2li 3lü ve 4lü testler :/

Fadik92

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2016
8
7
1
33
Merhaba kızlarr gebeliğimin 14. Haftasndaym 2li testi yaptrmadm doktor mutlaka yaptrmalsn dedi ben istemiyorum ama yinede tedrgin oldum bide akrabalık var eşimle aramzda sonuc ne olursa olsn bebegimi doğurcam sizce gerek varmı bu testleri yapmaya ? ☹️

Ben sadece 2liyi yaptırdım ama şimdi olsa onu da yaptırmam herhalde.

Testlerin yanılma payı yüzünden kaç gebelik zehir gibi geçiyor, ne gerek var.

Merhaba kızlarr gebeliğimin 14. Haftasndaym 2li testi yaptrmadm doktor mutlaka yaptrmalsn dedi ben istemiyorum ama yinede tedrgin oldum bide akrabalık var eşimle aramzda sonuc ne olursa olsn bebegimi doğurcam sizce gerek varmı bu testleri yapmaya ? ☹️
Tabi ki gerek var. Neden istemiyorsunuz ki

Bence gerek var bebeğin anne karnındayken tedavisi mümkün olan rahatsızlıklar onlardan biri çıkarsa önlemini alırsınız

Bende hamileyken gecen sene ayni senin gibi dusunuyordum .ama yaptirdim ilk ozelde 250 ye yaptirdim 2li testi so raki testleri devlette yaptirdim . 19 ve 22 hafta arasi organ tatamasi var onuda hem ozelde hemde devlette yaptirdim 4 lu test oluyor o zaten . .sen sadece 2 liyi yaptir 3 luye gerek olmuyor.

Az önce yaptırma o zaman dedim ama şimdi düşündüm de, ben senin yerinde olsam yaptırırdım, ki yaptırdım da zaten. Üstelik eşin akrabanmış. Bu testlerin sonuçlarına göre 10 haftalık süreyi tamamlamış da olsan yasal kürtaj hakkın bulunuyor.

Ha çocuğumda bir rahatsızlık olsa ben aldırır mıydım? Pek sanmıyorum. Yine de bilmek ve kendimi ona göre hazırlamak isterdim.

Allah ikinize de sağlık versin, tamamına erdirsin.

Canım eğer sonuç ne olursa olsun doğuracağım diyorsan sakın test filan yaptırma. Yok eğer herhangi bir sorun olursa ben kabıl edemem gerekirse aldırırım diyorsan yaptır. Sana kendimden örnek vereyim. İlk hamileliğimde herşey iyi giderken rutin doktor kontrolümüze gittik ve doktorumuz bize hiçbir açıklama yapmadan şu şu testleri yaptırın gelin dedi ( e biraz bizimde cahilliğimiz vardı sormadık bunlar nedir ne için yapılıyor filan diye) gittik 2 li test için kan tahlilimi filan verdim. Aradan birzaman geçti tahlil sonucumuz çıktı tabi eşim aldı sonucu bana telefonda söyledi sonuç 12/1 yüksek risk. Telefonda ağlayan eşime inanmadım risk çok yüksekti. Ve bizim için kabus dolu günlerin başlangıcıydı bu. Çünkü biz her ne olursa olsun bu bebeği istiyorduk ve doğuma kadar tam bir ızdırap çektik. Akabinde kontrole gittiğimiz başka doktorlardan risk oranını duyunca " ayy canım yazıık daha da ilk bebeğiymiş" diyeni mi sorarsın. Yok "bacaklardan birinde kısalık var down sendromlu olduğu içindir" diyeni mi sorarsın üzüntüden dikkat etmediğim için aldığım 25 kiloyu mu sorarsın. Velhasıl 8 aylıkken gelişme geriliği nedeni ile erken doğum yaptım. Bebem 27 haftalıkla uyumluydu. Yaşadığım onca sıkıntı stres bebeğimin sağlıklı gelişmesine engel oldu . Kızım tam 1500 kilo doğdu ve gayet sağlıklıydı. Maşallah diyim. Şimdi 2,5 yaşında ve herşey yolunda çektiklerimiz yanımıza kar kaldı. Ama bu günüme şükür. Şimdi 2. Ye hamileyim ve kesinlikle ama kesinlikle ihtimal üzerinden değerlendirilen hiçbir testi yaptırmayacağım. Biraz uzun oldu kusura bakma. Bu konu benim hassas noktamdı da.

2Li testte ne var ki bi kan aliyolar bir de ultrasonla bakiyolar, sebep korkuysa eger korkulcak bisey yok. Maddi sebepse bilemiyorum. Ben 2li testi ozelde 130 liraya yaptirdim. 3Lu ve 4lu hakkinda henuz bilgim yok.

Benm bi arkadaşm yaptrdı bu testleri ve hamileliği zehir oldu bebek down sendromlu sakat dediler arkadaşım bissrü hastaneye gtti biri riskli dedi biri gayet sağlıklı dedi kızın kafası allak bullak olmuştu en son eğitim araştrma hastanesine gtti doktor hicbir sorun yok dedi anne karnında müdahele edilmiyor ve dediğim gibi nolursa olsun bebegimi doğurcam Rabbimden hayrlısını diliyorum bizim aile hep akraba ewliliği yaptı ama cok şükür kmsede bi sorun cıkmadı inşllah bizmde bebişlermz sağlklı hayrlı ewlat olur

Ne demek gerek var mı? Birde soruyorsunuz.
Tabiki var. Sonuç ne olursa doğuracağım demek cahilliktir.
Birde akrabalık varmış.
Bebeğiniz hasta haliyle doğmak ister miydi?
Ya bir hastalığı varsa hayatını karartmaya hakkınız var mı?

