3,5 yasindaki oglumun kaka inadi:(

qulanem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
69
50
88
İstanbul
Cis konusunda hic sorunumuz yok 2 aydir kakasini beze cisini tuvalete yaptı anne bez tak kakam var diyordu takiyordum zorlamiyordum ama bu son bezimiz bitince artik yok sana göre buyuk bez kalmamış marketlerde dedim her gun bez azaldikca bez bitince tuvalete yspicam kakalari kaka denize yollayacam diyordu bez bitti 3 gun biraz mecburiyet hissiyld bez tak cigliklariyla tuvalete yspti aferinler hediyeler verdik sonra 4, gun altina kacirdi ve bir alternatif i daha oldugunu anladi şimdi ciglik atiyor tuvalete oturmuyor oracikta ayakta yapiyor benzer sikayeyler hep okudum ama cozum bulan yazmamis

Saat başı pepenin çişimiz tuvalete kakamız tuvalete şarkısına çalabilirsiniz her şarkıyı açtığınızda da tuvalete götürün onu yavaş yavaş alışır.

tepkisizlik çok işe yarıyor yani en azından ben öyle yendim bu sorunu oğlum resmen gözümün içine baka baka yapardı sonra hiç tepki vermeden yaptığını temizledim 1 hafata kadar devam etti sonra tuvalete gitmeye başladı o zaman da sizin yaptığınız gibi duygusal olarak överek vs gibi ödüllendirdim çabuk uyum sağladı umarım faydası olur

Ayakta kaka yapma sevdasindan vazgecmedi ben de tekrar beze doneyim dedim meğer bizim bidik pepenin sarkisindan pek etkilenmis ama artik poposundaki beze yapmama kismindan yani bez taktirmadi kuvette ayakta yapma konusunda anlastik o yapiyor ben de hemen tuvalet kagidina sariyorum sonra resmi törenle tuvalete atiyoruz:) bakalim ne zaman oturarak yapacak...

Merhaba
Erkek çocuk çişe çabuk alışır ama kakadan kolay kolay vazgeçemez. Kaka konusunda çok ısrarcı olmamak da fayda var. Tabi ben bu konuda bilir kişi değilim ama doktorlarla çalıştığım ve sürekli çocuklu annelerle beraber olduğum için bildiğim kadarını paylaşabilirim.
Benim oğlum da çişi hemen öğrendi ama kakadan vazgeçmedi. Ben bezi çıkarmaya karar verdiğimde bir daha takmadım. Bizde süreç şu şekilde oldu; ilk önce kakasını kiloduna yaptı ben hiç tepki vermedim. Sonra kakasını kilotuna yapmadan önce haber vermeye başladı. Sonra kakasını banyoda yere serdiğim peçetenin üzerine yapmaya başladı. Ve en sonunda da tuvalete yapmaya başladı. Hiç oturağa oturmadı -ki ben çeşit çeşit almıştım-. Ben hiç zorlamadım herşey onun ıstediği sürede o istediği zaman oldu. Ben sadece kendim wc ye giderken onu da aldım yanıma ne yaptığımı niye buraya yaptığımı anlattım beraber sifonu çektik. Tabi bu süreç 5 ay kadar sürdü:)
Her çocuk bir olmaz. Her yöntem her çocukta da tutmaz:) Stres yapma eğer fiziksel ve psikolojik bir problem yoksa zaten öğrenecek.
Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…