3 hamile!

baby01

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2012
62
1
16
Adana
Kızlar ben çalışan bı bayanım..1 yasında bir cocuğum var ve 2 aylık hamileyim..ben dogum yapana kadar 2 ablam şa cocuk defterini kapatmıştı, cocuklarının en küçüğü 7-8 yaslarında..ikisi de sen git çalış biz senin bebeğine bakarız 3 tane yap hatta bakarız biz diyorlardı..çünkü ablalarımdan başka bakacak kimsem yok..neyse kızım 6 aylik olunca baktim ablam dediki ben spiralimi cikartiyorum hamile kalmak istiyorum dedi ve hamile kaldı..üzüldüm ama tek soz etmedim :(( 2 ay önce ben de hamile oldugumu öğrendim dünyam basına yıkıldı korunduğumuz halde hamile kaldım..neyse moralim çok bozuldu hamile kalınca çünkü bebegim 10 aylikti ve kime nasıl bırakacam diye endişelerim vardı..ücretsiz iznim bitip okula başlayınca diğer ablama bırakmaya başladım kızımı..diğer ablam kızımı kendininin büyüteceğini söylüyordu..gercekten de çok ilgileniyor benim su an düşük riskim var ve ablam her gun bize gelir, yemek yapar vs vs ..şimdi sıkı durun diğer ablam da hamile..bana kızıma bakacağına soz vermişti..dun hamile olduğunu söyledi ve sana karsı çok mahcubum çok ayıp oldu ama isteyerek kalmadım kazara oldu dedi..ha bu arada ablamın hamile kalmak aklının ucundan bile gecmiyordu..neyse şimdi okulun açılmasına 1 ay var..2 ablam da hamile ben de hamileyim :(( kızımı kime birakacam evdeki kadına guveneniyorum..3 umuz arka arkaya dogum yapacaz kimse kimseye yardımcı olamicak..ben nasıl okula gidicem rapor hakkım bitti..maalesef annemiz de hayatta değil :(( napacam bilmiyorummmm bana akıl verin evet evde yardımcım var çok şükür durumumuz da iyi ama güvenip kimseye bırakamıyorum ne esımin ailesinde ne benim ailemde bakacak kimse yok..bebegin doğduğunda kızım 1 buçuk yasında olcak sezryan olcam 2 bebek evin icinde ben napicam kızlar :(((((((( ha bu arada ablam tlf larına çıkmıyor kocası çıkıyor size karsı çok mahcup tlf a çıkamıyor diyor..sonradan hamile kalan ablam diğer ablamı hamile kaldığı icin aylarca eleştirdi..yeğenimize bakacaktık hem soz veriyosun..sana güvenerek hamile kalıyor hem de gidip sen hamile kaliyosun diyerek suçladı ama şimdi kendisi de hamile :((((

Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin :)

Güzel şeyler bunlar.Dert etmeyin,bir yolu bulunur.

Allah Allah hepiniz aynı anda gaza gelmişsiniz gibi :)

Neyse dert etmeyin evde en azından yardımcınız varmış...

Belki bebek görüp sevince o günleri hatırlayıp özenmişlerdir tekrar yapmak istemişlerdir

Babaanneniz falan peki.Kadına güvenmiyorsanız babanneniz yardım edebilir belki

Allah Yardımcınız Olsun..
Bir Çaresir Bulunur Elbet..

Lütfen Bu Güzel Günlerinizi Böyle Üzülerek Geçirmeyin.. :54:

18 haftalık hamile olduğunuz yazıyor siz iki aylık diyorsunuz o nasıl oluyor.

Çocuklarınız belli bi yaşa gelene kadar çalışmayı bırakmayı düşünebilirsiniz

emin olun Allah yardımcınız olacaktır.bende bebeğimi annemin büyüteceğine inanıyordum aynı sizin ablalarınıza güvendiğiniz gibi ...abimin eşinin 10yaşında bir çocuğu var asla 2.düşünmeme diyordu o da öğretmen benim gibi yani o defteri kapatmışlardı..ben ise yıllarca bekledim bebeğimi.yengemin çocuğunu annem büyütmüştü,ben hamile kaldığımı öğrendiğimde o kadar mutlu olmuştumki 4 yıl beklemiştik bebişim için ,bende annemi aradım hamileyim diye çok sevindi,o da yengemi aramış ,sonra yengem beni aradı ve dediğine inanamadım düşük yapabilirsin bak şimdiden heveslenme...bu ne ya,ben 4 yıl beklemişim sevincimi paylaşmışım böylemi denir..yinede bişey demedim bebeğim 4 aylık olmuştu karnımda ve yengem aradı ay canım bende hamileyim biliyomusun oysa istemiyorduk kaza oldu..şimdi senin bebeğe kim bakacak dedi..annemi arayıp sordum annem gayet soğuktu ve kızım ikinizide idare etmeye çalışırım ama yengenlerin evi daha yakın bana dedi.kırılmasın canım annem diye bişey demedim.ama anladım benim bebeğime bakmak istememiş..hatta oğlum doğduğunda yengem bi arkadaşıyla gelmişti ve arkadaşına anlatırken duydum ..ben hiç düşünmüyodum 2.yide kaynanam bitaneylemi kalacan diye çok ısrar etti ondan hamile kaldım dedi...ya canım bunları şunun için anlattım..annende ablanda olsa malesef güvenemiyosun..ben onları seviyorum ama güvenemiyorum..bebeğime bakıcı buldum eve geliyor 3 yaşında şimdi Allaha çok şükür kimseye muhtaç olmadan büyütüyorum yavrumu..eğer bakıcıya güvenemem diyosanız,başta anlaşın bakıcıyla kamera yerleştirin ve bu şartlar altında çalışmayı kabulediyosa çalışsın,zaten bakıcıyı mutlaka eve alın..hem öğretmensiniz mümkünse öğrencilerinizin annesi olursa daha özverili bakar..bu da bir seçenek olabilir...Allah yardımcınız olsun..

