• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aylık bebeğimin uyku düzeni nasıl olmalı

ayelifsima

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2025
8
3
1
27
Merhaba 3 ay 10 günlük kızım var uyku düzenine ne zaman geçmeliyim bilmiyorum bazen sabah 7de uyanırken bazen 9 da uyanıyor 1.5 saat uyanık bırakıp uykuya geçirdiğim için belli uyku saatleri yok acaba artık uyku saatleri belirleyip ona göre mi uyutmalıyım yoksa henüz erken mi sadece gece uyku saatimiz sabit 9da uyumuş oluyoruz gündüz uykularıda alarm kurmuş gibi 45.dakikada uyanıyor gündüz uykusu için az bi süre mi sizin bebeğiniz nasıl ?💗🌸

Maşallah de 45 dk uyuyan bebek bulmuşsun :) hemde 1,5 saatte bir
Benimkiler canavar gibiler (ikizler) tilki uykusu uyuyorlar 🙈

Merhaba 3 ay 10 günlük kızım var uyku düzenine ne zaman geçmeliyim bilmiyorum bazen sabah 7de uyanırken bazen 9 da uyanıyor 1.5 saat uyanık bırakıp uykuya geçirdiğim için belli uyku saatleri yok acaba artık uyku saatleri belirleyip ona göre mi uyutmalıyım yoksa henüz erken mi sadece gece uyku saatimiz sabit 9da uyumuş oluyoruz gündüz uykularıda alarm kurmuş gibi 45.dakikada uyanıyor gündüz uykusu için az bi süre mi sizin bebeğiniz nasıl ?💗🌸
Benim 3 ay 13 günlük ne gece uykusu var ne gündüz 🤣

Maşallah de 45 dk uyuyan bebek bulmuşsun :) hemde 1,5 saatte bir
Benimkiler canavar gibiler (ikizler) tilki uykusu uyuyorlar 🙈
Doğrudur böyle yazıncada yalandan çocuğundan şikayetçi anneler gibi hissettim 🤣 aslında merak ettiğim belli uyku saatleri oluşturmalı mıyım o düzen için daha küçük mü

Burdan bir arkadaş bana 'uyudu' diye bir uygulama söyledi onu indirmiştim. Benim de bebeğim 3 ay 8 günlük uyku düzeni olmaz bu zamanda diyenlere katılmıyorum. Bebeğim 2 aylıkken rutin oluşturmak istiyorum dedim diye kızdılar bana çok küçük daha rutini olmaz diye. Demek istediğim askeriye düzeni değildi. Sadece kaçta yattığı kaçta kalktığı kaç dk uyanık kaldığı belli olsundu. Arada tabii ki sapmalar olacak. 9 geç olabilir yatma saati olarak 6-8arası melatonin en yüksek seviyede oluyormuş bu aydaki bebekler için.
Bir de sizin de bebeğiniz uykuya dalmadan ayaklarını çok hareket ettiriyor mu nasıl dalıyor. Uykuya geçirirken çok zorlanıyorum.

Burdan bir arkadaş bana 'uyudu' diye bir uygulama söyledi onu indirmiştim. Benim de bebeğim 3 ay 8 günlük uyku düzeni olmaz bu zamanda diyenlere katılmıyorum. Bebeğim 2 aylıkken rutin oluşturmak istiyorum dedim diye kızdılar bana çok küçük daha rutini olmaz diye. Demek istediğim askeriye düzeni değildi. Sadece kaçta yattığı kaçta kalktığı kaç dk uyanık kaldığı belli olsundu. Arada tabii ki sapmalar olacak. 9 geç olabilir yatma saati olarak 6-8arası melatonin en yüksek seviyede oluyormuş bu aydaki bebekler için.
Bir de sizin de bebeğiniz uykuya dalmadan ayaklarını çok hareket ettiriyor mu nasıl dalıyor. Uykuya geçirirken çok zorlanıyorum.
Bahsettiğiniz uygulamaya bakayım bende o zaman 🥰 bende öyle düşünüyorum uyuyacağı saatler sabit olursa daha kolay uyur diye düşünüyorum hemde belli bi düzeni olur yoksa uyku konusunda problem yaşadığımdan değil şükürler olsun uykusu seven bir bebek. uykuya geçerken emziğini istiyo emzikle uykuya dalıyor ben bi problem yaşamıyorum sadece uykusunun geldiğini geç anlarsam huysuzlanmaya başlayıp ağlamaya başlıyo

Uyku saatinide babası işten geldiğinde saat 7 olmuş oluyor yemekti oydu derken saat 8 oluyo daha erken uyursa babasıyla vakit geçiremez diye 9da uyutuyorum mecburen

Uyku saatinide babası işten geldiğinde saat 7 olmuş oluyor yemekti oydu derken saat 8 oluyo daha erken uyursa babasıyla vakit geçiremez diye 9da uyutuyorum mecburen
Bizim de aynı 7de geliyor yemek vs 7.30 7.45 ben inatla 8 gibi yatırmaya çalışıyorum eşim de çok vakit geçiremiyor. Peki son gündüz uykusu kaç kaç aralığında yapıyor? Emzikle yatağına mı bırakıyorsunuz? Ben hala yatağında yatırmıyorum birlikte yatıyoruz. Şu an bile uyuyor ben yatakta oturuyorum bensiz daha kısa uyuyor çünkü hemen uyanıyor diye.😭

