3 ayllik gebelik

zeynepp135

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2023
5
0
1
24
Kızlar 12 haftalik gebeyim son 1 haftada 2 kilo artış görüyorum ve karın çevrem çok genişledi 68 kilo ile başlamıştım aynaya bakmak istemiyorum artık şimdiden böyleyse ilerde nasıl olur diyorum sizde durumlar ne benim gibi hemen göbek çevresi çıkan ve genişleyen var mii?

Normalde doktorlar ilk üç ya da dört aya kadar kilo alınmasına gerek olmadığını söylüyorlar. Mesela bende almamıştım ama pantolonlarım kapanmıyordu kilo almama rağmen çünkü genişleme oluyor. Her beden kendine özgü olduğu gibi her hamilelikte kendine özeldir. Ama evet dediğiniz hemen olabiliyor. Doktorunuz kilo konusuna daha iyi yorum yapacaktır fakat şimdiden içinizden aynaya bakmak gelmiyorsa yediklerinize dikkat etmenizde fayda var. Çünkü her türlü kilo alacaksanız ne kadar az alırsanız hem sağlığınız için hemde aynaya baktığınızda ki memnuniyetiniz için bu durumda daha iyi. Şeker, tuz, hamur işi, kızartma, şerbetli-sütlü tatlı, abur cubur vs bunlardan uzak durun ve sağlıklı beslenin. Tabii ki bunlardan da yiyeceksiniz ama dozunu kaçırmadan ve sık sık değil nadiren.

Kızlar 12 haftalik gebeyim son 1 haftada 2 kilo artış görüyorum ve karın çevrem çok genişledi 68 kilo ile başlamıştım aynaya bakmak istemiyorum artık şimdiden böyleyse ilerde nasıl olur diyorum sizde durumlar ne benim gibi hemen göbek çevresi çıkan ve genişleyen var mii?
Nasıl besleniyorsunuz,beyaz ekmek yağlı yiyecekler paketli gıdalar tüketiyor musunuz

Ben ilk hamilelikde yiyemedigim icin bulanti yuzunden pek kilo almadim ama ikinci hamileligimde iştahliyim yani çok yemesen bile karin buyudugu için genişleme oluyor çevrede ekmek çok yememeye ozen gosterin ekmek cok kilo aldiriyor

Nasıl besleniyorsunuz,beyaz ekmek yağlı yiyecekler paketli gıdalar tüketiyor musunuz
Pek tuketmem aramam da zaten şerbetli tatlıları da aynı şekilde çok sık yediğim şeyler değil yemeklerde de çok abartıya kacmiyorum aslında sadece ilk zamanlara göre biraz açlık ve iştah artışım var

Pek tuketmem aramam da zaten şerbetli tatlıları da aynı şekilde çok sık yediğim şeyler değil yemeklerde de çok abartıya kacmiyorum aslında sadece ilk zamanlara göre biraz açlık ve iştah artışım var
Mesela ben başından beri beslenme uzmanına gidiyorum çok dikkatli beslendiğim halde yine de kilo alıyorum hamilelik mecbur alacağız ama,beyaz un şeker den uzak durun derim,sadece şerbetli değil tüm tatlılarda hem şeker hem de un var

Mesela siz de bir gebelik beslenme uzmanına gidebilirsiniz baya işe yarıyor,sadece bebekler için ne faydalıysa onu yiyorsunuz çoğunlukla

Back
X