3 aylık oğlum benim kucağımda uyumuyor..

Cekhu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
638
271
53
41
herkese merhaba,
Bebeğim önceleri kucağımda çok güzel uyurdu ama son 1 aydır asla benim kucağımda uyumuyor..
Memede uyutabiliyorum sadece onun dışında uyutmak için kucağıma aldığımda çıldırıyor.. annem ya da eşim alıyor ağlamadan uykuya geçiyor.. bu durum beni hem çok üzüyor hemde çok kızdırıyor..
üzüyor çünkü ben onun annesiyim.. göğüsümde uyusun istiyorum ilk günlerdeki gibi..
Kızdırıyor çünkü yalnız kalmaktan korkuyorum..
Ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yardım edin..

Benim bir yaşındaki bebeğim hala anlattığınız gibi. Sebebi sandığınız gibi kötü bir şey değil. Bebeğiniz sizi kokunuzdan tanıyor ve o kokuyu aldığı kucakta emzirildigini biliyor. O koku burnundayken emme arzusu geliyor ve uykuya emerek geçmek istiyor. Yani siz kucaginiza aldığınızda emecegini zannettiği için emene kadar agliyor. Bir baskasinin onu emzirmeyecegini bildiği için başka birinin kucağında uykusu varsa bırakıyor kendini ve uyuyor. Hepsi bu.

Ben bebeğimi emerek uyutmaktan vazgeçirebilmek için mümkün olduğu kadar gece uykusuna yatırmayı babasına birakiyorum. Yoksa ben hangi yolu denersem deneyeyim emene kadar agliyor. Babasında biraz mizmizlanip uyuyor hemen. Ben de çok istiyorum göğsümde yatsın, ikimiz de huzur dolalim, sakin sakin uyusun ama yok olmuyor maalesef.

Evet aynı dediğiniz gibi ve bunu diyen çok olmuştu da inanmamıştım.. ama ben nasıl uyku eğitimi vericem oğluma.. zaten dediğiniz gibi genelde bende memede uyuyor.. ama bende tam eğitim vermeyi planlıyordum.. nasıl yapıcam bilmiyorum.. siz bi çözüm bulamamışsınız belli ki.. peki yalnız kalınca ne yapıyorsunuz

Evet aynı dediğiniz gibi ve bunu diyen çok olmuştu da inanmamıştım.. ama ben nasıl uyku eğitimi vericem oğluma.. zaten dediğiniz gibi genelde bende memede uyuyor.. ama bende tam eğitim vermeyi planlıyordum.. nasıl yapıcam bilmiyorum.. siz bi çözüm bulamamışsınız belli ki.. peki yalnız kalınca ne yapıyorsunuz
Benim bebegimin özel durumu var. Çoklu besin alerjisi sebebiyle daima sancılı, o yüzden çözüm aramayı hiç denemedim acikcasi. Yavrum emerek bari rahatlasin istedigimden yalnızken hiç zorlamadan emzirip uyutuyorum. Ama mesela karnı toktur, uyurken emecegi süt midesini rahatsız edecektir, ben o zaman ozellikle veriyorum babasına. Kimi zaman sancisindan babasında da durmuyor, o zaman da rahatlasin diye son emdiği boş memeyi veriyorum.

Uyku eğitimini vermekte kararlı davranabilecekseniz arka arkaya bir kaç gece eşiniz uyutsun bebeği ki gece emmesini unutsun. Gündüz de doyduğunu anladiginizda dalmadan ayirin memeden, pispislayarak ya da hafif sallayarak uyuyun. Emerek uyumayı unutunca da pis pisi ya da sallamayi kesersiniz kademeli olarak. Bir anda büyük degisijlikler yapmamaya dikkat edin, daha çok küçük travmatik olabilir bebeğiniz için.

Ne güzel fikir verdiniz gerçekten çok teşekkür ederim dediğinizi yapacağım
Ayrıca yorumunuzla destek olduğunuz için de teşekkürler yalnız olmadığımı bilmek ve özellikle bebeğimin benimle ilgili bir sevgi ya da güven sorununun olmadığını bilmek beni çok rahatlattı.. çok teşekkürler

Ne güzel fikir verdiniz gerçekten çok teşekkür ederim dediğinizi yapacağım
Ayrıca yorumunuzla destek olduğunuz için de teşekkürler yalnız olmadığımı bilmek ve özellikle bebeğimin benimle ilgili bir sevgi ya da güven sorununun olmadığını bilmek beni çok rahatlattı.. çok teşekkürler
Ben teşekkür ederim. Ben de benim gibi anneleri okuyup okuyup çok manevi destek aldım buradan ilk aylarımda. Sağlıkla buyutun :)

Back
X