2li tarama testi sonucum

ylzpln

Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2014
44
18
13
41
Arkadaşlar merhaba

test sonucumu daha yeni alabildim yaptırdığım zaman doktor bana telefonda gayet iyi dedi. Aranızdan anlayan varsa yorumlayabilir mi?

Eklentiler

• 20141223_180407.webp
    32,3 KB · Görüntüleme: 554
Arkadaşlar merhaba

test sonucumu daha yeni alabildim yaptırdığım zaman doktor bana telefonda gayet iyi dedi. Aranızdan anlayan varsa yorumlayabilir mi?
Sonuc cok iyi su an icin sendrom riski gorunmuyo saglicaka alirsin bebisini kucaagina insallah

Sonuç çok iyi, düşüğün de düşüğü öyle diyeyim, sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu inşallah..

Merhaba 2 li tarama testimi yaptırdım sonuçlar
PAPP-a değer 8.85mlU Düzeltilmiş mom 3.22
Fb-hcg değer 187ng/ml Düzeltilmiş mom 5.35

Yaş riski 1:767
Kombine trisony 21 riski 1:539
Trimısy 13/18+nt <1:10000

gözüktüğü gbi ama doktorum nedense şüphe etti sonuçtan beni detaylı ultrasyona yönlendirdi. Sizce durum normalmi cok korkuyorum
Sonuçta diyorki aynı veriye sahip 539 kadından bir kadında trisony 21 li gebeliğe rastlanmıştır 538 kadında normal gebelik görülmüştür

Free beta hcg seviyesi yüksektir
Papp-a seviyesi yüksektir

Bunlqr ne demek neolur aklım karıştı korkuyorum

Canım normalde 2li testte 250/1 sınır değer olarak ölçülür. Ama bu tek başına bakıldığında sınır olarak gösterilir. Senin pappa ve beta hcg de yüksek olduğu için riski arttırıyor. Ama bu bebekte anomali var dmek değil. Çoğu kişinin sağlıklı bebeklerne bu testlerle riskli gebelik teşhisi konuyor. Detaylı ultrasona gir için rahat etsin. Sana tavsiyem 3lü 4 lü tarama yaptırma. Ben yaptırmayacağım. Önemli olan 21. Haftadaki detaylı ultrason.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…