• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.5 aylik bebegim icin 90 ml az mı? 0

herseyolacaginavarir

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
29
4
16
32
Merhaba,
Kizim 3.5 aylik ve 1 haftaya raporum bitiyor ise dönüyorum. Guzel emiyor ama stok icin sağınca iki gogusten 90 ml çıkıyor.
Kızım emdikten 1 saat sinra mizmizkaniyor emzirince sanki açmış gibi istahkaniyor. Sanırım sutum yetmiyir artik. Doktora gidecegim ama manada vermek istemiyorum.😪

Haklisiniz. Memeyi her dk versem hep emer sanirim memekolik cok seviyor:) yarin doktora gidecegim mamayi soracagim çünkü bu zamana kadar hic mama vermedim. Ise baslayacagim icin ihtiyac olacak sanirim :(
Siz mamaya ne zaman basladiniz?

Haklisiniz. Memeyi her dk versem hep emer sanirim memekolik cok seviyor:) yarin doktora gidecegim mamayi soracagim çünkü bu zamana kadar hic mama vermedim. Ise baslayacagim icin ihtiyac olacak sanirim :KK43:
Siz mamaya ne zaman basladiniz?

Ben 5. Gün başladım, sarılık olmuşlardı çünkü. İkizler, 36. haftada doğurdum mememi tutmadılar hiç, hep sağdım. En son lohusalık depresyonu + tek başıma ikizler derken 50. gün sütümü sağmayı kestim ama o zamana kadar önce süt sonra mama veriyordum yani daha çok süt içiyorlardı.

Yani doymuyorsa, süt gelmiyorsa yapacak bir şey yok, mama öcü değil inanın. Benim 3 yaşına kadar emziren bir arkadaşım sürekli övünürdü yanımda “hasta olmayacak, sütümü içiyor”, “hiç mama vermedim.” gibi. 3 yaşta sütü kesti, çocuk 1,5 yıldır dişten tırnağa, enfeksiyona dünya hastalık yaşadı. Maşallah benimkiler 20 aylık olacak, diş dönemi enfeksiyon dışında bir kere eşim grip getirdi eve o zaman hastalandılar

Ben 5. Gün başladım, sarılık olmuşlardı çünkü. İkizler, 36. haftada doğurdum mememi tutmadılar hiç, hep sağdım. En son lohusalık depresyonu + tek başıma ikizler derken 50. gün sütümü sağmayı kestim ama o zamana kadar önce süt sonra mama veriyordum yani daha çok süt içiyorlardı.

Yani doymuyorsa, süt gelmiyorsa yapacak bir şey yok, mama öcü değil inanın. Benim 3 yaşına kadar emziren bir arkadaşım sürekli övünürdü yanımda “hasta olmayacak, sütümü içiyor”, “hiç mama vermedim.” gibi. 3 yaşta sütü kesti, çocuk 1,5 yıldır dişten tırnağa, enfeksiyona dünya hastalık yaşadı. Maşallah benimkiler 20 aylık olacak, diş dönemi enfeksiyon dışında bir kere eşim grip getirdi eve o zaman hastalandılar
Aynen cok haklisiniz. Mamaya karsi degilim bebegimizin karninin doymasi onemli. Gönül ister 6 ay sadece anne sutu ama calisan bir anne olduğum icin mamaylada destek vermek zorunda kalacagim.
Mesela biraz once 120 ml verdim 1 saat sonra aglamaya basladi bende emzirdim,. Emdi ve uyudu kaldi sanirim acikmis. Sureler az oldugu icjn ve sadece annem bakacağı icin zor olacak 😪

Aynen cok haklisiniz. Mamaya karsi degilim bebegimizin karninin doymasi onemli. Gönül ister 6 ay sadece anne sutu ama calisan bir anne olduğum icin mamaylada destek vermek zorunda kalacagim.
Mesela biraz once 120 ml verdim 1 saat sonra aglamaya basladi bende emzirdim,. Emdi ve uyudu kaldi sanirim acikmis. Sureler az oldugu icjn ve sadece annem bakacağı icin zor olacak 😪

Ben mama verdiğim halde 4 aya kadar 2 saat tok duruyorlardı :/ biraz sık vermek gerekebiliyor.

İçimde yaradır, şöyle kucaklayıp emzirememek… olsun, doysunlar da artık nasılsa bir şekilde geçip gidiyor

Back
X