29 yaş amh düşüklüğü

Düşük amh - düşük demir
Merhaba hanımlar, sizden fikir almak istiyorum.

29 yaşındayım, 3 yıldır evliyim yaklaşık 1 yıldır çocuk sahibi olmak istiyorum ama bir türlü olmuyor. Son kan tahlillerimde çıkan sonuçlar beni çok endişelendirdi. Doktorlar tüp bebek yönlendirmesi yaptı ama ben önce vücudumu toparlayıp doğal yolla oksun istiyorum . Hata mı yapıyorum fazla zamanım olmadığı söyleniyor korkuyorum

🔹 AMH: 0.26

🔹 Ferritin: 5.7

🔹 D vitamini: 8.3

🔹 Trigliserid: 335

🔹 HbA1c: 5.8

🔹 Anti-TPO: 188

🔹 TSH: 2.95 | T4: 0.86

🔹 Kolesterol: 208

🔹 B12: 215

Anlayacağınız hem demir depolarım boş, hem vitamin eksiklerim var, hem insülin direnci başlamış hem de bağışıklık sistemi tiroit bezime saldırıyor gibi görünüyor.

Bu durumdayken “önce diyet ve takviyelerle toparlanmak istiyorum” deyince doktor çok umut vermedi ama içime sinmediği için denemek istiyorum.
Kist yok
Adetler düzenli
Yumurtalıklar açık

❓Aranızda bu tarz değerlerle toparlayıp doğal yolla hamile kalan, AMH’si az da olsa yükselen ya da süreçte olumlu ilerleme yaşayan oldu mu?

Yorumlarınız, tecrübeleriniz benim için çok kıymetli. Şimdiden teşekkür ederim 💛
Amh yukselmesi malesef mümkün deil..olan yumurtanın kalitesini yükseltmeye çalışın derim OMEGA vs takviyeler..vakit kaybetmeden tüp Bebek doktoru ile görüşme bizi tavsiye ederimm..hemen tedaviye başlamıyor kar zaten çoğu doktor iki aylık 3 aylık takviye gıdalar kullandırıyor doğal yolla olabilir o arada...aynı süreçten gectigim için yazıyorum ..Rabbim gonlunuze göre versin

Demirim oldum olasi dusuktur
Amh 0.13tu benimde tup bebek oncesi dogal yolla gebe kaldim
Omega3 b12 gibi takviyeler kullandim
Baldir polendir kullanmadigim sey kalmadi ama yumurta kalitesini arttirmak onemli
Vitamin baslayin hemen 3 4 ay deneyin sonra asilama ile baslayin sizi yormayacaksa
Amh yukselmeyen aksine düsen birsey
Amh 0.39ken 3 ayda 0.13e dustu benim
Merhaba benim de amh 0.4 ve 0.2 cıktı darklı yerlerde çok düşük dedi doktor bir cocugum var ve ayrıca bir de kimyasal gebelik yasadım 5 ay once :( benim de vitaminlerim düşük siz hangi omega ve b12 kullandınız tam isimleri var mı lütfen yazsanız

Merhaba benim de amh 0.4 ve 0.2 cıktı darklı yerlerde çok düşük dedi doktor bir cocugum var ve ayrıca bir de kimyasal gebelik yasadım 5 ay once :( benim de vitaminlerim düşük siz hangi omega ve b12 kullandınız tam isimleri var mı lütfen yazsanız
Omepaq10 kullandim bide b12 vitamini kullandim adini unuttum su an onun
Ayriyetten bala tarcin ve corekotu atip yedim 2 gunde 1
Yuruyus yaptim
Aburcubur yemedim

Back
X