29 yaşında menopoza girmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Puxhu

Doğarken ağladı insan bu son olsun bu son🎶
Pro Üye
Anneler Kulübü
27 Şubat 2012
17.125
29.062
798
Merhabalar

Uzun süredir adet goremiyordum. Dün doktora gittim. Rahmimin temiz olduğunu ve kist vs hiçbişey olmadığını yalnız küçük küçük su keseleri var demişti ve testler istedi. Fsh tsh prolaktin ve beta hcg istedi. Fsh degerim 50 üzeri çıktı diğerleri normal değerlerde dedi. Yani 50 üzeri menopoz dedi. Şok geçirdim. Ama sanırım tedavi ediliyormus bana devlet hastanesinde takip ettirmemi söyledi. Pek de inanmak istemiyorum test sonuçlarına nedense. Lütfen konum bir süre tasinmasin. Bilgi sahibi olan varsa yardimci olur musunuz ? Tekrar başka bir doktora da gitmelimiyim sizce ?

geçmiş olsun öncelikle bencede başka hastahanelere gidin orda yaptırın aynı testi çünkü bazen hatalar olabiliyor mesela bende de fsh iyi çıkmıştı ama yumurtalıklarım yoktu doktorun baktığına göre sonra başka biyere gidip yaptımda yumurtalıklar görülmüştü

Bilgim yok
Ama tek doktorla kısıtlı kalma
Ve beslenmene dikkat et, Karataydan memnun olanı çok duydum
Hatta menopoz muydu adeti mi düzensizdi tam hatırlamıyorum yanlış olmasın, Karatayla beraber düzenli adet gördüğünü söylemişlerdi
Bi araştır derim

Çok geçmiş olsun

Bilgim yok
Ama tek doktorla kısıtlı kalma
Ve beslenmene dikkat et, Karataydan memnun olanı çok duydum
Hatta menopoz muydu adeti mi düzensizdi tam hatırlamıyorum yanlış olmasın, Karatayla beraber düzenli adet gördüğünü söylemişlerdi
Bi araştır derim

Çok geçmiş olsun

Çok sağolun. Erken menopoz genetik diye duymuştum yani aile faktörü önemli. Ama daha annem bile girmedi sanırım ben stresten girdim. Tabi gerçekten girdiysem

Merhabalar

Uzun süredir adet goremiyordum. Dün doktora gittim. Rahmimin temiz olduğunu ve kist vs hiçbişey olmadığını yalnız küçük küçük su keseleri var demişti ve testler istedi. Fsh tsh prolaktin ve beta hcg istedi. Fsh degerim 50 üzeri çıktı diğerleri normal değerlerde dedi. Yani 50 üzeri menopoz dedi. Şok geçirdim. Ama sanırım tedavi ediliyormus bana devlet hastanesinde takip ettirmemi söyledi. Pek de inanmak istemiyorum test sonuçlarına nedense. Lütfen konum bir süre tasinmasin. Bilgi sahibi olan varsa yardimci olur musunuz ? Tekrar başka bir doktora da gitmelimiyim sizce ?
fsh değerleri takip edilip normal seviyelere indiğini biliyorum.bencede başka bir doktora gidin yine ona göre tedavi uygulayın peşini bırakmayın.fsh değerleri yüksek olduğunda adet görülmüyor bende de olduğu için biliyorum bunun için ömür boyu hatta hamilelikte bile ilaç kullanmak zorundayım.ilaçları doğru aldığımda fsh değerim hem düşüyor hemde adetlerim düzene giriyor.ayrıca bir kerede gebelik geçirmiş biriyim.

Peki tedavisi nasıl oluyor acaba Çevrenizde karşılaştığınız var mı ?

fsh değerleri takip edilip normal seviyelere indiğini biliyorum.bencede başka bir doktora gidin yine ona göre tedavi uygulayın peşini bırakmayın.fsh değerleri yüksek olduğunda adet görülmüyor bende de olduğu için biliyorum bunun için ömür boyu hatta hamilelikte bile ilaç kullanmak zorundayım.ilaçları doğru aldığımda fsh değerim hem düşüyor hemde adetlerim düzene giriyor.ayrıca bir kerede gebelik geçirmiş biriyim.

Yani bana takip edelim falan demedi ilaç vs de reçete etmedi. Menopoza girmissin kızım dedi. Reçeteye gerek yok dedi gönderdi

Çok sağolun. Erken menopoz genetik diye duymuştum yani aile faktörü önemli. Ama daha annem bile girmedi sanırım ben stresten girdim. Tabi gerçekten girdiysem
Bence de eğitim araştırma hastanelerine git
Bende tiroid için gittim, daha iyiler

Bende bu yüzden biraz huylandim açıkçası. Özel bi hastane ama ilk kez gittim o doktora
Canim ben de cumartesi normal kontoral amacli baktirayim dedim benim de yuksek cikti 10.9 netten cok arastirdim fsh 90 olup dogal yolla hamile kalanlar var.Hem doktorunu kesinlikle degismelisin o nasil sey oyle ne demek menepoza girmissin yok oyle bir sey.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X