Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2kilo doğan bebeğim ve gelişimi.. benm gibi olanlar yzsın nolur
kızlar bebegım 2kılo dogdu. suan 4aya girdik emmıyor benı bende hem sagıp werıyorum hemde mama verıyorum. ama buara yemek istemiyor eski iştahı yok. 4.aya girdik hala zayıf cok üzülüyorum surekli biberon elimde nöbet bekliyorum. her gören aaaa küçücük deyince cıldırıyorum. dısarı cıkarmak istemiyorum depresif haldeyim surekli. zaten uyumasıda iyi degil cok hareketli ve inanılmaz yorulyorum halen kendımı dusunmeyıp sureklı onu dusunuyorum. lütfen akıl verın
Ben de 2 kilo doğmuştum. Hemde 8 aylık. 15 gün küvezde kalmışım. Akrabalarımız böyle çocuk mu olur bu yaşamaz diyolarmış. Kaşık kadarmışım :) Sadece 4 ay emmişim. Ve 7 yaşına kadar ekmeğin tadını bilmiyomuşum
Ama sonuç 20 yaşında 60 kilo bi genç kız
O yüzden dert etmeyin bence. Beslendikçe büyüyecektir.
oyy masallah bebise
hic uzulmeyin sadece bos zamanlarinizda azda olsa sizi rahatlatacak bir seyler yapin
bebek uyudugu zaman uyuyun yada hemen sicak bir banyo alin
yada tamamen ozlediginiz seyler yapin positif olun
diyorsunuz ya devamli elimde biberon nobetteyim diye
bebeginiz bunun bilincine variyorsa bikmis olabilir
siz uc saate bir veriyorsaniz biberonu az ictigi zaman yemegini bitirdi sayin ve bir kac saat vermeyin
kimsenin dedigine aldirmayin kotu niyetle demioyrlardir dusuncesiz olsalar bile
dunya guzeli bir bebek goruyorlar ufacik ne yapsinlar
cok daha kucuk doganlar var zamanla masallahi olan
hic karamsarliga kapilmayin oyuncakli bebek halilari oluyor
oyalandirmaya calisin baska seylerle
cok hassas ve narin olabilir su an ama zamanla iyice toparlanacak hatta fazlasiyla
kızlar bebegım 2kılo dogdu. suan 4aya girdik emmıyor benı bende hem sagıp werıyorum hemde mama verıyorum. ama buara yemek istemiyor eski iştahı yok. 4.aya girdik hala zayıf cok üzülüyorum surekli biberon elimde nöbet bekliyorum. her gören aaaa küçücük deyince cıldırıyorum. dısarı cıkarmak istemiyorum depresif haldeyim surekli. zaten uyumasıda iyi degil cok hareketli ve inanılmaz yorulyorum halen kendımı dusunmeyıp sureklı onu dusunuyorum. lütfen akıl verın
canım kardeşim zaten midesi küçücük ağız kasları zayıf okadar emmek istiyordur zorlama acıkmasını bekle büyük ihtimalle acıkmadan veriyorsun çabuk büyüsün diye.küçük desinler nevar küçük zaten alınganlık yapma.kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin.uykusu zamanla düzelir.bukadar taktıkca stres olursun sütünün kalitesi düşer.rahatla biraz ona bol sevgi ver.çok sevgiye de ihtiyacı var annesi. o uyuyunca hemen sende dinlen işgüç düşünme .anın tadını çıkarmaya çalış büyüyüp gidecek buaylarını birdaha göremeyeceksin.büyüyüp kocaman kocaman adam/kız olacak hiç korkma.büyümeyen bebek olmaz kimi yavaş kimi hızli büyür.
sen rutin doktor kontrollerini aksatma.benim çevremdeki arkadaşlarımdan iki tane var. premature bebeği doğan ikisi de şimdi kocaman kız oldular.hep olumlu düşün dua et.olumsuzluklara odaklandıkça daha çok çekersin hayatına.anne olmak kolay değil hepimiz farklı zorluklar yaşadık Allah daha büyük zorluklar vermesin güzel arkadaşım.her şey düzelecek emin ol biraz sabret.senin için dua edicem .öpüyorum.:emir_bebek
benim kizim da 2 kilo doğdu eren doğdu ve gelişim geriliği vard.şimdi iki yaşnda ve yaşitlarinin cogundan fazla kilosu.hiç kafana takma ben boşuna taktiğima üzülüyorum şimdi
canım benim kızımda 2100 gr doğdu sonra 1900 d düştü şimdi bir yaşında hala 7,5 kilo ama allahıma şükür sağlığı yerinde sadece 1 kere ateşi çıktığı için doktora götürdüm düşün yani küçük doğan çocuk hem sağlıklı olur hem çabuk büyür derler hiç üzülme en azından hareketli diyorsun kof olsa ne yapacaktın bence keyfini çıkar bebeğinin
Canım benim önce sakin olmalısın. Bak benim kızımda 38+4 de dunyaya geldi 2800 gram olarak dogdu. Oysaki doktorum 9 ay boyunca cok iri bir bebek oldugunu söylüyordu. Yaşadıgım hayalkırıklıgı ve korkuyu tahmin edersin. Birde üstüne emmedi ve 2500 grama düştü. Ve az da olsa anne sütü verebiliyorsun bu iyi. Benim kızım sadece 20 gun emdi. Ben nemi yaptım peki. Saatli besledim yavrumu. Onceleri 2 saatte bir sonra yavas yavas 3 saate cıkardım sımdı 4 saatte bir besliyorum. Kuzum oldu 17 aylık kilosu 13800 gram :) Yani demekki önce sakin ol. Kilolu bebek saglıklı bebek demek degıldır. Doktorlar bunu soyluyor. Bol iştahlı günler :)
yirim onu yiriim yirim.
