2yasindaki oglumun uyku sorunu

suspushanimcim

🌼Gncl 71.9🌼hdf69🌼 2.hdf65 🌼
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2016
9.017
41.387
548
Sevgili arkadaslar bi konuda danismak istiyorum.
Oglum var 2 yasinda
Ilk 9 ay iyiydik emerek uyuyordu. Bnde rahatsiz olmuyordum. Gece uyaniyordu tabiki emmek icin ama etkilemiyordu beni
9aydan sonra sallayarak uyutmaya basladik
Uykuya direniyordu
Neyse bliss hamak aldik cunku esimle kollarimizda derman kalmadi
20 aydan sonra hamaga sigmadi
Dizde sallamaya alistirmaya calistik ama dizde de durmuyor
Ayaklarindan destek alip itiyor
Bi ara cocuk sarkilari acip uyutmaya calistik biraz ise yaradi
Sonra oda olmadi
Simdi de 2aydir ogle ve aksam uyumadan once agliyor
Ama nasil aglamak sanki canindan can gidiyor
Gozunde de yas yok
Esimle arda battaniyede salliyoruz ama kollarda derman kalmadi.
Sizler bu durumda ne yapardiniz
Bu arda uyku rutinide yapmaya calistik
Buyuk yumusak bi kopegi var bi ara onda sarildi ama oda uzun surmedi.

Not yazimin kusuruna bakmayin telim bozuk net kapaniyor arada o yuzden dikkat edemedim

Kendi uyumayı öğrenmesi gerekmez mi artık? Bizim milletin yaptığı en büyük hata bence çocukların kendilerini uyutmasına izin vermemek. Ya memede, ya ayakta, ya sallayarak bir şekilde doğal olanı bozuyoruz sanırım.

Kelin ilaci olsa :( bende napicagimi bilmiyorum 2 aylik kizim surekli olarak emmrk istiyor. Emerek uyuyor yerine koyar koymaz gozler acik. Bu kadar uykusuzluga nasil dayanir bilmiyorum. Emzirmekten canim cikti artik emzikte almiyor :( birde reflusu var surekli kusuyor. Cok caresix kaldim yarin farkli bir emzik alicaz insallah onu tutar :(

Yegenimi bu yuzden pedegoga goturduk. Dr cocuk cok enerji dolu enerjisini atmadan zor uyur gun ixinde oyun oynayim gezdirin yorulsun dedi hakikatende yorulunca kendiliginsen uyumaya basladi. Sizde oyle deneyin

Canım bizde 2 yaşında kızım,bir ara uyku eğitimi verdim akşam yemek sonra banyo masal uyku ,yatağına koyuyorduk o kalktıkça geri yatırıyorduk,hatta alışmıştıda kendi kendine uyuyordu ,sonra düzen bozuldu tekrar,bu sefer ayakta sallamalar başladı, sonra baktım olmuyor bıraktım ne zaman uykusu gelse salonda yerde koltukta oyun oynaya oynaya uyuyor ,sonrada alıp yatağına koyuyoruz; keza gündüz uykusu içinde aynı şeyler geçerli, daha çok küçükler illa belli saatte uyanıp uyumayı dayatmamak gerek bence

Önce gün içinde yorulsun ben 2 oglumuda şöyle alistirdim bi süre aynı odada yattık masal okuma tulumunu giydirne ve sarılıp öpme birlikte yattık gece uyanınca su icirip sadece yattım hiç kıpırdamadan aglayinca tepki vermeden bi süre sonra aglamayip yanıma yattilar şimdi ikiside kendisi uyuyor biri 5 yaşında biri2

2 yaşında kızım var.

1 yaşında gece uyku eğitimi verdim. Yatağında devamlı tutunup kalktığı için kendi yatağımda uyuttum. Yanına uzanıyordum onun yataktan düşmemesi için koruyordum. İlk gün 1 saate.yakın direndi. Sonra 45 dk. Sonra 20 dk. Uyur uyumaz alıp kendi yatağına koydum. (Doğdu doğalı kendi yatağında yatıyor.) Bir gece aldım yatağıma koydum küt diye uyudu. Her gece 9da götürdüm uyumaya saati hiç bozmadım.

