29 haftalık hamileyim ve diş etim şiş

ben senden bir hafta gerideyim. ancak benim de başıma zaman zaman geldi. bol kalsiyum alıp dişlerini günde iki kere fırçalıyorsundur zaten. hamilelikte hormonlar yüksek seviyelere çıkıyor bu da bazı bölgelerimizin hassaslaşmasına sebebiyet verebiliyor. herkeste olacak diye birşey yok. ama olabilen bir durum bir diş doktoruna görünmelisin. zaten hamilelikte her ay düzenli olarak gitmemiz gerekiyor aslında ama gitmiyoruz. nedengül

Hamilelikte değişen östrojen seviyesiyle birlikte dişetleri daha hassas ve kanamalı bir döneme girer.Bulantı-tiksinme vb sebeplerle dişleri fırçalayamama probleminiz varsa bir de diş macunsuz fırçalamayı deneyin.Sonuçta macun fırçalamanın etkinliğini%15-20 oranında artırır.Ayrıca diş ipi de kullanmanızı tavsiye ederim.Fırçalama stiliniz de eksik-yanlış olabilir.Doğru fırçalama şekli dişetiyle beraber dişetinde dişe doğru dikey yönde fırçalamaktır.Sadece dişlerin görünen değil iç yüzeylerini de fırçalayın.Doğru bakımla mutlaka kanamalarınız hafifleyecektir.Tansiyon sorununuz yoksa günde 2-3 defa ılık tuzlu suyla gargara da iyileşmenizi hızlandırır.

kızlar ya 29 uncu haftamdayım ve son bi haftadır dişetlerim fena halde şişmiş sizde de bu durum var mı

Hamilelikte değişen östrojen seviyesiyle birlikte dişetleri daha hassas ve kanamalı bir döneme girer.Bulantı-tiksinme vb sebeplerle dişleri fırçalayamama probleminiz varsa bir de diş macunsuz fırçalamayı deneyin.Sonuçta macun fırçalamanın etkinliğini%15-20 oranında artırır.Ayrıca diş ipi de kullanmanızı tavsiye ederim.Fırçalama stiliniz de eksik-yanlış olabilir.Doğru fırçalama şekli dişetiyle beraber dişetinde dişe doğru dikey yönde fırçalamaktır.Sadece dişlerin görünen değil iç yüzeylerini de fırçalayın.Doğru bakımla mutlaka kanamalarınız hafifleyecektir.Tansiyon sorununuz yoksa günde 2-3 defa ılık tuzlu suyla gargara da iyileşmenizi hızlandırır.

ayni sorun bende de var yani 8-10 bolgede azar azar sislik ve epey kanama. 2 hafta once disciye gittim diseti temizlendi ama simdi yine basladi. Nekadar temizlesen de gecmiyor:( bilmiyorum daha napabiliriz

ben de aynı sorunu yaşıyorum Diş doktoruma gittim ancak gebelikten ötürü müdahalede bulunmak istemedi. Temizliliğine dikkat edip tuzlu su ile gargara( 1 su bardağı suya yarım çay kaşığı tuz) yapmamı söyledi.

ben de 36 haftalık hamileyim ve bu gün benimde inanılmaz ağrım var ne yapabilirim bilmiyorum çok fenayım :(( 3 hafta öncede olmuştu doktora gittiğimde hiç bişey yapmadı hamilelikten dolayı sadece gargara verdi :((((

Back
X