benim farem de 2 kilo doğdu. fare gibiydi, abartmıyorum.
sen biberon başında bekliyomuşsun, ben allahım korusun kötü bişey olurmu diye bekliyodum ((
ama benim o 2 kilo oğlum şimdi maşşallah 4yaşında boylu bir çocuk oldu.
hiç üzme kendini rahat ol. ne kadar rahat olursan okadar çok sütün olur. biberon elinde bekleme bırak bebek acıksın, istesin.....
sev doya doya, öyle çabuk büyüyecek ki inanamayacaksın bile
bide mama vermesen arkadaşım, zaten çok iştahlı değilmiş sütünü bile bitiremiyordur belki. anne sütü altın değerindedir. şu yapay ne olduğu belli olmayan mamaları pek vermemeye çalış.
2 ay sonrada günlük sütten taze taze yoğurt mayalar verirsin. meyve sularına çorbalara başlarsın. bir anda serpilir.....
Bende 2 kilo 100 gram doğurmuştum.. 7-8 yaşına kadar sağlıklı olmasına rağmen görüntü olarak hep zayıf çelimsiz bir çocuktu. Sanki insanlar acıyarak bakar gibi hissederdim yavru kuşuma.. Ama yıllar yılları kovaladı ve şimdi görmelisin sonucu :)
Sakın zayıf, iştahı yok, hasta olacak diye kendini sıkıntıya sokma. O kendisi için gerekli olan kadar besini zaten alıyordur.. Bebeğinle hayatın keyfini çıkart ilerde çok arayacaksın çünkü bu günlerini..:)
bebek mamalara alışırsa anne sütü istemez. mümkün oldukça anne sütü içirin. 6 aydan sonra ek besinlere başlayınca birşeyi kalmaz. kilo almaya başlar. önemli olan sağlıklı olması. bende zayıf bir bebekmişim ama doktorlar sağlıklı diyorlarmış.
Allahım hepinizden razıolsun. cunku sadece sizler rahatlatıp anlayabiliyorsunuz beni.. inanın cok daraldım. cocugum cok hareketli inanılmaz ve uykuyu hıc sevmıyor o sebeblede kilo az alıyor. mamayada sütüm azaldıgı için kilosu düştüğü için başladık... Rabbim hepimizin cocuklarına saglık sıhhat şifalar wersin
Canim benim 33hafta4 gunluk digan bir kizin annesiyim bende.yaka ignesi kadardi cücügüm:)evet banada herkes ne kadar kucuk derdi.ama inan hic dert etmedim.doktorumuz sagligi yerinde bi gun gelicek bu benim mi diceksin derdi.simdi 4 yasina yaklasiyor hala zayif.14 kilo.ama benim kizim hiperaktif totosunun uzerinde oturdugunu goren yok:)sakin dert etme.gun gelicek bu benim mi diceksin.tipki dr umuzun dedigi gibi:))) kuzunu kokla benim icin masallah ona.
Canim benim 33hafta4 gunluk digan bir kizin annesiyim bende.yaka ignesi kadardi cücügüm:)evet banada herkes ne kadar kucuk derdi.ama inan hic dert etmedim.doktorumuz sagligi yerinde bi gun gelicek bu benim mi diceksin derdi.simdi 4 yasina yaklasiyor hala zayif.14 kilo.ama benim kizim hiperaktif totosunun uzerinde oturdugunu goren yok:)sakin dert etme.gun gelicek bu benim mi diceksin.tipki dr umuzun dedigi gibi:))) kuzunu kokla benim icin masallah ona.
bir tanıdığımın bebeği çok erken doğdu 25.mi 27. mi haftasıydı daha 6.5 aylıktı
bir kilo bile değildi .. şimdi 1 aylık oldu 1 kilo 140 gram olmuş ama hala küvözde
annesi kucağına alıp sevmek bir yana emziremiyor bile
bir arkadaşta yazmış adı üstünde bebek tabii ki küçük olacak
size bebeğinizle birlikte sağlıklı mutlu uzun yıllar ...