O küt diye uyuduğu geceden sonra kendi yatağına koymaya başladım. Onu yatağına koyup yanına sandalye çekip beklemeye başladım. Şimdi öyle uyuyor her gece.

Gündüz emerek uyuyordu. Emzirmeyi kesmeye karar verdiğimde gündüz uykusunda da yatağına koyup yanında oturmaya başladım. Yalnız her şeyden önce odasına kalın perde aldım. İlk gün gündüz uykusunda da sıkıntı çıkardı ama ikinci gün alıştı.

Bir de ben uyku eğitimini yaz verdim. Her gün parka falan çıkıp yordum onu. Umarım biraz yardımcı olur yazdıklarım. Şimdi tuvalet eğitimine başlayacağım ben de. Muvaffak olurum umudundayım...

Ca
Henüz uykusu gelmediyse ve enerjisi yerindeyse uyutmak için zorlamayın bence. Uykusu geldiği anı kaçırmayın .
Canim inan aksam babasiyla enerjisini atsin diye yuruyus yaptik.
Su 3gundur fazla cikamiyoruz soguktan yoksa hergun en az 1saat disari cikiyoruz parka yada yuruyuse .
Zaten normal yurumuyor.Kosuyor hep

2 yaşında kızım var.

1 yaşında gece uyku eğitimi verdim. Yatağında devamlı tutunup kalktığı için kendi yatağımda uyuttum. Yanına uzanıyordum onun yataktan düşmemesi için koruyordum. İlk gün 1 saate.yakın direndi. Sonra 45 dk. Sonra 20 dk. Uyur uyumaz alıp kendi yatağına koydum. (Doğdu doğalı kendi yatağında yatıyor.) Bir gece aldım yatağıma koydum küt diye uyudu. Her gece 9da götürdüm uyumaya saati hiç bozmadım.

O küt diye uyuduğu geceden sonra kendi yatağına koymaya başladım. Onu yatağına koyup yanına sandalye çekip beklemeye başladım. Şimdi öyle uyuyor her gece.

Gündüz emerek uyuyordu. Emzirmeyi kesmeye karar verdiğimde gündüz uykusunda da yatağına koyup yanında oturmaya başladım. Yalnız her şeyden önce odasına kalın perde aldım. İlk gün gündüz uykusunda da sıkıntı çıkardı ama ikinci gün alıştı.

Bir de ben uyku eğitimini yaz verdim. Her gün parka falan çıkıp yordum onu. Umarım biraz yardımcı olur yazdıklarım. Şimdi tuvalet eğitimine başlayacağım ben de. Muvaffak olurum umudundayım...
Uyku egitimiyle alakali bi kac blog yazari anneyi okudum. Aglamasina babasi dayanamiyor. Ama son care o yontemlerden biri gibi

Yegenimi bu yuzden pedegoga goturduk. Dr cocuk cok enerji dolu enerjisini atmadan zor uyur gun ixinde oyun oynayim gezdirin yorulsun dedi hakikatende yorulunca kendiliginsen uyumaya basladi. Sizde oyle deneyin
Oyun grubuna goturmeyi dusunuyorum sirf bu yuzden bakalim

Canım bizde 2 yaşında kızım,bir ara uyku eğitimi verdim akşam yemek sonra banyo masal uyku ,yatağına koyuyorduk o kalktıkça geri yatırıyorduk,hatta alışmıştıda kendi kendine uyuyordu ,sonra düzen bozuldu tekrar,bu sefer ayakta sallamalar başladı, sonra baktım olmuyor bıraktım ne zaman uykusu gelse salonda yerde koltukta oyun oynaya oynaya uyuyor ,sonrada alıp yatağına koyuyoruz; keza gündüz uykusu içinde aynı şeyler geçerli,
Canım bizde 2 yaşında kızım,bir ara uyku eğitimi verdim akşam yemek sonra banyo masal uyku ,yatağına koyuyorduk o kalktıkça geri yatırıyorduk,hatta alışmıştıda kendi kendine uyuyordu ,sonra düzen bozuldu tekrar,bu sefer ayakta sallamalar başladı, sonra baktım olmuyor bıraktım ne zaman uykusu gelse salonda yerde koltukta oyun oynaya oynaya uyuyor ,sonrada alıp yatağına koyuyoruz; keza gündüz uykusu içinde aynı şeyler geçerli, daha çok küçükler illa belli saatte uyanıp uyumayı dayatmamak gerek bence
Ama belli bi saatten sonra uyumalari gerekmez mi mesela 10 yada 10.30 da
Bnde oturup babasiyla bi iki kelam etmek istiyorum
Yada ne bileyim kitap okumak istiyorum

