29 yaş ve regl :(

happiness s

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2019
493
1.067
113
Arkadaslar merhaba. Hastaneye önümüzdeki haftalarda gideceğim ama endişem tavan yaptığı için sizle konusmak istedim.

29 yaşındayım. Bir kaç ay öncesine kadar regl 28 günde bir ve 5 gün ve çok geliyordu. Ancak yaklasık 3 aydır. Bu düzen şaştı. 30-35 gün arasında geliyor artık. Ama beni şaşırtan miktar ve gün sayısı azalmadı. Önceden 5 gün gelirken şimdi 2-3 gün geliyor ve eskiye göre daha az. Annem yaşın 30’a geldi artık normal diyor. Ama ben erken menepozdan falan korkuyorum açıkcası. Bu yüzden size de sormak istedim benim yaşladımda olanınız varsa böyle bi azalma yaşadınız mı? Endişelerim yersiz mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Merhaba, yaşıtız sizinle. Geçen ay bende öyle oldum sizin gibi günlerim şaşmazdı. Birkaç kere strese bağlı olarak geç adet oldum. Yılda 2 defa da tarihi değişir benim o yüzden 30 günde 1 olan adetim 40. Güne kadar gelmez. Geçen ay öyle olunca tedirgin oldum ve doktora gittim. Bir de biz bebek istiyoruz ve olmuyor korktum açıkçası bir de bu mu olacak diye. Mevsimsel ya da psikolojik dedi doktor. Bu ay da düzenli olduğumdan öyledir diye düşündüm.
Size yazmamın sebebi stres yapmayın ben çok takıyordum, boşu boşuna kendinizi yıpratırsınız. Adet olunca da 2. günü doktora gidin hormonlarınıza da bakarlar.
Umuyorum sizinde benim gibi önemsiz bir şeydir.

Benim var erken menapoz riskim 35i bile bulmayabilir dedi doktor. Ben de 29 yaşındayım. Hiç sekme olmadı gebelik yaşayana kadar. Amh baktırmayı unutmayın.

Back
X