- Konu Sahibi kartopum15
Arkadaşlar sonuçlarım çıktı amniyosentez yaptırıcam ama 2 ocakta ve o süreye kadar zor sabrediyorum anlayan biri varsa bana bu raporu yorumlayabilir mi risk çok mu yüksek çıkmış
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba raporunuzu yüklememişsiniz.Arkadaşlar sonuçlarım çıktı amniyosentez yaptırıcam ama 2 ocakta ve o süreye kadar zor sabrediyorum anlayan biri varsa bana bu raporu yorumlayabilir mi risk çok mu yüksek çıkmış
Hep söylüyorum burdan,ikili üclü taramaların güvenilirliği yok.Fetal dna testi yaptırılmalı,hem sonuclarda yanılma payı yok,hem de ikili üclü taramalara gerek kalmıyor.Bence siz de fetal dna icin kan verin,böyle belirsizlik yaşamaktansa,sonuclar 1 haftada geliyor.İkili taramada cocuk yüzde doksan sendromlu denilip sapasağlam doğan cocuklar var,demek oluyor ki bu taramalar cok da net sonuc vermiyor.İcinizi ferah tutun bir sıkıntı cıkmayacak insallah.Emin olmak icin ise fetal dna testini sorun doktorunuza,içiniz rahat eder,hamileliğiniz rahat gecer.Arkadaşlar sonuçlarım çıktı amniyosentez yaptırıcam ama 2 ocakta ve o süreye kadar zor sabrediyorum anlayan biri varsa bana bu raporu yorumlayabilir mi risk çok mu yüksek çıkmış
Fetal dna yaptırma dedi doktorum biz en garantisi amniyo sentez yapalım yüzde yüz kesin sonuç dedi. 16.haftadan itibaren yapılabildiği için de 2 ocağa randevu verdi okadar üzülüyorum ki down sendromu 1:31 çıkmış bu 31 kişi de 1 olasılık demek sanırım yani yüksek riskli. Ama ultrasonda ense 1.37mm çıktı burun kemiği de var çok şükür ama işte insanın içi içini yiyor.Hep söylüyorum burdan,ikili üclü taramaların güvenilirliği yok.Fetal dna testi yaptırılmalı,hem sonuclarda yanılma payı yok,hem de ikili üclü taramalara gerek kalmıyor.Bence siz de fetal dna icin kan verin,böyle belirsizlik yaşamaktansa,sonuclar 1 haftada geliyor
Doktor nasıl fetal dna yaptırma der anlamıyorum.Böyle bir imkan varken.İkili taramalarda yüksek risk cıkıp hatta kesin denil sapasağlam doğan o kadar cok bebek var ki.İcinizi ferah tutun.Fetal dna yaptırma dedi doktorum biz en garantisi amniyo sentez yapalım yüzde yüz kesin sonuç dedi. 16.haftadan itibaren yapılabildiği için de 2 ocağa randevu verdi okadar üzülüyorum ki down sendromu 1:31 çıkmış bu 31 kişi de 1 olasılık demek sanırım yani yüksek riskli. Ama ultrasonda ense 1.37mm çıktı burun kemiği de var çok şükür ama işte insanın içi içini yiyor.
İnşallah sağlıklı olur okadar merak ediyorum ki 2ocakta amniyo sıvısı testi yapıldıktan sonra 21 gün beklemek çok yorucu olacak ama yeterki sağlıklı olsun bebeğimDoktor nasıl fetal dna yaptırma der anlamıyorum.Böyle bir imkan varken.İkili taramalarda yüksek risk cıkıp hatta kesin denil sapasağlam doğan o kadar cok bebek var ki.İcinizi ferah tutun.
Umarım sonucunun iyi çıka. Ben gectigimiz cmt fetal DNA YAPTIRDIM. Sonuçlar 15 günü bulacak. Ama biraz daha araştırsaydim doktorun ilk önerisi amniyo sentezi yaptırayım diye dusunuyorumArkadaşlar sonuçlarım çıktı amniyosentez yaptırıcam ama 2 ocakta ve o süreye kadar zor sabrediyorum anlayan biri varsa bana bu raporu yorumlayabilir mi risk çok mu yüksek çıkmış
İnşallah hepimizin sonuçları tertemiz çıkar da bebeklerimiz kucağımıza sağlıcakla alırız. Ben özel hastanede yaptırdım ilk ikili taramayı sonra gittim devlette yaptırdım devlettekinde yaş riski çıkıyor 1:251.anlamadım nasıl farklı çıkar işte 2 ocakta amniyo yaptırıcam sonuçlarımızkn temiz çıktığını buradan neşeyle ilan ederiz inşallahUmarım sonucunun iyi çıka. Ben gectigimiz cmt fetal DNA YAPTIRDIM. Sonuçlar 15 günü bulacak. Ama biraz daha araştırsaydim doktorun ilk önerisi amniyo sentezi yaptırayım diye dusunuyorum
Ben de fetal yaptırdım.Simdi bunları okuyunca kafam karıstı amniyosentez de mi yapılması gerekiyor?yoksa sadece riskli durumlarda mı yapılıyor?Umarım sonucunun iyi çıka. Ben gectigimiz cmt fetal DNA YAPTIRDIM. Sonuçlar 15 günü bulacak. Ama biraz daha araştırsaydim doktorun ilk önerisi amniyo sentezi yaptırayım diye dusunuyorum
Merhabalar umarım bu yorumla karışmamistir aklınız. Fetal dna riskli çıkarsa ve gebeliği sonlandırmak istersem amniyosentaz testi sonucu isteniyor. Sonuç olarak onu yaptiracaksam hiç oyalanmadan onu yaptırsaydim diye düşündüm.Ben de fetal yaptırdım.Simdi bunları okuyunca kafam karıstı amniyosentez de mi yapılması gerekiyor?yoksa sadece riskli durumlarda mı yapılıyor?
Onu bende bilemem . Ama bu test içimizi rahatlatacak. Öyle düşününİnşallah hepimizin sonuçları tertemiz çıkar da bebeklerimiz kucağımıza sağlıcakla alırız. Ben özel hastanede yaptırdım ilk ikili taramayı sonra gittim devlette yaptırdım devlettekinde yaş riski çıkıyor 1:251.anlamadım nasıl farklı çıkar işte 2 ocakta amniyo yaptırıcam sonuçlarımızkn temiz çıktığını buradan neşeyle ilan ederiz inşallah
merhaba sonucunuz çıktı mı acaba benim 2'li tarama testimde sizinki gibi bende 8 şubatta amniyosentez yaptırcamİnşallah hepimizin sonuçları tertemiz çıkar da bebeklerimiz kucağımıza sağlıcakla alırız. Ben özel hastanede yaptırdım ilk ikili taramayı sonra gittim devlette yaptırdım devlettekinde yaş riski çıkıyor 1:251.anlamadım nasıl farklı çıkar işte 2 ocakta amniyo yaptırıcam sonuçlarımızkn temiz çıktığını buradan neşeyle ilan ederiz inşallah