Son gündüz uykusu sabit bi saati şuan olmadığı için akşam 6 yada 6 buçukta oluyo 7 7 buçuk gibide uyanmış oluyo eğer 7de uyandıysa 9u bekleyemiyor zaten 8 buçukta uyutuyorum. Gündüzleri genelde kendi başına uyuyabiliyor uykusu geldiğinde emzikle ama bazende illa kucak istiyo gece uykusunda da öyle kucakta uyumak istiyor zaten yatırmadan son emzirmeyi yaparken mayışıyo bi süre sonra kucağımda uyuyakalınca beşiğine koyuyorum telsizi açıp salona geçiyorum hiç yanımda yatırdım beşikte uyuyor hep

Bizim de aynı 7de geliyor yemek vs 7.30 7.45 ben inatla 8 gibi yatırmaya çalışıyorum eşim de çok vakit geçiremiyor. Peki son gündüz uykusu kaç kaç aralığında yapıyor? Emzikle yatağına mı bırakıyorsunuz? Ben hala yatağında yatırmıyorum birlikte yatıyoruz. Şu an bile uyuyor ben yatakta oturuyorum bensiz daha kısa uyuyor çünkü hemen uyanıyor diye.
Son gündüz uykusu sabit bi saati şuan olmadığı için akşam 6 yada 6 buçukta oluyo 7 7 buçuk gibide uyanmış oluyo eğer 7de uyandıysa 9u bekleyemiyor zaten 8 buçukta uyutuyorum. Gündüzleri genelde kendi başına uyuyabiliyor uykusu geldiğinde emzikle ama bazende illa kucak istiyo gece uykusunda da öyle kucakta uyumak istiyor zaten yatırmadan son emzirmeyi yaparken mayışıyo bi süre sonra kucağımda uyuyakalınca beşiğine koyuyorum telsizi açıp salona geçiyorum hiç yanımda yatırdım beşikte uyuyor hep

Bizim de aynı 7de geliyor yemek vs 7.30 7.45 ben inatla 8 gibi yatırmaya çalışıyorum eşim de çok vakit geçiremiyor. Peki son gündüz uykusu kaç kaç aralığında yapıyor? Emzikle yatağına mı bırakıyorsunuz? Ben hala yatağında yatırmıyorum birlikte yatıyoruz. Şu an bile uyuyor ben yatakta oturuyorum bensiz daha kısa uyuyor çünkü hemen uyanıyor diye.😭
Kucağına oyun arkadaşı yapın ve üzerine kendi korkunuzun olduğu bi çamaşır gecırın . O zaman yanından kalkınca uyanmıyor ben böyle hallettim öbür türlü yanımdan gitmiyordu gunduzlerı de sürekli kendı yatağına uyutun yerine alışsın

Kucağına oyun arkadaşı yapın ve üzerine kendi korkunuzun olduğu bi çamaşır gecırın . O zaman yanından kalkınca uyanmıyor ben böyle hallettim öbür türlü yanımdan gitmiyordu gunduzlerı de sürekli kendı yatağına uyutun yerine alışsın
Bir tane müslin uyku arkadaşı aldım şimdi üçümüz uyuyoruz 🤣 bir tane yastığa kullandığım tşörtü geçirdim yanına yatırdım. Kocam bile uyku sersemi yanında uyuyorum sanardı o kadar gerçekçiydi ama yok uyandı 😬😅

Yavaş yavaş uyku düzenini oluşturabilirsiniz, ayı bunun için çok uygun. Başka başlıklarda yazmıştım ama size de yazayım. Ben doğumdan itibaren bir rutin oluşturdum ve bu şekilde devam ediyorum. Bebek gündüz uykularını düzenli ve yeterli uyuyunca gece de çok rahat uyuyor. Bu yüzden önerim öncelikle öğlen uykularını düzenlemeniz ve uyanıklık penceresine dikkat etmeniz. Yani 3 aylık bebeğin maksimum uyanıklık süresi 90 dk olmalı. Büyüdükçe uyanıklık süresi artıyor mesela 4-5 aylarda 120 dakika gibi. Bu doğrultuda çocuğu sabah 07:00-08:00 arası uyandırın, uyanıklık zamanlarına dikkat ederek gün içerisinde 3-4 uyku planlayın. Bir tanesi uzun uyku olsun. 2-2,5 saatlik öğlen uykusu mesela. Diğer uykular kısa uyku olsun. 30dk-1 saat gibi. Son uyku yarım saatten uzun olmasın ve en geç 5’te bitsin. 6da akşam uykusu rutinine geçip 7de de uyutmuş olun. Bu şekilde gece uykusunun ilk kısmı en az 5-6 saat olur. Şu an gece 2 kez uyanabilir. Beslersiniz, alt değiştirme, gaz çıkarma yapıp geri uyutursunuz. Gece ışık açmamaya ve konuşmamaya dikkat edin. Her uykusunu aynı şekilde yaptırın, sallamayın ya da kucakta uyutmayın. Yarı uyanıkken yatağına koyup piş piş yapabilirsiniz.

Bunları uygulayan çevremdeki bütün arkadaşlarım çok mutlu, uyuyan bebek mutlu anne demektir. Çocuğu kesinlikle ağlatmayın ve zorlamayın. Ağlarsa sarılın, sakinleştirin. Yatağında uyutma konusunda kararlı olun. Kundak güzel bir yöntem, uyku tulumu şeklinde kundakları kullanabilirsiniz. Emzik verebilirsiniz. Sinem Gerger’in bebeğiniz uykuyu çok sevecek kitabını şiddetle tavsiye ederim.

Bu arada çocuğu her gün aynı saatte uyandırın. Eğer kendisi uyanmıyorsa siz uyandırın. Her gün aynı saatlerde uyanıp aynı saatlerde uyutun. Uyanıklık saatleri çok çok önemli. Olması gerekenden fazla uyanık kalan bebek uykuya daha zor dalar, daha dirençli hale gelir ☺️

Back
X