iyi bir bakıcı bulursan neden olmasın cnm ya olmadı kreşler var durumumda iyi diyorsun bende kızımı 10 aylıkken bıraktım bakıcıya bizim ailelerimiz yanımızda değildi bizim bebeğimiz için de kimsenin düzenini bozup gelmesini istemedim hem yabancıya rahatlıkla söylersin ama tanıdık olunca söyleyemzsin alınganlık yaparlar sizi kim büyüttü derler hatta .şimdi kızım 3 yaşında ben de 2.yi istiyorum

Kizlar Kızdığım nokta madem kendileri de yapacaktı cocuk..ne diye beni kocamı kandırıp yap yap 3 tane yap biz bakarız..benim maddi yardımlarım da oluyordu kendi cocuklarına..hamile kalmayı hic ama hic düşünmeyen ablam ben dogum yaptıktan kısa bir süre sonra spiralini çıkarttı bile bile isteye isteye hamile kaldı..şimdi kendisiyle neden ilgilenmediğinden yakınıyor..son olarak büyük ablam, hamile kaldığı icin küçük ablami eleştiren suçlayan kadın şimdi o da hamile..az önce enistem aradı dediki sana mahcup oldugu icin aldırmak istiyor bebeği ablanı ara deki ben basımın çaresine bakarım ikna et aldırmasın..halbuki ben bugün doktoruyla konuştum doktorumuz aynı kisi..dediki ilk geldiginde mizmizlandi diye ama sonra tmm dedi kabullendi bebeği..şimdi eniştem ne yapmaya çalışıyor !

Kızlar ben çalışan bı bayanım..1 yasında bir cocuğum var ve 2 aylık hamileyim..ben dogum yapana kadar 2 ablam şa cocuk defterini kapatmıştı, cocuklarının en küçüğü 7-8 yaslarında..ikisi de sen git çalış biz senin bebeğine bakarız 3 tane yap hatta bakarız biz diyorlardı..çünkü ablalarımdan başka bakacak kimsem yok..neyse kızım 6 aylik olunca baktim ablam dediki ben spiralimi cikartiyorum hamile kalmak istiyorum dedi ve hamile kaldı..üzüldüm ama tek soz etmedim :(( 2 ay önce ben de hamile oldugumu öğrendim dünyam basına yıkıldı korunduğumuz halde hamile kaldım..neyse moralim çok bozuldu hamile kalınca çünkü bebegim 10 aylikti ve kime nasıl bırakacam diye endişelerim vardı..ücretsiz iznim bitip okula başlayınca diğer ablama bırakmaya başladım kızımı..diğer ablam kızımı kendininin büyüteceğini söylüyordu..gercekten de çok ilgileniyor benim su an düşük riskim var ve ablam her gun bize gelir, yemek yapar vs vs ..şimdi sıkı durun diğer ablam da hamile..bana kızıma bakacağına soz vermişti..dun hamile olduğunu söyledi ve sana karsı çok mahcubum çok ayıp oldu ama isteyerek kalmadım kazara oldu dedi..ha bu arada ablamın hamile kalmak aklının ucundan bile gecmiyordu..neyse şimdi okulun açılmasına 1 ay var..2 ablam da hamile ben de hamileyim :(( kızımı kime birakacam evdeki kadına guveneniyorum..3 umuz arka arkaya dogum yapacaz kimse kimseye yardımcı olamicak..ben nasıl okula gidicem rapor hakkım bitti..maalesef annemiz de hayatta değil :(( napacam bilmiyorummmm bana akıl verin evet evde yardımcım var çok şükür durumumuz da iyi ama güvenip kimseye bırakamıyorum ne esımin ailesinde ne benim ailemde bakacak kimse yok..bebegin doğduğunda kızım 1 buçuk yasında olcak sezryan olcam 2 bebek evin icinde ben napicam kızlar :(((((((( ha bu arada ablam tlf larına çıkmıyor kocası çıkıyor size karsı çok mahcup tlf a çıkamıyor diyor..sonradan hamile kalan ablam diğer ablamı hamile kaldığı icin aylarca eleştirdi..yeğenimize bakacaktık hem soz veriyosun..sana güvenerek hamile kalıyor hem de gidip sen hamile kaliyosun diyerek suçladı ama şimdi kendisi de hamile :((((

