29. haftada kasıklarda baskı hissedilmesi normal mi?

dev_katana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2013
111
4
68
Ankara
cuma 30. haftaya giricez fakat gün içinde aralıklarla bebeğim aşağıya fazla baskı uyguluyor.normal bir durum mu merak etmeye başladım

cuma 30. haftaya giricez fakat gün içinde aralıklarla bebeğim aşağıya fazla baskı uyguluyor.normal bir durum mu merak etmeye başladım

normal bizim bacaksızlar dönüyor ,zıplıyor,vuruyor. haliyle ara ara baskı hissediyoruz. esas kafa aşağı durduğu zaman daha fena hissedeceğiz, kaçırmalar başlayacak (medikalden yatağına sıvı geçirmez yıkanabilen alez almanı tavsiye ederim ) , dinleneeğiz , çok yürüyemiyebiliriz. önemli olan sancılarının başlaması 10 dk daki 1-2 ağrı , karnın sertleşirse , suyun gelirse o zaman doktorunu aramalısın.
ben bol bol doktora gidiyorum maaesef içim rahat etmiyor.düzenli özel doktorum var ona randevularına göre gidiyorum. bir de devlet hastanesine gidiyorum.yani her hafta muayene oluyorum.

biz 27 haftalığız benim bebişim de kasıklarımda tepiniyo resmen ve kasıklarımda baskı ve sancı oluyo ben normaldir diye düşünüyorum , sen 30 haftalık olmuşsun normaldir ama yinede bi dr. sormak lazım...

bir de arada sırada bir tarafta toplanıyor,yumruk gibi çıkıyor bir tarafları:) sabah kalktığımda bir tarafıma uzun süre yattıysam oraya toplanıyor sizlerde de oluyor mu bu gibi şeyler?

bir de arada sırada bir tarafta toplanıyor,yumruk gibi çıkıyor bir tarafları:) sabah kalktığımda bir tarafıma uzun süre yattıysam oraya toplanıyor sizlerde de oluyor mu bu gibi şeyler?

ooooo daha neler neler oluyor :)
kafayı, bacakları , popoyu , ayakları elleri itiyor dışarıdan görünüyor. kızınca sıkışınca tepiniyor baktı tepki vermiyorum sol yana yatmaya devam ediyorum o zıplayıp yukarı çıkıyor.hanımefendi bacakların yönünü değiştirirken esas midem dönüyor gibi hissediyorum. ona kalsa hep sırt üstü yatmamı istiyor ama o zaman gündüz belim ağrıyor-yürümekte zorlanıyorum.sessiz durunca kızıp naralar atmaya başlıyor. elimi nereye koysam gelip o da bir yerini dayıyor oraya ...
benimkiyle 6 . aydan beri konuşuyoruz iyi anlaşıyoruz. iyi ki gebelik eğitimine gitmişim. orada doktor söylemişti. son üç ayda alıştırdığınız düzende gider doğunca diye. gündüz müzik dinletin ,sevgi sözleri söyleyin , konuşun , yaptıklarınızı anlatın bebeğinize diye ... kısa sürede yavrum söz dinlemeye başladı.sadece iki hafta uyutmadı beni. sonra konuşa konuşa anlaştık. uyuyacagım zaman yavrum uyuyacagım anne yoruldu hadi uyuyalım güzel kızım diyorum. ben sabah uyanıp kızım günaydın diyene kadar hareket etmiyor , beni uyandırmıyor sağolsun .malum 6. aydan itibaren hafızaları,kulakları,zekaları gelişmeye başladı. en önemlisi sevildiğini biliyor .
bizi 1000 lerce kişi arasından kokumuzdan tanıyabileceğini biliyor musunuz ?

ben sürekli takip ediyorum ama ilk defa yazmayı deniyorum umarım başarmışımdır:) bence doktorunuza görünmenizde fayda var ben geçen hafta karın ağrısı şikayetiyle doktora gittim ve hafif hafif sancılarım olduğunu söyledi. çok korktum ve bir kaç gün boyunca sürekli yattım. tekrar gittiğimde nts de sancılar bu sefer görünmedi. haftaya tekrar gidicem umarım yine çıkmaz.

zaten yarın rutin kontrollerimiz var muhtemelen nts ye girerim.kaçıncı haftadan sonra nts ye giriliyor ben en son 4 hafta önce gitmiştim o zaman nts ye girmedim

merak ettim . bir tarafta toplanıyor derken ? benim solda bacaklar-popo yumruk yapıyor-sağda da kafa ve eller toplanıyor. bunun gibi mi ? gün içinde bolca hareket ediyor değil mi?

merak ettim . bir tarafta toplanıyor derken ? benim solda bacaklar-popo yumruk yapıyor-sağda da kafa ve eller toplanıyor. bunun gibi mi ? gün içinde bolca hareket ediyor değil mi?

yani sağıma veya soluma uzun süre yattığımda o tarafta n çıkıcak gibi oluyo o kısım sertleşiyo:) tabi gün içinde hareketliyiz maşallah yoksa bu kadar sakin durabilir miydim

yani sağıma veya soluma uzun süre yattığımda o tarafta n çıkıcak gibi oluyo o kısım sertleşiyo:) tabi gün içinde hareketliyiz maşallah yoksa bu kadar sakin durabilir miydim

iyi canım o zaman .
onlar hepimizde oluyor. özellikle geceleri o ve benim karnım büyürken biraz acı çekmeye de başladım . 30. haftadan sonra ama en zoru 36. haftadan sonraymış diyorlar. uyku yok acı çokmuş vs. bunlar gene iyi günlerimiz

ben kasık agrısını 22. haftadan beri yaşıyorum. şimdi 26.haftadayım. pazartesi doktora gitmiştim. doktorum çok normal olduğunu özellikle ikinci doğumlarda daha çok hissedildiğini söyledi. (Tabiki ultrason kontrolünden sonra) eğer 15-20 dakikada bir düzenli olarak giren bir ağrıysa tehlikeli olabilirmiş. Bu şekilde bilgilendirdi. Allah yardımcımız olsun haftalar ilerledikçe dahada zorlaşıyor. özellikle dinlenme imkanı fazla olmayan anneler için. ama bebişleri kucağımıza alınca herşey silinip gidecek.. anne olmak çok güzelllllll

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…