Düşük amh - düşük demir
Merhaba hanımlar, sizden fikir almak istiyorum.
29 yaşındayım, 3 yıldır evliyim yaklaşık 1 yıldır çocuk sahibi olmak istiyorum ama bir türlü olmuyor. Son kan tahlillerimde çıkan sonuçlar beni çok endişelendirdi. Doktorlar tüp bebek yönlendirmesi yaptı ama ben önce vücudumu toparlayıp doğal yolla oksun istiyorum . Hata mı yapıyorum fazla zamanım olmadığı söyleniyor korkuyorum
AMH: 0.26
Ferritin: 5.7
D vitamini: 8.3
Trigliserid: 335
HbA1c: 5.8
Anti-TPO: 188
TSH: 2.95 | T4: 0.86
Kolesterol: 208
B12: 215
Anlayacağınız hem demir depolarım boş, hem vitamin eksiklerim var, hem insülin direnci başlamış hem de bağışıklık sistemi tiroit bezime saldırıyor gibi görünüyor.
Bu durumdayken “önce diyet ve takviyelerle toparlanmak istiyorum” deyince doktor çok umut vermedi ama içime sinmediği için denemek istiyorum.
Kist yok
Adetler düzenli
Yumurtalıklar açık
Aranızda bu tarz değerlerle toparlayıp doğal yolla hamile kalan, AMH’si az da olsa yükselen ya da süreçte olumlu ilerleme yaşayan oldu mu?
Yorumlarınız, tecrübeleriniz benim için çok kıymetli. Şimdiden teşekkür ederim
Merhaba hanımlar, sizden fikir almak istiyorum.
29 yaşındayım, 3 yıldır evliyim yaklaşık 1 yıldır çocuk sahibi olmak istiyorum ama bir türlü olmuyor. Son kan tahlillerimde çıkan sonuçlar beni çok endişelendirdi. Doktorlar tüp bebek yönlendirmesi yaptı ama ben önce vücudumu toparlayıp doğal yolla oksun istiyorum . Hata mı yapıyorum fazla zamanım olmadığı söyleniyor korkuyorum

Anlayacağınız hem demir depolarım boş, hem vitamin eksiklerim var, hem insülin direnci başlamış hem de bağışıklık sistemi tiroit bezime saldırıyor gibi görünüyor.
Bu durumdayken “önce diyet ve takviyelerle toparlanmak istiyorum” deyince doktor çok umut vermedi ama içime sinmediği için denemek istiyorum.
Kist yok
Adetler düzenli
Yumurtalıklar açık

Yorumlarınız, tecrübeleriniz benim için çok kıymetli. Şimdiden teşekkür ederim