canim cok afedersin ama cok sacma bi problemin var,
bi de buraya gelmis problemim var diye yazmissin.
Allah sana akil fikir versin..
bu isler nasiptir kaderdir,
Ablan da sen de isteyerek kalmamissiniz zaten, Allah vermis o da olmus yani..
tabi dogru duzgun korunma yontemlerini bilmiyorsaniz arastirmiyorsaniz bu da sizin probleminiz.
burda kac yuz bin tane topik var insanlar hamile kalamiyor ve cocuk hasretiyle yanip tutusuyor.
Allah bi sekilde bi cozum yolu buldurur.
sen saniyo musun ki dunyanin her yerinde bebeklere teyzeleri anneanneleri bakiyor.
her yer kres dolu dadi dolu..
Allah askina yapma yaaa.
madem bu kadar cok buyuk problem ettin birakirsin calismayi..
sonra tekrar bi ise girersin..
hadi kolay gelsin selametle...

Allah kolaylik versin zor. Calisan icin akrabanin bakmasi daha iyi tabi.

Ama ablalarininda bukadarda mahcub olmassina gerek yok. Hayat bu, rizki olan doguyor

Bakici tuttugunuz takdirde eve kamera sistemi taktirmani oneririm

Bir arkadasim oyle yapti. Bakiciyada dedi heran netten girip sizi kontrol edecegim diye

Simdi daha rahat calisiyor

Evdeki hesap her zaman çarşıya uymayabilir. Size öyle demişler ama yani veren Allah kimse ben hamile kalmam vs vs diye bir şey söyleyemez nitekim hamile kalmışlarda yani.. Sizin bunu için onlara kızmanız bence çok saçma onlarında hakkı hamile kalmak sonuçta düşünceleri bu değilmiş ama olmuş. Bence maddi durumunuzda iyiyse ki öyle demişsiniz bebekleriniz büyüyene kadar çalışmayın hem bebeklerinizin yanında olursunuz onların en güzel anlarını birlikte yaşarsınız hemde bu hayatta kimseden kimseye bir fayda olmadığını hatırlarsınız. Enişteniz de aranızı düzeltmeye çalışmış kendince tabii ki ablanız bebeğini kabul edicekti bundan daha doğal bir hakkı olamaz zaten. Siz kendinize bunları dert edip en özel ve güzel anlarınızı kendinize ve çevrenizdekilere zehir etmeyin bence.

derdiniz bu olsun. ne güzel peşpeşe doğum yapacaksınız bir hengamede herşey olur biter ve sizde birçok anne gibi başkalarına güvenmeyi öğreneceksiniz. yoksa istifa edip çocuklarınıza da bakabilirsiniz tercih sizin.

Kusura bakmayın ama çok bencilce düşünüyorsunuz.

Kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil ki.Yok söz vermişlerdi vb. gibi suçlayıcı cümleler konuşmaya ne hakkınız var.

Ablalarınızın ve eniştelerinizin özel hayatından size ne?

Ki sonuçta bir ablanızda sizin şuanda olduğunuz gibi kazara hamile kalmış.Kimse sizin için hayat planlarını değiştiremez bunu beklemek bencillikten başka birşey olamaz.

Hiçbir çalışan anne çocuğunu isteyerek gitmez ki işe.Ama şartlarada uyum sağlamak gerekir diye düşünüyorum.

iyi de maddi durumunuz iyiymiş tutun bir yardımcı baksın madem..Nedir ki bu kadar dert ettiginiz mevzu eve bnaştan aşagı döşersiniz kamera oldu bitti..

Paranız olmasa ne yapacaktınız ? Ablalarınız belki o zaman öyle dediler şimdi de istiyorlar ne var yani olamaz mı ?

Elalemin lafına bakarak çocuk yapıyorsunuz..

Demek ki neymiş kimseye güvenmeyecekmişsin, sen kazara hamile kalabiliyorsan abla da kalabilirmiş.

Mecburen güvenmek zorundasınız bakıcılara, başka careniz var mı? Hem kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş, belki şu arada harika bir bakıcı bulursunuz.

Ablanıza güvenip mi hamile kaldınız. Kazayla mı?
Ayrıca birilerine güvenip hamile kalınmaz.
Bunun hastalığı var başka olağandışı durumları var.
Bunlar hiç aklınıza gelmedi mi?
Gerçi artık olan olmuş.
Sağlıkla büyütürsünüz inşallah çocuklarınızı...

Back
X