O testleri sadece bebegı dogurup dogurmama kararı vermek olarak dusunme
Alınması gereken onlemler olabılıyor
Ikılı yaptırdım uclu yaptırmadım
Ayrıntılıyı yaptırdım

Geçen gün burada konu okudum. Akrabası ile evliymiş bir konu sahibi. Bebeği doğurmuş test falan yaptırmadan. Bebek 5 aylık olmasına bir kaç gün kala vefat etmiş. Hayatta olduğu sürece de ameliyatlarla uğraşmışlar. O testleri yaptır minicik bir canın günahına hiç girme.

Bu arada akraba akrabadır. Evlenilmez.

Canım eğer sonuç ne olursa olsun doğuracağım diyorsan sakın test filan yaptırma. Yok eğer herhangi bir sorun olursa ben kabıl edemem gerekirse aldırırım diyorsan yaptır. Sana kendimden örnek vereyim. İlk hamileliğimde herşey iyi giderken rutin doktor kontrolümüze gittik ve doktorumuz bize hiçbir açıklama yapmadan şu şu testleri yaptırın gelin dedi ( e biraz bizimde cahilliğimiz vardı sormadık bunlar nedir ne için yapılıyor filan diye) gittik 2 li test için kan tahlilimi filan verdim. Aradan birzaman geçti tahlil sonucumuz çıktı tabi eşim aldı sonucu bana telefonda söyledi sonuç 12/1 yüksek risk. Telefonda ağlayan eşime inanmadım risk çok yüksekti. Ve bizim için kabus dolu günlerin başlangıcıydı bu. Çünkü biz her ne olursa olsun bu bebeği istiyorduk ve doğuma kadar tam bir ızdırap çektik. Akabinde kontrole gittiğimiz başka doktorlardan risk oranını duyunca " ayy canım yazıık daha da ilk bebeğiymiş" diyeni mi sorarsın. Yok "bacaklardan birinde kısalık var down sendromlu olduğu içindir" diyeni mi sorarsın üzüntüden dikkat etmediğim için aldığım 25 kiloyu mu sorarsın. Velhasıl 8 aylıkken gelişme geriliği nedeni ile erken doğum yaptım. Bebem 27 haftalıkla uyumluydu. Yaşadığım onca sıkıntı stres bebeğimin sağlıklı gelişmesine engel oldu . Kızım tam 1500 kilo doğdu ve gayet sağlıklıydı. Maşallah diyim. Şimdi 2,5 yaşında ve herşey yolunda çektiklerimiz yanımıza kar kaldı. Ama bu günüme şükür. Şimdi 2. Ye hamileyim ve kesinlikle ama kesinlikle ihtimal üzerinden değerlendirilen hiçbir testi yaptırmayacağım. Biraz uzun oldu kusura bakma. Bu konu benim hassas noktamdı da.
Kelimesi kelimesine katılıyorum. yok gelişim geriliği yok risk yok suyun fazla... doktor günü ağlama günümdü. Şimdiki aklım olsa hamileliğin keyfini çıkarırdım.

ben yaptırmadım sonuc ne olursa olsun zaten degişmeyvkti bnm için . down için önemli o test sadece .birde yüzde yüz degil .down dedikleri çıkmıyor demedikleri cıkıyor testte göre yanıltıyorda

Elbette var en azından hazirliginizi ona gore yaparsiniz. Eğer bebek doğmadan önce ya da doğduğu anda yapilmasi gereken işlem varsa ona gore yapilir. Cahilce bir is yapip dünyada adam kalmamış gibi kendi kaninizdan biriyle evlenmissiniz zaten hic doğacak evladinizi düşünmeden bari bundan sonra onu düşünün. Yaziktir gunahtir. İnşallah sağ salim doğar da anasinin babasinin hatasinin cezasini o yavru ödemez ömrü boyunca.

Sonuç ne olursa olsun doğuracaksan yaptırma madem.

Nasılsa bu testlerde tespit edilen rahatsızlıkların anne karnında tedavisi olmuyor.
Bazı sorunların oluyor ya da hafifletecek işlemlerde bulunulabiliyor. Herşeyden önemlisi eğer sorun varsa anne baba ona gore hazirlikli oluyor. Gitsin yaptirsin. Yani en azindan o kadarini yaptirsin.

Test yaptirmayacaksan da detayli ultrasonu mutlaka yaptir. Benim bebegimde anne karnindayken bobrek buyumesi tespit edilmisti. Dogumdan sonra da ona uygun bir tedavi uygulandi. Detayli ultrasona girmeseydim bu durumu ogrenemeyecektim ve belki de agir bir hasar kalacakti yavrumda.
Sana ve bebegine uzun sağlıklı bir omur dilerim

Ne demek gerek var mı? Birde soruyorsunuz.
Tabiki var. Sonuç ne olursa doğuracağım demek cahilliktir.
Birde akrabalık varmış.
Bebeğiniz hasta haliyle doğmak ister miydi?
Ya bir hastalığı varsa hayatını karartmaya hakkınız var mı?
Adam yok ya dünyada başka. Bir de gelip bu konularda biz hep akrabayiz, biz de bir şey yok diyenler cikmiyor mu iyice deli oluyorum. Sen yapmissin bir cahillik hic olmazsa aleme kotu ornek olma. Nasil bir mantiktir boyle bir riski insanin göz gore gore almasi. Hele de evlat söz konusuyken. Askimdan Ölsem gebersem yapmam. Sonunda evladin gunahina girmek var. Birakin yaptirmasinlar test falan. Çünkü herşey Allahtan geliyor ya hani. O yüzden önlem almaya falan da gerek yok. Hic düşünmezler allah bize akil vermiş azicik kullanalim da tedbir alalim tevekkül allahtan olsun diye.

Back
X