Eger yataginda uykuya dalmak uzereyse kucaginiza goturmeyin kucakda yatmaya alişirsa kilosu arttiginda ciddi bel agrisi verir. Benim bebegim 2.5 aylik. Dogdugunda kucagimda evi bir iki tur attirirdim uyurdu artik sallamakla falan ugrasmazdim. Ama buyudukce dizlerim agrimaya başladi çunki bir iki tur degil baya baya dolaşmak zorunda kaliyordum. Bende çok hafif ayakta sallamaya başladim. Hafif ama asla sert değil. Sevdi sallanmayi. Kucakda durmamak da galiba belli donemlerde oluyor çocuklarda. Benim bebegim eşimin kucagini çok severdi ama son iki haftadir 10 dakika bile kucaginda tutamaz oldu. Agliyor benim kucagima gelir gelmez sakinlesip gozlerini kapiyor. Eşim ciddi ciddi dert edindi bu durumu. Ama bir kaç anneden de duydum bu durumu. Siz gergin olmayin. Çocuğu fazla sıkmayin kucaginizdayken. Uyumak için de zorlamayin. Yuzu dişa donuk evi dolaşdirin sakince konuşarak. O agladiginda siz de ses tonunuzu yuksletmeyin. Gerilim artiyor o zaman. Sakin konuşmaya devam edin. Bahçede, balkonda gezdirin. Sizi sevmiyor diye dusunmeyin. Olur mu öyle şey3.5 aylik bir bebegim var. Doğduğundan beri ciddi gaz problemi var. 10 gun önce laktoz intoleransi teshisi koyuldu. Laktozsuz mamaya geçtik ve karin ağrıları baya azaldi. Kucagimda uyumayi cok severdi. Hala Kucagimda uykuya daldığında koyduğum zaman uyanıyor ancak uyuyana kadar sıkıntımiz büyük. Karni mi agriyor, benden mi hoşlanmıyor, yoksa baska sorunu mu var bilmiyorum. Ee ee diye söylenip uykusu geldiginde uyutmak icin kucağıma aliyorum. Bagirarak agliyor. Ağlarken kendi saçını çekiyor, yüzünü tutup sıkıyor. Oyle yapmasin diye elime sarılması icin kolumu uzatıyorum. Bu sefer de benim elimi sıkıyor ve cekiyor. Ayni zamanda ayaklarını da deli gibi cekip cekip birakiyor. Ninni soylemeye devam ediyorum. En sonunda uyuyup kaliyor. Bir sure uykusunun icinde de kivranmaya devam ediyor. Bu hareketleri yalnizca bende yapiyor. Babasinda ya da anneannesinde uyurken boyle kivranip kendisini ya fa onlari cekistirip sıkmıyor. Neden yaptığını bilen varsa, lütfen beni aydinlatsin. Delirmek uzereyim düşünmekten. Çocuğumun neyi var. Ben mi birseyi yanlis yapiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?