Mamayla da büyüyor sonuçta.18 ay emziren arkadaşım da var çocuğu sürekli hasta.Tamam anne sütü bir çok hastalıktan koruyo olabilir ama çocuğun da bünyesi önemli.Sen stres yaptıkça daha da azalır sütün.Kafana takmayıp durumu kabullenip olumlu düşün.Bir de dinlenmek uyku da sütü çok etkiliyo kesinlikle.Benim dinlendiğim günler daha fazla oluyo.Sağlıkla büyüsün de varsın mamayla olsun.

kızlarr benimde ilk günler sütüm çok azdı .. hatta ilk 3-4 gün mama takviyesi yaptım.. ama şuan göğsümü bebeğimin ağzından çektiğim anda süt resmen ileri doğru fışkırıyor sıkmama bile gerek kalmıyor.. bu bence bol bol su tüketimine bağlı.. su çok fazla süt yapıyor.. ilk günler rezene çayı fln içtim ama şuan sadece su içiyorum..onun haricinde sütüm olsun diye başka birşey yapmıyorm..üstelik göğsümde çok büyük değil.. bu arada birde göğsünüze sıcak suyla masaj yapın ..banyoda göğsünüze bol bol sıcak su tutun ki damarlarınız açılsın buda çok önemli.. bol sütlü günler canlarım

Son düzenleme:
bir anne sağlıklı beslenirse 2 bebeğe yetecek kadar sütü olur. 2 saattte bir emzirmek doğru olanıdır.gece kalmamak için mama vermek doğru değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…