6 yıllık evliyim ve evliliğimin ilk 3 senesi içerinsinde 3 düşük yaptım(6-8 haftalık kalp atışları duyulmadan)ve şuan yeni hamile olduğumu öğrendim(sat 28 haziran)
hocam testleri olduğu gibi koyuyorum.smear testini yeniledim normal...
ayrıyeten 4 ay önce tanısal amaçlı girdiğim laparoskopi ve histereskopide sağ tüpümün tamamen tıkalı olduğunu öğrendik ve açılmadı.
birde septum varmış o temizlendi.
1 hafta sonra GLUC testini tekrraladık normal çıktı.
birde sona eklediğim bu koyu yazılı 2 resimdeki testler 3. düşüğümün sabahı yapıldı.
hocam bu testlere göre şuan ne yapmalıyım bunları yapalı 3 sene rahat geçti bu testler içinde tekrarlamam gereken veya eksik testlerim var mı?
yapılması gerekekn birşey varsa yapalim.bu bebeğimide kaybetmek istemiyorum üstelik eşimdede infertilite problemi var.bu konudada son 3 yıldır çok uğraş verdik.bebeğimizin doğal yoldan gelmesi mücize oldu.
6 yıllık evliyim ve evliliğimin ilk 3 senesi içerinsinde 3 düşük yaptım(6-8 haftalık kalp atışları duyulmadan)ve şuan yeni hamile olduğumu öğrendim(sat 28 haziran)
hocam testleri olduğu gibi koyuyorum.smear testini yeniledim normal...
ayrıyeten 4 ay önce tanısal amaçlı girdiğim laparoskopi ve histereskopide sağ tüpümün tamamen tıkalı olduğunu öğrendik ve açılmadı.
birde septum varmış o temizlendi.
1 hafta sonra GLUC testini tekrraladık normal çıktı.
birde sona eklediğim bu koyu yazılı 2 resimdeki testler 3. düşüğümün sabahı yapıldı.
hocam bu testlere göre şuan ne yapmalıyım bunları yapalı 3 sene rahat geçti bu testler içinde tekrarlamam gereken veya eksik testlerim var mı?
yapılması gerekekn birşey varsa yapalim.bu bebeğimide kaybetmek istemiyorum üstelik eşimdede infertilite problemi var.bu konudada son 3 yıldır çok uğraş verdik.bebeğimizin doğal yoldan gelmesi mücize oldu.
Dğşğkleriniz genetik tahlile yollanmış olsa idi daha sağlıklı karar verebilirdik. Ancak RF yüksek .Romatizmal bir durum olabilir. (bu durumlarda steroid kullanmak gerekebilir.) Protein S alt sınırda görülüyor.Bu nedenle ilk 3 ayı tamamlayana kadar kan sulandırıcı iğneler kullanmanız gerekebilir.
İyi günler dilerim.
İnşallah gebeliğiniz devam eder.
Dğşğkleriniz genetik tahlile yollanmış olsa idi daha sağlıklı karar verebilirdik. Ancak RF yüksek .Romatizmal bir durum olabilir. (bu durumlarda steroid kullanmak gerekebilir.) Protein S alt sınırda görülüyor.Bu nedenle ilk 3 ayı tamamlayana kadar kan sulandırıcı iğneler kullanmanız gerekebilir.
İyi günler dilerim.
İnşallah gebeliğiniz devam eder.
son düşüğüm evde olmuştu ve ben yinede alıp onu patolojiye gönderdim...
sonuç şu:
RF çok yüksek değil diye takmamıştım ama gerekiyorsa tekrarlayayımmı zaten o test 3 sene öncesine ait.
hocam benim bütün düşüklerimde önce lekelenmeler oldu sonra kanama ve düşük...
4 gündür yine lekelenme var ilaç olarakta ecopirin,progeston,forbiol, ve FRAXIPARINE 0.3 ML iğne kullanıyorum...
bebeği dün usg de gördük 5+6 haftalıktı, şimdilik kalp atışı yok onun içinde erken dediler başkada bir sorun gözükmüyordu ama bugün lekelenmem biraz daha arttı..
o kadar çaresizim ki ne yapacağımı bilmiyorum bol bol dinlenmeye çalışıyorum dışarıya sadece dr a gitmek için çıkıyorum oda yinede kanamada artış yapıyor...