3 aylık bebeğim çok korkuyor

gmzysn19

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2025
7
1
1
26
Kızlar 2 aylıkken başlayan korkularımız varr habaire sicriyo kundak yapıyorum ama Gine de en ufak sesten yürümeden oksamadan konuşmaktan bu şekilde sicriyorr korkuyor ve çocuğumu ben korkutmusum gibi kucağıma aldığımda seçip ilgi verdiğimdee canavara dönüşüyorr krizlere giriyor kendini geri atıyor susturmakda güçlük çekiyorum bu süreci sizler nasıl atlattinizz bilgilerini paylasirmisiniz ?

Güvenli hocaya dua okutup hatta yazdırıp bebeğin üstünde taşıyabilirsin.

Sizin kucağınızda ağlaması farklı bir sıkıntıdan olabilir. Kendini geriye atıyor diyorsunuz mesela reflülü bebekler yapar bu hareketi. Ya da gazı olabilir. Onun dışında moro refleksi 6. Aya kadar devam edecek.

Bu korku değil. Moro refleksi deniyor. Siz biraz şiddetli yaşıyorsunuz.
Sebepleri olabilir.
Etrafta çok fazla ses ışık oluyor mu?
Aç mı doyuyor mu?
Gaz reflü problemleri olabilir. Nasıl besleniyor?
3. Aydan itibaren bu refleksin azalması bekleniyor. Mutlaka doktorunuza danışın.

Genelde ışıkları pek açmıyorum ama sesler oluyor sessiz ortama alismasin diyee ama korkutulacak derece de olmuyor tabi ama Gine de urkuyor

Reflü ve Gazi yokk sadece en ufak korkularda krizler var

Genelde ışıkları pek açmıyorum ama sesler oluyor sessiz ortama alismasin diyee ama korkutulacak derece de olmuyor tabi ama Gine de urkuyor

Ürkmüyor dediğim gibi. Şiddetli ses yoksa ondan değildir ama siz sakinleştirin ortamı yine de. Bir de reflü olabilir. Emziriyor musunuz? Emziriyorsanız yediklerinize biraz dikkat etseniz iyi olabilir. Süt ürünleri ve gaz yapacak besinleri biraz kısıtlayabilirsiniz belki.
Mama alıyorsa farklı mama deneyebilirsiniz.

En ufak sesi bile algiliyo hemen korkup krize giriyor ve hergun aynı şeyi yapiyorr ben korkutuyomusum gibi de beni istemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…