Tam da su an 5yasindaki oglumu yataginda uyutamadigim icin agladim.2 yasindan itibaren uyku egitimi verdik.uyumayi kucuklugunden.beri sevmez .emzirmeyi biraktiktan sonra daha da sorun oldu
Enerji bitmiyor.oglen uykusunu 3 yasindan sonra birakmak zorunda kaldim.benim sinirlerim alt ust oluyordu.bir ara duzeldi.bu arada her turlu bilimsel.yolu denedim.simdi.bu sene tam gun okula gidiyor.yoruluyor.yine gelip durmuyor.uykudan gozleri gidiyor.masal okuma uyku ritulei hersey yine yapiyorum.yanimda durun diyor.biz cozemedik.her.gun. Her gun...

Tam da su an 5yasindaki oglumu yataginda uyutamadigim icin agladim.2 yasindan itibaren uyku egitimi verdik.uyumayi kucuklugunden.beri sevmez .emzirmeyi biraktiktan sonra daha da sorun oldu
Enerji bitmiyor.oglen uykusunu 3 yasindan sonra birakmak zorunda kaldim.benim sinirlerim alt ust oluyordu.bir ara duzeldi.bu arada her turlu bilimsel.yolu denedim.simdi.bu sene tam gun okula gidiyor.yoruluyor.yine gelip durmuyor.uykudan gozleri gidiyor.masal okuma uyku ritulei hersey yine yapiyorum.yanimda durun diyor.biz cozemedik.her.gun. Her gun...
Valla ne diyim Allah yardimcin olsun
Benimki de cok hareketli .

En son care o gozukuyor bakalim
Uyku eğitimi son çare değil, ilk yapılacak şey olmalı.
Benim bebeğimin çok büyük bir uyku problemi var, beş buçuk aylık ve günde toplamda 8 saat ya uyur ya uyumaz.
6.ayın dolmasını iple çekiyorum.
Direnecek, ağlayacak ama eğitimi vereceğim.
Bir yöntem olmazsa, diğerine geçeceğim çünkü hayatım diye bir şey kalmadı.
Ne yemek yiyebiliyorum ne evimle ilgilenebiliyorum, eşimle iki cümle bile kuramıyoruz.
Uykusuz bebekler çok çok da yaramaz oluyor haliyle.
Çocuk için uyku hava su gibi bir şey çünkü.
2.yaşından sonra uygulanacak yöntemler biraz farklılaşıyor, hem doktor hem de deneyimlilerden tavsiyeler alabilirsiniz bu konuda.

Do
Uyku eğitimi son çare değil, ilk yapılacak şey olmalı.
Benim bebeğimin çok büyük bir uyku problemi var, beş buçuk aylık ve günde toplamda 8 saat ya uyur ya uyumaz.
6.ayın dolmasını iple çekiyorum.
Direnecek, ağlayacak ama eğitimi vereceğim.
Bir yöntem olmazsa, diğerine geçeceğim çünkü hayatım diye bir şey kalmadı.
Ne yemek yiyebiliyorum ne evimle ilgilenebiliyorum, eşimle iki cümle bile kuramıyoruz.
Uykusuz bebekler çok çok da yaramaz oluyor haliyle.
Çocuk için uyku hava su gibi bir şey çünkü.
2.yaşından sonra uygulanacak yöntemler biraz farklılaşıyor, hem doktor hem de deneyimlilerden tavsiyeler alabilirsiniz bu konuda.
Pisman olmadim degil hani.
Etraftan cok soyleyen oldu sallamadan uyutun alisir falan diye ama biz hep ani ve gunu kurtaralim pesinde olduk maalesef
Bize iyi bi tecrube oldu

Back
X