2'li Testi İyi Çıkıp 3'lü Testi Bozuk Gelen Var mı ?

melis.ceren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2007
88
0
86
İstanbul
arkadaslar meeraba 17 haftalık hamıleyım 1 ay once 2 li test sonucumu aldım sonuc gayet ıyıydı 1:1700 dusuk rısk.. fakat 3 gun once drum aradı ve benı cagırdı 3 lü test sonucumda yuksek rısk cıktı 1:42 ve suan kotu durumdayım ALLAHIN ıznıylee bısey olmayacak ınanıyorum ama bu suphe cok kotu amnıosentezı hıc dusunmuyorum.. ayrıntılı usg ıcınde ist yada ank gıtmem lazım ordada en az 2 ay sonraya sıra verıyorlarmıs... benımle aynı durumu yasayanlar varmı lutfen yardımcı olurmusunuz

canım ikili testinde hiçbir risk yokken 3lü test neden yaptırdınız onu anlayamadım.
en güveniliri zaten 2li test. bunda sorun çıkmadıkça neden başka testlerle akıl bulandırıyor bu doktorlar.
bir doktorun yorumu bu durum için arı kovanına çomak sokmak demişti.
sizinki de o hesap olmuş.
hiç boşuna kendini strese sokup bebeginide üzme canım.
hiçbir sorun oldugunu sanmıyorum.ikili test sonucuna güvenebilirsin.
allah saglıkla kucagına almayı nasip etsin inş.

inşallah arkadasım bende bın pısmanım doktor bana sormadı bıle dırek ısteyelım dedı bende 2 lii iyi diye bısey demedım aklıma bıle gelmedı boyle bısey RABBIM BUTUK .. BENIM VE TUM HAMILELERIN YARDIMCISI OLSUN..

canım merhaba kasım annelerinde görmüştüm yazını . doktoruma çok güveniyorum ve aynen dediğini yazıyorum. ikili tstimin sonucu iyi çıktı benimde sonraki kontrolümde üçlü yapacak mıyız dedim. 2 linin güvenliliği %85 3 lü testin ise %65 dedi. şimid ikili testin iyi 3 lü yapıp sorun çıkarsa bu sefer rahat etmicez bide amniyosentez yapmamız gerekecek ama bunların sonucunda büyük ihtimal hiç bişey çıkmayacak boşuna bu kadar riske gireceksin dedi. 3 lü testi hiç yapmadık o yüzden . ayrıntılı ultrasona gir mutlaka . benim doktorumun muayhanesinde var. mutlaka yaşadığın yerde vardır. özelleri bi ara araştır. 2 li iyiyse 3 lüyüde düşünme derim .

canım sımdı okudum yazını cok tesekur ederım boyle seyler duydukca ıcım rahatlıyor ınan zaten ALLAH a sukur ınanclı ınsanlarız ve bende herseyın yoluda olduguna ınanıyorum ALLAHIN ıznıyle ayrıntılıya gırdım pzts cerrahpasada ama 3 boyut degıldı doktor hersey normal gorunuyo ama testıne gore amnıosentez onerıyoruz dedı ıstemedım bakalım rabbın ne eyler neylerse guzel eyler....

ayrintili ultrason icin tekrar uc boyutluya girme imkanin yok mu canim ozelde falan?

canım küçük oğlumda benim de senin gibi ikili iyi üçlü yüksek risk çıktı. doktor hemen amniyosentez dedi. Çok üzülüp ağlamıştım. Başka bir doktora gittim testi tekrarladı. Normal çıktı. Asla amniyosentez düşünmedim. Sen de testi tekrarlat ya da ikili iyi çıktığı içinüçlüyü yok say. Umarım sağlıkla alırsın bebeğini kucağına.

benimde ikili iyi çıktı üçlü kötü çıktı bende başta cok uzuldum agladım ama amniyosentez asla yaptırmayı dusunmuyorum. ama sorun şu ki ben şimdi ayrıntılı ultrasonada girmek istemiyorum cünkü güvenım cok fazla azaldı hata yapma olasılıkları çok yüksek ve ben böyle bir üzüntüyü yok yere hamile halimle yaşamak istemiyorum. ne yapmalıyım sizce ayrıntıılı ultrason şart değil nasılsa dimi. zaten bebegimiz doğduğunda topuk kanı alıcaklar. ben bebegimin testlerinin doğduktan sonra yapılmasından yanayım.

canım seni çok ıyı anlıyorum ama ALLAH buyuk uzme kendını .. ayrınyılıya gecen hafta gırdım ben cerrahpasada ama 3 boyutlu degıldı doktor dırek amnıosentez dedı test sonucum gore bende dusunmuyorum dedım baktı ıyce bırsey gorunmuyor ama bu yok demek degıl tek cevap amnıo dedı.. anlıyacagın ayrıntılıdada ıcını rahatlatmıyor ALLAH buyuk ben ılk zaman gore baya rahatım ense olcumu ıyı burun kemıgı olusmus ıkılımde ıyı tek sorun 3 lude ondada arastırmalarıma gore yanılma payı yuksek.. benım 1. 42 cıktı sızınkı nasıl 3 lunuz<z

ayrıntılı ultrasonun iyi çıktığına sevindim canım heleki burun kemiği oluşmuş tamam artık hıc korkma Allahın ıznıyle saglıklı bebişler nasip olucak bize ben buna cok inanıyorum .. bunların hepsi kafa karışıklığından başka birşey değil. ve ikili testin iyi çıktıktan sonra ve ense kalınlığı.. gerisi önemli değil. tabiki ne olur bilemeyız ama en azından korkmaya gerek yok diye dusunuyorum ama cok kızıyorum inanki hamilelik donemımmızde boyle şeylere maruz bırakılıyoruz cok fazla kızıyorum yaa ... ve bunu yaşayıp sağlıklı bebekler dünyaya getiren cok kişi var... benım 71/1 çıktı.. ama senın yaşın kaç.. benım 27 ve risksiz bi yaş o yuzden boyle çıkması daha kötü

Son düzenleme:

benımde yasım 27 canım aynı yanı ALLAH buyuk bebeklerımızde saglıklı ınsallah

ikiliyi ibrahim bey yapmıştı ense kalınlığını falan o ölçtü ona dedim başka test yapılacakmı diye oda gerek yok dedi. sonra ben doktor değiştirdim. zuhal hanıma gittim gittiğim gün zaten hemen 3lü test yapalım dedi ikili iyi cıkmış ama 3lüde yapalım dedi bende tabi ne bilim ikili ii çıkınca tmm dedim. bu sonuc çıkınca tabi doktor dedi bebegini aldırmayı dusunuceksen amniyosentez yapalım dedi yok aldırmam dıyosan yapmayalılm dedi yok dedim ben amniyosentezde istemıyorum bebegimide aldırmam dedim ... aglaya aglaya cıktım hastaneden cok kotu bi gündü ya ((

bebeğimi sağlıkla kucağıma aldım çok şükür darısı ısteyenlerın başına ve bu testler yuzunden canınızı sıkmayın sadece risk.. bol bol dua edelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…